Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

tulucy 01:21, 18 cze 2025

LIDKA napisał(a)
Fota z kamery tylko potwierdza że miejsce super.
Dużo bym dała żeby mieć widok na różankę z tarasu

To samo pomyślałam, że widok z tarasu mieć na trawnik, a na różankę...
To nie jest żaden dylemat. To nie jest pomysł do rozważenia.

Monia81 07:26, 18 cze 2025

Eno Magarku miejscówka, aż się prosi o rabacisko kwieciste, wszak różana nie jestem, ale podziwiać u innych uwielbiam mała ta nereczka się wydaje, a masz trochę tego terenu tam to bym ciutkę ją powiększyła, coby co rocznie nie powiększać
MartaCho 08:08, 18 cze 2025

Boszzzz, no cudowny ten Twój Mężaty jest! Wymyślił prezent dla siebie, który Tobie sprawi jeszcze większą przyjemność, coś wspaniałego!
Czy ona specjalnie z zamierzenia taki kształt odwróconego serduszka ma?

Na pewno dobierzesz coś fajnego! Pisałaś (patrz, jak czytam uważnie ), że zamysł już jest! W jaką kolorystykę zamierzasz pójść?
mrokasia 08:25, 18 cze 2025

tulucy napisał(a)

To samo pomyślałam, że widok z tarasu mieć na trawnik, a na różankę...
To nie jest żaden dylemat. To nie jest pomysł do rozważenia.

W punkt! A miejsce jak na zamówienie.
Ja bym trochę tę nereczką wydłużyła z prawej i lewej .
Polon 08:49, 18 cze 2025

No przyznam, że dziwił mnie u Ciebie tak długi przestój w tworzeniu nowych rabat

Nereczkę warto zgodnie z sugestiami nieco porozciągać, jak pisze Mrokasia - taki bumerang albo rogalik bardziej

A zapytam jeszcze o te klapy z kamieniami - da się w tym miejscu rabatę machnąć, czy musi trawa zostać?
Makao 09:49, 18 cze 2025

Magara napisał(a)
O nasadzeniach na nowej rabacie nic nie piszę, chociaż plan już z tyłu głowy mam
Ale najpierw musi zostać podjęta decyzja czy rabata w tym miejscu w ogóle ma sens, wątpliwości mam spore.

Nowa rabata została "wytyczona" Foty zrobione z każdej możliwej strony )

Nie no, miejsce spoko. Ja bym tylko bliżej środka ją zrobiła żeby ścieżka przy tej rabacie istniejącej przy ogrodzeniu była szersza. Od strony jałowców. No chyba że to tylko złudzenie że jest tam wąsko. Tak z 1m żeby było.
tulucy 10:06, 18 cze 2025

Widzisz Magarku, po co się było męczyć tak po cichu i trawić samej?

Zrób może jeszcze takie zdjęcie podobne do tego z kamery, ale z tym za krótkim wężem. Żeby nam widok z tarasu lepiej pokazać.

Twój Mężaty powoli zostaje wrogiem publicznym większości mężatych na forum... nie dość, że prezentuje doskonały perfekcjonizm jako DT, to jeszcze takie propozycje składa... nie broni trawnika jak lew własną piersią. Większość żon pewnie Ci go zazdrości
LIDKA 11:12, 18 cze 2025

Lucy i tu musze mojego M docenic.
Wprawdzie pomysł mój ale dał zgode na rabate 150 m2 na środku trawnika i zapłacił za zdjęcie i wywiezienie darni oraz za przebudowę nawodnienia i instalacji od kosiarki. Także ten
tulucy 12:30, 18 cze 2025

Lidka. Dlatego napisałam, że większości. Są chlubne wyjątki
Polon 12:37, 18 cze 2025

He, he, to mój by mi cały trawnik oddał, od razu i zamiast kosić, pojechałby na rower

Więc już nie wiem - złoty chłop mi się trafił, tylko ja nie doceniam ?