Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Joku 10:42, 16 lut 2026

Co zrobisz z groszkami jak wykiełkują i podrosną delikatnie? Do szklarni?
Magara 23:06, 16 lut 2026

Jola, taki mam właśnie plan. O ile uda mi się dojść do szklarni, bo póki co na drodze do niej mam wielkie zaspy śniegu
Podobno od soboty mają być lekkie plusy w dzień i tylko lekkie minusy w nocy. Staram się bardzo w te prognozy uwierzyć Zima u nas ładna, malownicza, ale czuję już lekki przesyt, szczególnie mrozami zbliżającymi się do -20 i ilością śniegu
mrokasia 10:43, 17 lut 2026

Ja nic nie wysiewam. Ale kibicuję .
GingerO 14:54, 17 lut 2026

Cześć Magarko,
Ja znowu tu na grzędzie u Ciebie! Tydzień temu zobaczyłam pełno wchodzących przebiśniegow i pomyślałam że napiszę o tym u Magary już od tygodnia prawie wszystko zasypane śniegiem, a było tak pięknie, już witałam się z gąska....
Tęsknię za kwiatami, nabrzmiewajacymi pakami liści, jak My wszyscy tutaj. Milion razy oglądałam strony szkolek i postanowiłam kupić w tym roku 2 roze: parkowa Marguerite Hilling oraz dziką róże glauca (czerwonawa); obie rosną między 2 a 3 m. Jeszcze myślę o Wspomnieniu lata, ale do końca nie jestem przekonana. Głównie przez to, że mam 4 róże w doniczkach i wypadałoby je gdzieś wsadzić...
I tak umilam sobie wolne chwile ogrodowymi marzeniami
LIDKA 15:33, 17 lut 2026

Ola róza rojewskiego piękna jest. Też o niej myśle. Cała zimę siedzę na różanych YT i stronach szkólek i cud że zamówilam tylko 10 szt.
tulucy 16:04, 17 lut 2026

Daga tjaaaa, już widzę, jak by leżał odłogiem... przecież bym nie zdzierżyła.
Magara 22:58, 17 lut 2026

Kasia - dzięki Mi wysiewy bardzo porządkują czasoprzestrzeń na przedwiośniu

Ola - grzęduj ile wlezie U nas tyle śniegu, że pewnie cebulowe przekwitną pod nim, zanim on stopnieje
Róż chyba nigdy za wiele, jak się już różanego bakcyla złapie. Hmmmm, Lucy jest tu pewnym wyjątkiem (w kontekście słów "za wiele")
Ola, trzymam kciuki za Twoje wybory

Lidka - 10 sztuk to po siedzeniu przez całą zimę w różach??? Jesteś mistrzynią umiarkowania

Lucy - no przecież wiem Ale jakie pole do popisu byś miała

Moje coroczne postanowienie na 2026 - zadbać o to co już mam na rabatach, nie myśleć o rozwoju i nowych
No, ewentualnie zobaczyć jaki jarmark na "jubileuszowej" wyjdzie i tam coś podłubać
Mam nadzieję, że jak śnieg stopnieje - wstrzemięźliwość pozostanie
mrokasia 09:18, 18 lut 2026

Magara napisał(a)

Moje coroczne postanowienie na 2026 - zadbać o to co już mam na rabatach, nie myśleć o rozwoju i nowych
No, ewentualnie zobaczyć jaki jarmark na "jubileuszowej" wyjdzie i tam coś podłubać

To samo mówiłam na początku poprzedniego sezonu
Kordina 14:21, 18 lut 2026

Kreskówka Simon's Cat na Yt mówi wszystko potwierdzając opowieści Magarka o kociej psychologii
sylwia_slomc... 16:00, 19 lut 2026

Magara napisał(a)
Kasia - dzięki Mi wysiewy bardzo porządkują czasoprzestrzeń na przedwiośniu

Ola - grzęduj ile wlezie U nas tyle śniegu, że pewnie cebulowe przekwitną pod nim, zanim on stopnieje
Róż chyba nigdy za wiele, jak się już różanego bakcyla złapie. Hmmmm, Lucy jest tu pewnym wyjątkiem (w kontekście słów "za wiele")
Ola, trzymam kciuki za Twoje wybory

Lidka - 10 sztuk to po siedzeniu przez całą zimę w różach??? Jesteś mistrzynią umiarkowania

Lucy - no przecież wiem Ale jakie pole do popisu byś miała

Z tą wstrzemięźliwości a to różnie bywa. U nas cebulowe jeszcze od ziemią, chyba , że je wpierniczyły nornice. Na razie w jednym miejscu pokazują się tylko przebiśniegi. Jak tak pójdzie dalej to cebulowe będą kwitły na Komunię w maju