Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Magara 23:55, 19 lut 2026

Kasia - ja to samo mówię od kilku lat, i za każdym razem mam nadzieję, że się spełni

Bożena - znam Simona, to kwintesencja kociego bytu przecież Ale on by mógł za naszą Sfochowaną kulkę z kocimiętką turlać co najwyżej To jak ta cholera nas podporządkowała wykorzystując naszą słabość do zwierzaka i ujemne temperatury - eh

Sylwia - u mnie zwały śniegu. Pod śniegiem zwały lodu. Ciężko mi sobie wyobrazić, że pod tymi tonami wody coś żyje Obecnie minus 15. Podobno to ostatnia taka zimna noc. Mają przyjść plusowe temperatury, ale wg prognoz to ma być plus 2-3.
Wątpię, żeby to "ocieplenie" wiosnę szybko przywiało i te pokłady lodu roztopiło.

Żurawi nie słuchać. A przeważnie około 10 lutego już wracały. Widać jakąś lepszą/bardziej wiarygodną prognozę pogody mają
Chciałabym już się ruszyć, coś porobić na rabatach. Nawet pograbić Ale nie ma takiej opcji i chyba jeszcze jakiś czas nie będzie.
Zaczęłam się uczyć włskiego, online
Solejukówa trzy tygodnie potrzebowała, dam radę i ja

An_na 07:13, 20 lut 2026

Pewnie, że dasz radę!
MartaCho 07:56, 20 lut 2026

Pewnie, że dasz radę. Kibicuję mocno!
Z wysiewami i czekaniem na wiosnę, też damy radę. Choć też już tęsknię za tym specyficznym bólem mięśni tu i tam

Ja uczę się duńskiego na Duolingo. Już całe 267 dni Siostra mojego męża mieszka od lat w Danii, dzieci już tam się urodziły i wychowały i mimo licznych naszych próśb między sobą rozmawiają niestety po duńsku jak do nas na święta przyjeżdżają. Stwierdziłam, że się nauczę, żeby ich rozumieć, ich zaskoczyć, ale jeszcze baaaardzo długa droga przede mną - wyjątkowo nieprzyjemny język w odbiorze słuchowym to jest, strasznie mamroczą. Poza tym poświęcam na to tylko kilka minut dziennie w drodze do pracy (komunikacja miejska ma plusy ). Zapewne powinnam się bardziej zaangażować to i efekty przyszłyby szybciej.

Pozdrawiam serdecznie przedwiosennie! U nas dziś -8, ale przyszły tydzień na plusach, więc idzie, idzie ku wiośnie. Byle nie było lata od razu i to wtedy pewnie tak do 15.maja.
TAR 16:13, 20 lut 2026

To Daga zimno u Ciebie, u mnie ledwo -3 a na przyszly tydzien zapowiadaja 4 do 9 stopni na plusie. Zacznie sie topic. Tylko slonce by sie przydalo. A jak nie slonce to porzadny deszcz by roztopilo te biale zwały.
Gosialuk 17:41, 20 lut 2026

Daga życzę spełnienia tego wstrzemięźliwego marzenia. U mnie ze wstrzemięźliwością kiepsko się robi jak pojadę do jakiejś szkółki lub znajomego ogrodu. A dobrze wiem ile pracy mnie kosztuje przygotowanie miejsca na posadzenie tego dobra. W tym roku chcę się skupić na przesadzaniu i rozsadzaniu tego co już u mnie rośnie. Choć wizyta w szkółce też jest już zaplanowana.
nicol21 22:23, 20 lut 2026

Współczuję takiego lipnego sąsiada!
Nic tylko niech popłynie na alimentach tak żeby musiał sprzedać działkę. I oby traifł się kto normalny!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Magara 23:38, 20 lut 2026

Ania Żuławska - dzięki

Marta - ja też Duolingo, jakoś tak się wyświetliło pierwsze z brzegu
Za ten duński to Cię mocno podziwiam. Wysoki level. Bardzo Toż to samo szemrzenie i mamrotanie pod nosem, do niczego nie podobne Szacun wielki
Ja wybrałam włoski bo wydawał mi się prosty, poszłam na skróty, nie ma co ukrywać Angielski znam, niemieckiego i francuskiego się kiedyś uczyłam, dużo rozumiem, mało umiem powiedzieć, ale zawsze Na studiach miałam łacinę więc włoski wydawał mi się dobrym/łatwym wyborem, tym bardziej, że jest to kierunek, który zamierzam nawiedzać
A baty zbieram na tych lekcjach jak niemota jakaś, tracę "życie" za "życiem" i wciąż powtórki mam z lekcji

TARCia - ja już sama nie wiem co myśleć o tych prognozach. Teraz minus 6 jest. Dziś był piękny, słoneczny dzień. Stopniało NIC.

Gosia - ja szczęśliwie nie mam fajnych szkółek w okolicy

Nicol - dzięki Sama już nie wiem co myśleć. Bo może taki sąsiad, który wycina drzewa, a na co dzień go nie ma, jest lepszy niż taki, który jest w każdy weekend i głośno słucha muzyki???
Wiem, zachowuję się jak Shrek, strzegę bagna, chociaż ono nigdy nie było moje
TAR 09:41, 21 lut 2026

Daga, szkolki w okolicy juz mi nie robia. W necie kupowalam 99% moich roslin w ubieglym sezonie. Ogolnie podliczylam wydatki na rosliny i ilosc krzaczkow/drzewek/sadzonek. Robi imponujaca wartosc a doprawdy nie widac w ogrodzie tych nakladow. I nie liczylam wykopkow od mamy

Wczoraj sie troche zatowarowalam. Ale bez szalenstw. Raczej potraktuje to jako uzupelnienie strat pozimowych.
Joku 11:19, 21 lut 2026

Oj Tarcia, widać, widać. A za kilka lat to dopiero będzie widać .
Dziewczyny uczące się języków podziwiam za samozaparcie. Życzę postępów w nauce.
tulucy 15:43, 21 lut 2026

Znaczy nie tylko mnie ruszyło do języków. Długa zima ma zady i walety. Ja odświeżam mocno zakurzony francuski i trochę mniej zakurzony niemiecki. Powoli mi to idzie.