Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Magara 23:11, 09 lut 2026

TAR - jak nie znałam kotów, a doświadczenie miałam jedynie z psami w domu, to też pukałam się w czoło jak kociarze opowiadali o kocich zachowaniach i swoim poddaństwie Generalnie uważałam ich za nieszkodliwych wariatów

Mirka - trzymam kciuki za papryki Pewnie, że będzie dobrze Mi została jeszcze jedna odmiana, która nie za bardzo chce kiełkować na ręczniku - daję jej dwa dni na "przemyślenie"

Asia - no cóż
Magara 23:38, 09 lut 2026

Przed chwilą u Sylwii pisałam, że ludzie przestali być dla mnie zrozumiali.

Mój sąsiad, bliski (mówię o położeniu geograficznym, nie emocjonalnym - to ten bezpośrednio za naszym płotem), wczoraj rozpoczął wycinkę drzew.
Wcześniej je tylko uszkadzał, okaleczał, teraz poszedł na całość - dobija wszystko co żyje. I ma na to zgodę Gminy.
Wyciąć chce wszystko. Kocha słońce...
Na działce bywa w okresie letnim średnio dwa razy w miesiącu. Ma barak zbity z desek i blaszaka z odzysku. Śpi pod namiotem. Budować by się może i chciał, ale sam przyznaje, że nie ma kasy i mieć jej raczej nie będzie, bo buli alimenty na żonę i dzieci (tak, tak, to ten sam, który nam atrakcji seksualnych dostarczał z nową miłością swojego życia ).

Nie mogę uwierzyć w to co widzę. Rozumiem co to prawo własności. Rozumiem, że ludzie chcą mieć domy. Albo nawet i domki letniskowe. I że jakieś drzewa z tej okazji polegną. Ale nie mogę pojąć chęci wycięcia wszystkiego w pień, ot tak, bez powodu, tylko po to, żeby coś robić na "swojej" ziemi.
A jeszcze bardziej nie pojmuję decyzji władz gminnych, które na takie coś się godzą.

No sorki, musiałam się gdzieś wyżalić