Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

nicol21 07:06, 30 sty 2025

o wow! tożto cudenka wymyśliłaś z tymi formami. Fakt, na świeta takie choinki byłyby super podejrzewam ze było z tym trochę roboty!

Super, że udało siętrochę podziałać w ogrodzie. Niby męczy, a jednak cieszy
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
eda 17:49, 30 sty 2025

Bożenko hej najlepszego w nowym 2025 i widzę, że aktywna na maksa
Patrycja_KG_Lu 12:02, 31 sty 2025

Juzia napisał(a)

A no jestem
Warunki zabudowy będą wydawane zgodnie z planem ogólnym i tylko na 5 lat... ale będą!
Pan straszy, czarnowidzi i nie mówi wszystkiego.
Nie lubię propagandy

U mnie w gminie wczoraj było posiedzenie rady.

M. dodał, że uwzględnienie choćby jednej odrzuconej uwagi może wydłużyć prace nad studium nawet o 8 miesięcy. A rada gminy musi się spieszyć, bo z końcem roku tracą ważność wszystkie studia zagospodarowania. Do tego czasu trzeba też doprowadzić do wyłożenia planów miejscowych, które miałyby być zmieniane w oparciu o procedowane studium. Po tej dacie wszystkie nowe plany miejscowe, będą musiały być zgodne z planem ogólnym. A do jego opracowania gmina Niemce nawet nie przystąpiła.

Radni pytali, czy nie lepiej od razu zająć się planem ogólnym, zamiast aktualizacją studium. – W takim wypadku musielibyśmy wykasować 1/3 terenów budowlanych. Przykładowo dziś pozwalamy na zabudowę 150 m od drogi, nowe przepisy dopuszczają ją jedynie do 50 m – tłumaczył M. Nie ukrywał przy tym, że w zmianie studium chodzi głównie o uwolnienie jak największej ilości terenów pod zabudowę. – To co ustalimy w planach miejscowych zostanie w planie ogólnym – tłumaczył.

Przekonywał, że jeśli studium uda się uchwalić to przynajmniej część mieszkańców będzie zadowolona ze zmiany przeznaczenia ich gruntów na budowlane. A w przypadku uwzględnienia uwag niezadowolonych mieszkańców stracą wszyscy, bo do końca roku nie uda się zmienić studium i planów miejscowych.

Źródło: https://jawnylublin.pl/urzednicy-spiesza-sie-ze-studium-by-mieszkancy-zyskali-dzialki-budowlane/
Czyli w skrócie bez aktualizacji studium obecnego w mojej gminie zniknie około 1/3 działek budowlanych po tym jak wejdą plany ogólne od 2026 roku.
GorAna 20:01, 31 sty 2025

Bożenko, ale deserowe cuda wytworzyłaś
Zdolniacha z Ciebie
I jak tu nie podjadać, jak ślinotok narasta
Pozdrawiam serdecznie
Kordina 23:44, 31 sty 2025

Dzięki Nicola i Aniu
Patrycjo, no właśnie... szkoda słów... mam nadzieję, że zainteresowani dojdą do sprawdzenia przepisów na swoim terenie.
Eda - dzięki za życzenia, niech się spełnia dla wszystkich ludzi tego Świata

Kupiłam jeszcze:
Cyklamen neapolitański 4 sztuki po 4,99zł (na priv mogę podać namiary, mam jeszcze w koszyku po 9,33)
Ciemiernik orientalny 1szt - 17,91zł
Eucomis - lilia ananasowa Comosa 1szt - 9,99 zł
Eucomis - lilia ananasowa Bicolor 1szt 7,99 zł
Lilia orientalna Hocus Pocus 1szt - 2,49 zł
Lilia azjatycka Purple Dream 1 szt - 3,99
Lilia Trąbkowa Nightrider 1szt - 6,99
Begonia wielkokwiatowa Salmon 1szt - 4,49 zł
Begonia wielkokwiatowa różowa 1szt - 4,49 zł
Begonia Bicolor Camelia - 4,49 zł

I to byłoby na razie tyle
mirkaka 13:40, 01 lut 2025

Kordina napisał(a)
Dzięki Nicola i Aniu
Patrycjo, no właśnie... szkoda słów... mam nadzieję, że zainteresowani dojdą do sprawdzenia przepisów na swoim terenie.
Eda - dzięki za życzenia, niech się spełnia dla wszystkich ludzi tego Świata

Kupiłam jeszcze:
Cyklamen neapolitański 4 sztuki po 4,99zł (na priv mogę podać namiary, mam jeszcze w koszyku po 9,33)
Ciemiernik orientalny 1szt - 17,91zł
Eucomis - lilia ananasowa Comosa 1szt - 9,99 zł
Eucomis - lilia ananasowa Bicolor 1szt 7,99 zł
Lilia orientalna Hocus Pocus 1szt - 2,49 zł
Lilia azjatycka Purple Dream 1 szt - 3,99
Lilia Trąbkowa Nightrider 1szt - 6,99
Begonia wielkokwiatowa Salmon 1szt - 4,49 zł
Begonia wielkokwiatowa różowa 1szt - 4,49 zł
Begonia Bicolor Camelia - 4,49 zł

I to byłoby na razie tyle

Niezła jesteś, a te begonie to w postaci bulw teraz?
Kordina 20:29, 01 lut 2025

Przyjdą sadzonki w kwietniu dopiero, do tego czasu zapomnę co zamawiałam hi, hi i będzie niespodzianka
Teraz muszę pracować żeby w tym galopie zaciągnąć uzdę bo już czas najwyższy
Alija 20:57, 01 lut 2025

Bożenko, to ja mam podobnie, zdarza mi się zapomnieć co zamówiłam, ale niespodzianka potem jest bardzo miła.
Dwa lata temu to przesyłka zamówiona zimą przyszła mi dopiero jesienią z przeprosinami, bo się im coś pomieszało i musiałam wszystko szybko posadzić, bo robiło się zimno, to nie było fajne.
Miskantowo 21:45, 01 lut 2025

Kordina napisał(a)
Przyjdą sadzonki w kwietniu dopiero, do tego czasu zapomnę co zamawiałam hi, hi i będzie niespodzianka
Teraz muszę pracować żeby w tym galopie zaciągnąć uzdę bo już czas najwyższy

Moje dziewanny (i nie tylko) mają być wysłane dopiero w połowie lipca. To będzie frajda.
eda 23:00, 01 lut 2025

Tak niech się spełnią dla wszystkich
Deserek bym wciągnęła tak pysznie wygląda mmm ....
ups późno już
chyba nie wypada