Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

AgaBoso 13:09, 17 sty 2024

Patrycja już od kilku dobrych lat ma piękne notatki, tabelki i grafiki
Kordina 13:40, 17 sty 2024

Świetny plan, muszę zajrzeć na tą stronkę, trochę przypomina uprawę kwadratową Anne Marie Nageleisen. Patrycja Ty jesteś Wielka Mistrzyni w organizowaniu planów, tabel, podziwiam
Kontonaogrod 14:02, 17 sty 2024

Agnieszka super te spiralki znalazłaś, myślę będziesz zadowolona

Patrycja podziwiam Cię za planowanie i zorganizowanie. Ja wszystko robię na hurra
MartaCho 14:12, 17 sty 2024

WoW! Z takim planem to musi się udać! Zazdroszczę tego zorganizowania i uporządkowania!

NowaKiKi 17:13, 17 sty 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Jakoś tak mnie kusiło! Zwłaszcza po obejrzeniu tego filmiku - https://youtu.be/9SHx94aQyuc?si=RILHoQXW-Rz1yepb. Zobaczymy co urośnie i ile kilogramów.

Razem z Anią Żuławianką zamawiałyśmy na Allegro. Ten sprzedawca ma Mini Yellow i Mini Hot Pink. Ja znalazłam początkowo za 48 zł za sześciopak. Jednak Ania u siebie napisała tak:

Za zastanawiam sie miedzy bialymi a rozowymi, czy robic jeden kolor czy wymieszac dwa, dylematy ogrodnika
NowaKiKi 17:17, 17 sty 2024

Agnieszka_Z napisał(a)
Masz rację, kupiłam petunie zwisającą typu surfinia. Kolejna lekcja dla mnie.
Patki, jakie podpory do pomidorów sprawdzały Ci się w tunelu?

Co prawda nie w tunelu ale ja mialam kompozytowe tyczki 2,2 m po wbiciu w ziemie mialy okolo 1,8 m moze 1,7m tylko do jednej odmiany byly za male.
NowaKiKi 17:24, 17 sty 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Za cel na styczeń mam zapisane, aby dokończyć planowanie warzywnika, uporządkować nasiona (w razie potrzeb coś dokupić). Podczas składania prania czy innych nudnych czynności włączałam sobie podcasty Naturalnie o ogrodach. Spróbuje ich sposobu na warzywnik w oparciu o przedplon-plon główny-poplon, a także płodozmian. Wstępnie przygotowałam sobie rozpiskę, a potem przeniosłam na ładną grafikę, którą umieszczę w spiżarce na ścianie. Nie oddaje ona ilości, a bardziej co będzie na danej grządce. Ten schemat planowania warzywnika zaczerpnęłam od blogerki Po prostu posadź z Lublina.

Do każdej grządki mam tabelkę. Ołówkiem zapisze sobie planowany termin wysiewu, potem długopisem wpisze już ten w jakim udało mi się zrealizować, ostatnia kolumna na komentarze typu - wysiej wcześniej/pózniej lub takie choroby były w takim terminie itp. Takie notatki będą pomocne w kolejnym sezonie. Teraz zauważyłam, że przyda się jeszcze kolumna z rozstawem sadzenia, a także planowaną ilością przy rozsadzie (np. patisony - 4 szt, cukinie - 6 szt.).

Zostały do zaplanowania jeszcze miejsca w tunelu i te po prawej stronie - m.in. poletko dyniowe.
.

Super to jest!!!! Koniecznie musze zobaczycvta blogerke, dzieki!!!
Ja wstepnie zrobilam juz plan warzywnika, ale probuje meza namowic nanjeszcze jedna skrzynie, chodz w zeszlum roku sie zarzekal se nie zrobi juz nic w drewnie to po zimowymnodpoczynku juz sie pyta jakie mam plany

Ty to masz gigantyczny warzywnik w porownaniu z moim
LIDKA 17:43, 17 sty 2024

Patrycja
Nobel za poziom Twojej organizacji i planowania.

Patrycja_KG_Lu 17:48, 17 sty 2024

Marcin89 napisał(a)
O kurde. Zapiski w notatniku, czy wydrukowane tabelki to jedno. A Ty wyczarowałaś do nich grafikę. No jak? Ja nawet nie wiedział bym jak to zrobić!

Zaskoczę Cię jeszcze bardziej - robiłam ją na telefonie palcem. Strona na której zazwyczaj robiłam coś graficznego ma nawet aplikacje na telefon. Prosta w obsłudze dla laików. Machnęłam już sobie kalendarze na najbliższe miesiące. Kwiatowy motyw, inna kolorystyka na każdy miesiąc.

Przygotowałam też sobie plakaty do pokoju dziecięcia (wydrukowałam w dużym formacie na Alle…)

Dla mojej mamy przygotowałam też etykiety na kawę, bo miele ją na miejscu klientom:

Baner, który wisi obok drzwi wejściowych (jeden z dwóch):

Etykiety na ręcznie robione kremy:
Patrycja_KG_Lu 17:49, 17 sty 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Profeska! Możesz robić karierę na insta

Dzięki