Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Patrycja_KG_Lu 12:57, 03 lip 2024

Moje młode derenie Siberian Pearls kupowane wiosną podrosły i kwitną.

Perowskia coraz ładniejsza. Taka ażurowa.

Patrycja_KG_Lu 13:00, 03 lip 2024

Warzywne fotki.

Futro nadal w trybie odrastania po operacji.
Patrycja_KG_Lu 13:03, 03 lip 2024

Pomidorsy.

Kolejny sezon z suchą zgnilizną wierzchołkową. W tym roku zaczęłam profilaktycznie - po posadzeniu do tunelu dałam im sporą dawkę wapnia dolistnie (szybsze działanie) a mimo to pojawiają się braki. Wczoraj poszła kolejna wapnia na te w tunelu i gruncie.

AgaBoso 15:09, 03 lip 2024

Pięknie rosną warzywa na kompoście, moje buraki przy Twoich to bejbiki a i tak są większe niż rok temu. Już niedługo pierwsze kanapki z pomidorami

Jak marchewka? U mnie Amsterdam marna, Koral lepszpie wygląda, długi i szczupły.

Kiedy wysiewałaś słoneczniki?
Jak sprawa z nornicą? Poszła sobie?
Wafel 17:40, 03 lip 2024

Śliczny Puszysław wyrósł ci na rabacie między warzywami
nicol21 23:14, 03 lip 2024

Szkoda pomidorów! Oby udało się je ocalić.
U nas deszcze więc tylko cud mnie może uratować.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Gruszka_na_w... 12:19, 04 lip 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Pomidorsy.

Kolejny sezon z suchą zgnilizną wierzchołkową. W tym roku zaczęłam profilaktycznie - po posadzeniu do tunelu dałam im sporą dawkę wapnia dolistnie (szybsze działanie) a mimo to pojawiają się braki. Wczoraj poszła kolejna wapnia na te w tunelu i gruncie.

Pati, wprowadź sobie do kalendarza działań w ogrodzie warzywnym coroczne obfite posypywanie zagonków dolomitem. To nawóz wapniowo-magnezowy, długo się rozpuszcza. U siebie rozsypuję go zimą (styczeń/ luty)wtedy, kiedy na zagonkach leży śnieg lub spodziewane są opady deszczu. Sam oprysk dolistny to nieco spóźnione działanie. Najlepiej, gdyby dostęp do wapnia był w glebie. Można też wykorzystać zwykłe wapno budowlane. Ono dodatkowo ma właściwości odkażające glebę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Wiaan 09:38, 08 lip 2024

Patrycja udało mi się kupić Lady in Red
SaskiaFarkas 11:09, 08 lip 2024

Dawno tu nie zaglądałam- bardzo ładniu tu u Ciebie. Mam nadzieję, że pomidorki uda się ocalić. Bardzo ładny warzywniak oraz piękne rabaty aaa i futro numer 1. Uwielbiam zwierzęta . Szkoda, że tak mało mam miejsca u siebie bo pewnie też bym u siebie coś posadziła. Parę tygodni temu Pan przy zakupie jeżówek podarował mi sadzonki ogórka. Posadziłam na zasadzie by zadołować no i okazało się, że jestem posiadaczką ogórków
Patrycja_KG_Lu 14:48, 08 lip 2024

Wiaan napisał(a)
Patrycja udało mi się kupić Lady in Red

Byłaś na żywo czy internetowo??? Zazdroszczę, siedziałam jak na szpilkach odświeżając stronę, ale wywaliło serwery. Miałam ją w planie oraz kilka innych traw.

———————————

Czy ktoś się wybiera na dni otwarte do Słowińskich i mógłby mi kupić kilka traw i wysłać
??? Raczej nie ma szans bym dostała online to czego potrzebuję. Pytałam sklepu wysyłkowego to twierdzą, że na razie nie będzie sprzedaży online traw z mojej listy, a widziałam je na ogłoszeniu ze sprzedaży bezpośredniej podczas dni otwartych w tym tygodniu.