Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Marcin89 21:45, 26 sie 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Te co mi tak ładnie rosną to NN od teściowej z ogrodu. Widocznie dotarły się do lubelskich warunków, bo sadzone wiosną z trzech karp kopanych, a podzielone na 11 sztuk.

Mam też sporą sadzonkę Brillant (o ile dobrze podpisana była), której nie ruszałami jest bardzo marna. Zrobię jej foto jutro. Ciekawa jestem za to jak będzie rosła ta nowa odmiana co ją dokupiłam niedawno - Mr Goodbud.
Też mam tego Brillant, mój pierwszy kupiony rozchodnik. Właśnie zaczyna kwitnąć. A rok temu coś go męczyło.

Do tego mam Autumn Joy z dwóch źródeł i raczej są to inne gatunki. Może jutro zrobię foty.

A zapomniałem o trzeciej odmianie. Zaledwie 2 sztuki w odmianie Carl.
MagdaLenka 21:46, 26 sie 2024

Patrycja, przypomnij mi jaką odmianę ambrowca chciałaś...?
Byłam dziś w szkółce (żeby sprawdzić te hortensje dla Agnieszki) i jest slender silhouette. Około 2,5m wys i bardzo gęsty. 220 zł.
Patrycja_KG_Lu 21:51, 26 sie 2024

MagdaLenka napisał(a)
Patrycja, przypomnij mi jaką odmianę ambrowca chciałaś...?
Byłam dziś w szkółce (żeby sprawdzić te hortensje dla Agnieszki) i jest slender silhouette. Około 2,5m wys i bardzo gęsty. 220 zł.

Dzwoniłam do nich w piątek i właścicielka (poznałam po głosie) mówiła mi, że mają też te bezodmianowe o wysokości około 170 cm w cenie poniżej 200 zł. O kolumnowych też wspominała. A jak byłaś dziś to w sobotę chcesz jechać jeszcze raz czy odpuszczasz? Kupiłaś coś?
Patrycja_KG_Lu 21:53, 26 sie 2024

Marcin89 napisał(a)
Też mam tego Brillant, mój pierwszy kupiony rozchodnik. Właśnie zaczyna kwitnąć. A rok temu coś go męczyło.

Do tego mam Autumn Joy z dwóch źródeł i raczej są to inne gatunki. Może jutro zrobię foty.

A zapomniałem o trzeciej odmianie. Zaledwie 2 sztuki w odmianie Carl.

Mi Carl się spodobał jak widziałam go na zdjęciu frontu u Ajki za jego limonkowy kolor liści.

Edit: pomyliłam odmiany. To Carmen u Ajki jest Haha
MagdaLenka 22:08, 26 sie 2024

Dzwoniłam do nich w piątek i właścicielka (poznałam po głosie) mówiła mi, że mają też te bezodmianowe o wysokości około 170 cm w cenie poniżej 200 zł. O kolumnowych też wspominała. A jak byłaś dziś to w sobotę chcesz jechać jeszcze raz czy odpuszczasz? Kupiłaś coś?

Ja do szkółki mogę jeździć codziennie.
Oczywiście, że nie wyszłam z pustymi rękami. Ale i tak będę potrzebowała jeszcze coś dokupić na nową rabatę przy tarasie.
Juzia 22:31, 26 sie 2024

Bardzo ładnie przycięta wisienka!

Ale ta brzoza to szkaradztwo. Też na takie trafiłam raz. Brzozy mam już słuszne, a na jednej dalej widać podkładkę brodawkowatej. Nie wygląda to za ładnie.
Podsadź tę brzozę czymś co zasłoni w przyszłości pień na dole

Marcin89 22:39, 26 sie 2024

Juzia, toś Ty moich brzóz nie widziała
Juzia 22:52, 26 sie 2024

Marcin89 napisał(a)
Juzia, toś Ty moich brzóz nie widziała

Jeszcze gorsze????
Marcin89 23:05, 26 sie 2024

Juzia napisał(a)

Jeszcze gorsze????
Wstawiałem dziś foty u mnie, bo nie mogłem załapać po co jest to wygięcie. No i podkładki sporo widać. Jak coś to zapraszam, tu nie chcę bałaganić
Kordina 00:32, 27 sie 2024

Ogród zmienia się w oczach a papryczki aż świecą