Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

AgaBoso 14:45, 02 paź 2024

Jaka to odmiana marchewki? Chętnie przetestuję u siebie.
Ja myślę też nad szpinakiem w szklarni, na pewno posadzę czosnek i cebulę.
Makao 15:46, 02 paź 2024

Za rok spróbuję tych marchewek ale teraz to kupiłam rzodkiewkę i buraka na mikro listki. Ponoć to bomby witaminowe a sieje się jak rzeżuchę całym rokiem. Ciekawa jestem. Czekam na nasiona.
I kupiłam kapustę Pak-Choi na wysiew marcowy w domu a potem do gruntu
Wafel 19:14, 02 paź 2024

Ja też zbieram szczękę z podłogi...
Agatorek 19:36, 02 paź 2024

Niezmiennie podziwiam warzywne zbiory ❤️

Czytałam u Olcimalnolci, że interesuje Cię werbena. Mogę ci późną wiosną wysłać siewki, jeśli byś chciała .
nicol21 21:57, 02 paź 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Akurat w tamtym przypadku na plantacji tytoniu pojawił się wirus mozaiki tytoniu i przeniósł na pomidory, z których potem pozyskano nasiona na sprzedaż. Niestety wirus mozaiki pomidora ToMV pozostał na nasionach i rozniósł się po różnych ogrodach w Polsce, a nie tak łatwo się go potem pozbyć. To trudny przeciwnik. Zaraza ziemniaczana to przy nim pikuś.

Niestety obecne przepisy bardzo blokują możliwości wymiany czy sprzedaży nasion między sobą na małą skalę. Stąd szukanie luk w prawie takich jak „pokarm dla rybek”, „materiał kompostowy”, „kolekcjonerskie - nie do wysiewu”.

Sezon pomidorowy zakończyłam w zeszły weekend. Dziś pomidory z tarasu trafiły do środka z powodu zapowiadanych niskich temperatur. Tamte zdjęcia z gronami są z września

Dobrze wiedzieć. Możesz proszę na priv podesłać nazwę tego sprzedającego?
Póki co mam jeszzce nasiona sprzed 2lat i pomidory ponoc dobrze się starzeją, ale pewnie kiedyś znów będę chciała zamówić.

Piękne te zbiory.
U mnie dużo mniej,ale itak się cieszę żę cos skosztowalismy => w ub roku nic nie zjadłąm a miałam ponad 30 odmian....
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Darecka 08:01, 04 paź 2024

Patrycjo jestem zachwycona Twoim wątkiem! Widać, że wkładasz w to co robisz całe swoje serduszko i wybitnie zielone paluszki do kompletu . Zbiory imponujące, szczęka opada, o przetworach i spiżarni to już nawet nie wspomnę . Pięknie działacie, a przyroda Wam się odwdzięcza
Patrycja_KG_Lu 15:08, 07 paź 2024

Agnieszka_Z napisał(a)
Jaka to odmiana marchewki? Chętnie przetestuję u siebie.
Ja myślę też nad szpinakiem w szklarni, na pewno posadzę czosnek i cebulę.

Chyba obojętnie jaka odmiana, choć przyznam, że nie sprawdzałam. Czytałam tylko, że trzeba się wstrzelić tak, aby niedługo przed zapowiadanymi mrozami wysiać.
Patrycja_KG_Lu 15:11, 07 paź 2024

Agatorek napisał(a)
Niezmiennie podziwiam warzywne zbiory ❤️

Czytałam u Olcimalnolci, że interesuje Cię werbena. Mogę ci późną wiosną wysłać siewki, jeśli byś chciała .

Dziękuję za propozycję. Mam nadzieję, że moja jedna sztuka kupiona na rozmnożenie się obficie wysieje i też będę mieć małe siewki.
Patrycja_KG_Lu 15:12, 07 paź 2024

nicol21 napisał(a)

Dobrze wiedzieć. Możesz proszę na priv podesłać nazwę tego sprzedającego?
Póki co mam jeszzce nasiona sprzed 2lat i pomidory ponoc dobrze się starzeją, ale pewnie kiedyś znów będę chciała zamówić.

Piękne te zbiory.
U mnie dużo mniej,ale itak się cieszę żę cos skosztowalismy => w ub roku nic nie zjadłąm a miałam ponad 30 odmian....

Dzięki. Trzydzieści odmian to już ładnie rozpoczęta kolekcja. Szkoda, że nie udało się spróbować.
Makao 15:17, 07 paź 2024

A Ty Pati ile odmian masz już w swoim zbiorze?