Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Polon 18:33, 24 lis 2024

1400 to wypada średnio do zjedzenia 4 dziennie, a biorąc pod uwagę, że to głównie przetwory na czas pozauprawowy, to nawet więcej - niewyobrażalne
Chociaż chętnie bym kilka różnych wynalazków spróbowała
Margo2 13:38, 25 lis 2024

A może to jest zaplecze jakiegoś sklepu?
Czytałam i szparagach. Mam szparaga tuż przy róży. Nie mam pojęcia skąd się wziął.
Może będe mogła już go jest w przyszłym roku?
An_na 16:08, 25 lis 2024

Ilość zapasów imponująca.
Ja to jednak leniwa baba jestem. Tylko ogórki sama kiszę, nic innego.
Patrycja_KG_Lu 09:41, 06 gru 2024

Wczoraj akurat był dzień chowania pustych słoików do najwyższych szafek (używam wtedy taboretu), bo każdego z osobna mi się nie chce. Na zdjęciu brakuje jeszcze takich najwyższych po passatach pomidorowych, bo te chowam w inne miejsce. Taka ilość słoików jest z około 2-2,5 miesiąca.

Co do Waszych wypowiedzi to było tam napisane, że te 1400 słoików zrobionych przez tamtą kobietę jest dla jej rodziny, a także rozdaje sąsiadom, przyjaciołom i dalszej rodzinie w prezencie. Do tego niektóre drzewa owocowe dają dobry zbiór co drugi rok, czasem zdarza się słabszy rok (w tym roku było tak z ogórkami), a wtedy te słoiki muszą wystarczyć na dwie zimy. Z ciekawości policzę w przyszłym roku ile ja zrobię.
Marcin89 13:18, 06 gru 2024

Hej, a jak porządki w ogrodzie? Będziesz wiązać trawy, okrywać jakieś rośliny, czy przycinać byliny (szałwie, rozchodniki, czy jeżówki)?

Warzywnik i tunel pewnie ogarnięte
Kordina 19:54, 06 gru 2024

Jednego roku zrobiłam 500 i powiedziałam sobie - nigdy więcej
Magara 23:11, 06 gru 2024

Kordina napisał(a)
Jednego roku zrobiłam 500 i powiedziałam sobie - nigdy więcej

Hehehe Co się uśmiałam to moje
W zeszłym roku zbliżyłam się do 400 słoików (+/-), a później też wyklinałam i zarzekałam, że nigdy więcej lata nie zmarnuję w kuchni
Chyba kluczowe jest rozpoznanie potrzeb - zakładam, że kiedyś ta magiczna wiedza na mnie spłynie
Kontonaogrod 09:36, 12 gru 2024

W tym roku zrobiłam z 350 słoików i to chyba za dużo. Ale jak nie zjemy (Rodzicom dają za każdym razem jak się widzimy), to wystawię na olx i ktoś się chętny znajdzie

Ale ja lubię zbierać co wyprodukuje ogródek i szklarnie, a potem lubię stać przy garze i mieszać w nim drewnianą łyżką
Kontonaogrod 09:38, 12 gru 2024

Gosialuk napisał(a)
Próbowałam kiedyś ciąć miskanty piłą spalinową i nie bardzo mi to wyszło, bo miskant nie był związany i niektóre źdźbła mi wciągnęło. Musiałam potem osłonę łańcucha rozkręcać, żeby odblokować. Ale była to moja pierwsza próba, być może bardzo nieumiejętnie to zrobiłam.

spróbuj raz jeszcze. Najlepiej w dwie osoby. Jedna trzyma związaną tubę miskanta druga tnie. Gdyby nie to to bym walczyła ręcznymi nożycami pewnie z tydzień. A tak te 50 miskantów ścięte jest w godzinę z hakiem
olciamanolcia 10:23, 12 gru 2024

A ja zrobiłam 38 słoików ogórków kiszonych- zostało z ponad 20. Musi wystarczyć
A i 6 słoików grzybków w occie