Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

nicol21 15:54, 30 paź 2025

Zakupy cebulowe super! Nic tylko niech pogoda się zjawi.

u nas mamy strone na fb - oddam, zamienie. Ludzie czesto tez wystawiaja rzeczy przed domem, na podjezdzie z kartka Gratis/Fee i ludzie biorą co im jest potrzebne. Wg mnie to super jest.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Margo2 11:20, 31 paź 2025

Ja weszłam na stronę LM i znowu zamówiłam tulipany.
Mają fajną przecenę.
Ja mam ze śmietnika świecznik, koszyk i krzesło. Lubię takie poszukiwania.
Współczuje powrotu do pracy.
Ja już nie mogę doczekać się emerytury, żeby w końcu móc spędzać więcej czasu w ogrodzie.
Mam wrażenie, że kiedyś miałam więcej czasu, a może to też pogoda? Nawet jak mam wolne, to czasem nie da sie nic robić.
Podziwiam Twoje tempo prac. Nawet nie mów, że jest wolne.
bardzo żałuję, że nie mogłam się z Wami spotkać.
Kordina 20:47, 31 paź 2025

olciamanolcia napisał(a)

No i niech mi kto napisze ze rozchodniki nie sa urocze

A gdzieżbym śmiała, sama mam kilka odmian, może znasz ich nazwę? Pati dostała od sąsiadki nn o ile dobrze pamiętam. Mają fajne bogate kalafiory
Patrycjo obejrzała kilka wywiadów z Panem z Ziołowego Zakątka, świetne wywiady, duża świadomość no i jeden z większych w Europie zbiorów ziół. Imponujące, lubię pasjonatów
Patrycja_KG_Lu 09:00, 01 lis 2025

ŚŚ zarumienione.

Obserwując ogród to liście mają jeszcze kaliny koralowe, ŚŚ, ambrowce i amanogawy. Najszybciej spadły z miłorzębów. Liści już nie ma na brzozach, klonie tatarskim, dereniach, ale za to są nadal na niedawno kupionych pęcherznicach. Łyso też w sadzie.
Patrycja_KG_Lu 09:03, 01 lis 2025

Marcin89 napisał(a)
Powiem Wam, że ja nawet nie kupiłem cebulowych. To jest normalnie kosmos. Rok temu sadziłem 31 października, teraz będę w listopadzie

Patrycja, ten Van Eijk i Flaming Flag w moim typie

To jak te w Twoim stylu to i Tabledance ten po lewej chyba też? Tych FF i Tabledance kupiłam malutko jako dodatek na próbę. Za to podobno Mystic Van Eijk i Queen of The Night to sprawdzone odmiany co do tego, że tak nie zanikają po latach jak inne. Przynajmniej z tego co czytałam.
Patrycja_KG_Lu 13:50, 01 lis 2025

LIDKA napisał(a)

Dziękuje.

Patrycja piękne. Chyba moje są mniej intensywne. Zmieniłam im miejsce powinny mieć więcej słońca. Będę obserwować i ewentualnie na przyszlą jesień się przypomnę o kilka gałązek.

U mnie z maluchów jak na zdjęciu sadzonych wiosną pod koniec sezonu takie wielkie były. Daj znać jak tylko się zdecydujesz.

Patrycja_KG_Lu 10:10, 02 lis 2025

Jesienny król w moim ogrodzie - Ambrowiec balsamiczny.