Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Marcin89 17:02, 04 sie 2025

Judith napisał(a)
Marcin, znalazłam zdjęcia, wrzuciłam u siebie.
Dziękuję
Marcin89 17:03, 04 sie 2025

olciamanolcia napisał(a)
Chłopie Pracusiu …. żebym ja takiego miała ….
A daj spokój, to wszystko tyle trwało. Zawsze mogę zwalić na pracę zawodową lub pogodę
Marcin89 17:05, 04 sie 2025

LIDKA napisał(a)

Ty z talentem do kompozycji i ciachania taki pracuś ...pięknie było tylko hektar by był potrzebny
Niby ja pracuś, a Justyna ma ogród piękny i jakby skończony, a nadal pracuje. Przesadza i dosadza

Ty Lidka tak samo. Niby wszystko zrobione, a nadal prace trwają. Na przykładzie dereniowej

Pssst... ja tu wolę napisać, żeby Twój mąż nie widział. Usuń te derenie, bo będą Cię męczyć. To przez ich pokrój musisz wszystko przesadzać i kombinować. To będzie Cię męczyło już zawsze. Jako ogrodnik nie mogę namawiać do podlania ich chemią, ale do wysadzenia u kogoś innego już tak Serio piszę, na jesień bym się z nimi pożegnał, zrobiły robotę przez tyle lat, a teraz pora na nowe. Zmienił się gust, ogród i Ty sama też wiesz lepiej czego tam chcesz
Marcin89 17:15, 04 sie 2025

Jeszcze jedno do Lidki: wcale nie musisz żegnać się z dereniami de facto. Do jesieni zrobił bym z nich sadzonki. Gdy będą na dereniowej 3 nowe drzewa, derenie mogą zostać jako najwyższe piętro pomiędzy drzewami i na tle ciemnej thuji. Coś na przykładzie kontrastu kolorów jak u Kasi Mrokasi Nawet nazwa rabaty mogła by zostać dereniowa