Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

MartaCho 19:27, 01 sie 2025

Gratulacje! Kawał dobrej roboty! I już nawet żywopłocik
Wiaan 22:25, 01 sie 2025

Każdy ma swoje kąciki wstydu świetny pomysł dla dzieciaków.

Szacun za pomieszczenie gospodarcze, mnóstwo pracy , ale za to jaki efekt
Polon 09:09, 02 sie 2025

Marcin, komórka wyszła bardzo elegancko, jest czego zazdrościć, bo to taki rodzaj pomieszczenia, którego we współczesnych domach często brakuje. Fajnie też, że z bratem macie różne talenty, dzięki temu macie i ogród i infrastrukturę ogrodową.

Placyk zabaw - ja generalnie chciałam bardzo głośno i oficjalnie zaprotestować przeciwko nazywaniu takich miejsc “kącikami wstydu”. Jaki to wstyd, że w kącie leżą poukładane kosteczki? To jest jakiś etap budowy domu, strefa jeszcze nie zagospodarowana, a nie wstyd

Czy planujesz jakąś nawierzchnię na placyku zabaw? Trawa chyba by się sprawdziła?
mrokasia 09:35, 02 sie 2025

Oooo panie, niezła robota za Wami. Brawo! A jaka satysfakcja, co?
Marcin89 20:07, 02 sie 2025

LIDKA napisał(a)
A huśtawka extra!!!
Dziękuję Lidka, Ty tak zawsze chwalisz, jest mi niezmiernie miło
Marcin89 20:09, 02 sie 2025

MartaCho napisał(a)
Gratulacje! Kawał dobrej roboty! I już nawet żywopłocik
Dziękuję, przekażę reszcie zespołu Żywopłocik był już wcześniej, oczywiście z własnych sadzonek.
Marcin89 20:14, 02 sie 2025

Wiaan napisał(a)
Każdy ma swoje kąciki wstydu świetny pomysł dla dzieciaków.

Szacun za pomieszczenie gospodarcze, mnóstwo pracy , ale za to jaki efekt
Dzieciaki zadowolone, ale dziś pogoda do huśtania była taka sobie

Pomieszczenie przyda się na pewno. Dziś zawiozłem kolejne rzeczy, czyli kosz z drewnem wiśniowym (do wędzenia), drewno do ogniska i różne farby. Będą tam rzeczy typu duży gabaryt lub coś do czego nie trzeba stałego dostępu.
Marcin89 20:23, 02 sie 2025

Polon napisał(a)
Marcin, komórka wyszła bardzo elegancko, jest czego zazdrościć, bo to taki rodzaj pomieszczenia, którego we współczesnych domach często brakuje. Fajnie też, że z bratem macie różne talenty, dzięki temu macie i ogród i infrastrukturę ogrodową.

Placyk zabaw - ja generalnie chciałam bardzo głośno i oficjalnie zaprotestować przeciwko nazywaniu takich miejsc “kącikami wstydu”. Jaki to wstyd, że w kącie leżą poukładane kosteczki? To jest jakiś etap budowy domu, strefa jeszcze nie zagospodarowana, a nie wstyd

Czy planujesz jakąś nawierzchnię na placyku zabaw? Trawa chyba by się sprawdziła?
Dziękuję za pochwały Tak jak napisałem powyżej pomieszczenie przyda się bardzo.

Dla mnie to był kącik wstydu, bo to wszystko nie wyglądało na ułożone, często się coś spontanicznie dorzucało, robił się bałagan. Drugie to już 3,5 roku mieszkamy, to już trochę po budowie. A trzecie to chciałem zrobić zdjęcie brzozie, czy rabacie, a w tle ten bałagan.

Dobrze, że poruszasz temat nawierzchni. Plan był by zrobić plac z piasku żółtego, ale mogły by koty załatwiać potrzeby. Drugi pomysł to drobny, okrągły żwir, a ten zaś trochę kosztuje i upadek na kamienie z huśtawki raczej nie jest przyjemny? Kolejny pomysł to trawnik, a tu wiadomo mogą być wytarte dziury i nie wiadomo co z podlewaniem, raczej nie ze zraszaczy. No i ostatni to sztuczna trawa, ale mi nie leży bardzo. Obok byłby normalny trawnik.

Ci myślicie, proponujecie?
Marcin89 20:41, 02 sie 2025

mrokasia napisał(a)
Oooo panie, niezła robota za Wami. Brawo! A jaka satysfakcja, co?
Tak, jest satysfakcja Już myślę, gdzie zmieści się drzewko jakieś, jak zrobić rabaty na końcu działki
MagdaLenka 21:23, 02 sie 2025

Na placu zabaw ja bym dała płyty tartanowe. U Was pasowałyby szare.