Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Marcin89 11:42, 16 lut 2026

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Wiosnę masz pełną parą w domu, może przepędzi zimę za oknem. Wczoraj u mnie dopadało śniegu zanim poprzedni zdążył się roztopić.
Tutaj ma dopiero popadać i to wcale nie jest pewne. Za to ziemia goła i zmrożona; wieje mocny, mroźny wiatr. Okropnie zimno.

Cebulki rosną w oczach
Patrycja_KG_Lu 11:51, 16 lut 2026

U mnie chyba zmrożona nie jest jakoś szczególnie, bo mimo warstwy śniegu pojawiły się brązowe kopce na jego powierzchni. Krecik dał radę wykopać.

Tak patrzę jeszcze na to zdjęcie i rabata z tej perspektywy wygląda spoko. Jesteś pewien, że chcesz coś tam zmieniać?
Marcin89 12:35, 16 lut 2026

U mnie chyba zmrożona nie jest jakoś szczególnie, bo mimo warstwy śniegu pojawiły się brązowe kopce na jego powierzchni. Krecik dał radę wykopać.

Tak patrzę jeszcze na to zdjęcie i rabata z tej perspektywy wygląda spoko. Jesteś pewien, że chcesz coś tam zmieniać?
Coś na pewno zmienię Od mojej strony są 3 miskanty (widok jak na zdjęciu), po drugiej stronie tylko 1 i to słabiej wygląda. Kwestia tego, co dam pomiędzy grupy miskantów - czy drzewko, czy hortensję? A może po prostu 3 jeżówki dać na środku?
Patrycja_KG_Lu 13:52, 16 lut 2026

Może jakąś sporą hortkę? Phantom? Nawet jakby Ci spadający śnieg połamał to i tak musisz ciąć po zimie. Drzewko spoko by było takie nie za duże, wielopniowe, ale to już dawno temu pisałam, ale zapomniałam, że Ty masz dach spadzisty i może śnieg tam spadać. Ostatnio taki spadający Mrokasi derenia połamał.
An_na 16:13, 16 lut 2026

Marcin Twoje dekoracje zapachniały wiosną
Piękne są

A u mnie śniegu po kolana i w nocy -23
Marcin89 18:07, 16 lut 2026

Może jakąś sporą hortkę? Phantom? Nawet jakby Ci spadający śnieg połamał to i tak musisz ciąć po zimie. Drzewko spoko by było takie nie za duże, wielopniowe, ale to już dawno temu pisałam, ale zapomniałam, że Ty masz dach spadzisty i może śnieg tam spadać. Ostatnio taki spadający Mrokasi derenia połamał.
Na ten moment rozważam tego klona palmowego, hortensję Magical Kilimandżaro lub 3 jeżówki. Ale muszę to na dworze ma spokojnie zobaczyć