Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Marcin89 22:23, 19 lut 2026

Tak obserwuję zakupy roślinne wszędzie, a ja obkupiłem się w narzędzia ogrodnicze Kiedyś obiecałem sobie co miesiąc kupić jedno narzędzie, ale tego nie robiłem. Więc nadrabiam.

Będą nowe grabie, grabie do liści, motyka, widły gospodarcze i nóż do przycinania kancików. Do tego mała łopatka i mała motyczka dwustronna

W planach jeszcze zakup sprężarki i nożyc akumulatorowych do żywopłotu. Można by trawy nimi przycinać.
Marcin89 11:52, 20 lut 2026

Ten "wazonik" trzymam w swoim pokoju. Każda z cebulek wypuściła po 2 pędy, więc będzie bukiecik z 6 kwiatów
TAR 16:11, 20 lut 2026

Narzedzi chwilowo nie potrzebuje ale na wszelki wypadek naladuje akumulatory do sekatora i nozyc. Kto wie moze mnie pogoda zaskoczy i szybko rusze porzadki robic.
nicol21 22:14, 20 lut 2026

Dobre narzędzia to podstawa. Mam swoją ulubioną firmę i mimo, że czasem kupię coś innego to wolę tą preferowaną.

Jeszcze chwila a bukiet buchnie zapachem i kolorem.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Marcin89 22:39, 20 lut 2026

nicol21 napisał(a)
Dobre narzędzia to podstawa. Mam swoją ulubioną firmę i mimo, że czasem kupię coś innego to wolę tą preferowaną.

Jeszcze chwila a bukiet buchnie zapachem i kolorem.
Właśnie kupuję z jednej. Ale nóż do darni i grabki będę mieć z drugiej. Ten nóż mi dużo bardziej leży.

Ta pierwsza marka to narzędzia najczęściej czarno-pomarańczowe. Oczywiście nikt nie wie jaka to firma
Magara 23:12, 20 lut 2026

Marcin, fajne masz roślinno-ozdóbkowe pomysły na przywołanie wiosny
Hiacynty w wazoniku będziesz jakoś podpierał?
Jak łodygi z kwiatostanami będą rosły to pod ciężarem kwiatów będą się z czasem mocno uginać.
Co roku się z tym zmagałam, w tym roku posadziłam hiacynty w wyższym wazonie
kasiab 06:49, 21 lut 2026

Który nóż do darni Marcinie Tobie "leży"? Pytam, bo ja swoją darń na kantach wycinam nożem do cięcia wełny na kolanach z tym, że mój trawniczej malutki i tak się można bawić jakoś w sklepie lojalnie nie trafiłam na taki, który jest wart swojej ceny
Patrycja_KG_Lu 08:06, 21 lut 2026

Ja szpadelek/nóż do kancików mam z polecenia Wafel, bo chwalony Romaniuk już od dawna niedostępny był. Używam dwa sezony jak narazie i zadowolona jestem.
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
kasiab 09:38, 21 lut 2026

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Ja szpadelek/nóż do kancików mam z polecenia Wafel, bo chwalony Romaniuk już od dawna niedostępny był. Używam dwa sezony jak narazie i zadowolona jestem.

A na której stronie wątku Asi taka informacja lub link
Marcin89 10:16, 21 lut 2026

Magara napisał(a)
Marcin, fajne masz roślinno-ozdóbkowe pomysły na przywołanie wiosny
Hiacynty w wazoniku będziesz jakoś podpierał?
Jak łodygi z kwiatostanami będą rosły to pod ciężarem kwiatów będą się z czasem mocno uginać.
Co roku się z tym zmagałam, w tym roku posadziłam hiacynty w wyższym wazonie
U mnie to chyba z powodu braku światła się wyciągają i idą w bok. Właśnie tak jak piszesz. Póki co stoją samoczynnie