Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

mirkaka 13:49, 23 cze 2025

masz tam jeszcze mnóstwo miejsca, i po lewej i po prawej stronie niebieskiego kółka.
Planujesz coś tam też sadzić ?
Masz bardzo duże pole do popisu
Jaką masz tam ziemię, róże lubią glinę
TAR 14:08, 23 cze 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Tarcia, ale miałaś super odwiedziny. Nie dziwota, że po tylu wrażeniach potrzebowałaś odpoczynku.
Rady pomidorowe męża Basi z pewnością bezcenne. Mam nadzieję, że Twoje pomidorki się odwdzięczą.

Odwiedziny byly przednie, lubie tak. Pomidory musza ruszyc, skoro jest juz jeden, zaraz moze pojawia sie kolejne, mam duzo kwiatów, wydaje mi sie ze musialy ciepla wiecej dostac. Bo w oczach sie namnażaja. Jak bede miec tylko kilka to i tak bede zadowolona, moje biedy posadzone 1 maja przezyły sporo.

Judith napisał(a)
Z długokwitnących polecam Heidetraum. Mam je wprawdzie dopiero drugi sezon, ale z poprzedniego obserwacja: kwitną baaardzo obficie i non stop do jesieni. Późnawo się rozkręcają - dopiero teraz, ale warto poczekać. Są piękne .
To róże okrywowe, bardzo szybko się rozrastają.

Ogladałam je juz w zeszlym roku nadałyby sie na nową. W innych miejscach sa nieco za jaskrawe choc ja lubuje sie w takich różowosciach. Jednak w ich przypadku koloru byłoby az nadto, nawet dla mnie. Musze stonowac rabaty. Raczej celuje w biele podbite rozowym/pomaranczowym/łososiowym.

UlaB napisał(a)

Moja jest singielką, może dlatego silna więź jest ze mną To na mnie wchodzi rano gdy sie obudzi i czeka na michę, to mnie liże po stopach i to dźwięk mojego auta stawia ją na nogi. Ale gości radośnie wita niezależnie od tego kto przychodzi - kurier, sąsiadka czy ktoś z rodziny. Przywita się, pędzi po piłeczkę i przynosi żeby jej rzucać. Nauczyła się też gadać z piłeczką w pyszczku ;D goście generalnie są od miziania - zawsze się znajdzie jakieś słabe ogniwo (jak to mawia mój m.), do którego się przykleja, wchodzi na kolana i dopomina się czułości. Zupełnie jej nie wychowałam
Najzabawniejsze jest to, że z pozoru takie salonowe, słodkie białaski puszczone luzem od razu odzyskują pierwotny instynkt, włażą w jakieś chaszcze, dziury. Takie dwa w jednym w tych małych ciałkach.

Rabata wstydu nie wygląda źle ile Ty masz tam jeszcze miejsca na różności

Moje biale nigdy nie byly salonowe choc z papierami dobrych hodowli sa jak wiejskie burki. Okurzone, w nasionach za to szczesliwe Ogrod nie ma dla nich tajemniec, szczegolnie dla mniejszego Wicia. To zreszta tez prowodyr wszelkich bojek i szalenstw. Karolutek tylko na doczepke, jak mlodszy brat

mirkaka napisał(a)

masz tam jeszcze mnóstwo miejsca, i po lewej i po prawej stronie niebieskiego kółka.
Planujesz coś tam też sadzić ?
Masz bardzo duże pole do popisu
Jaką masz tam ziemię, róże lubią glinę

Nic wiecej tam nie planuje robic, po lewej jest przejscie w strone garazu i do domku narzedziowego a prawą strona idzie sie na tyl ogrodu. Chce zrobic tylko widok z sypialni. Reszta ma pozostac terenem dzikim. Wiec nasadzenia planuje dopasowac do tych sosen. Tamta czesc dzialki jest w zasadzie nieuzywana, na jej koncu jest kompostownik. Nie planuje tej czesci zagospodarowywac w jakikolwiek sposob. Zrobie fotke z innej strony, to co pokazalam to na wprost z okien sypialni. O glebie jeszcze nic nie wiem. Na pewno troche suchego piachu i gliny, z mnostwem korzeni.
Jeszcze dodam, ze caly ten bok domu ma tylko trawe, to strona polnocna. Wzdłuz ida rury od wody, kanalizacji, rury do podlewania ogrodu, studnia głebinowa, rury do kotłowni, cześć kabli. Nie bedzie tam żadnych nasadzen z przyczyn technicznych, musze miec bezproblemowy wjazd i wyjazd w razie awarii. Dlatego chce zamknac kilka nasadzen w obszarze sosen, takie wyznaczylam ramy.
Polon 14:08, 23 cze 2025

Jak to jest miejsce wstydu, to ja mam ogród wstydu

Dzięki za info o pomidorach. Ktoś niedawno wrzucał filmik o usuwaniu liści, niestety nie pamiętam kto i gdzie. Tam było, żeby chyba liść pod owocem zostawiać czy jakoś tak …

Cudną masz miejscówkę
UlaB 15:26, 23 cze 2025

TAR napisał(a)

Moje biale nigdy nie byly salonowe choc z papierami dobrych hodowli sa jak wiejskie burki. Okurzone, w nasionach za to szczesliwe Ogrod nie ma dla nich tajemniec, szczegolnie dla mniejszego Wicia. To zreszta tez prowodyr wszelkich bojek i szalenstw. Karolutek tylko na doczepke, jak mlodszy brat

ale to wiedzą tylko właściciele białasów które mają wolność większość moich znajomych jest zdziwiona gdy widzi tą moją żabę wychodzącą z krzaków uświnioną od góry pazurków po grzywkę gdyby jeszcze pani nie kąpała, to w ogóle byłoby cudownie....
sylwia_slomc... 18:11, 23 cze 2025

Ale fajnie jak się spotkają ogrodowo zakręcone osoby to dzień i noc by było mało żeby się nagadać
TAR 18:23, 23 cze 2025

Polon napisał(a)
Jak to jest miejsce wstydu, to ja mam ogród wstydu

Dzięki za info o pomidorach. Ktoś niedawno wrzucał filmik o usuwaniu liści, niestety nie pamiętam kto i gdzie. Tam było, żeby chyba liść pod owocem zostawiać czy jakoś tak …

Cudną masz miejscówkę

No co ty mowisz. To co pokazuje to skladzik wszystkiego. Niestety to glownie moja zasluga a mezaty jak widzi to sie dorzuca Chce tam uporzadkowac. U ciebie porzadeczek
TAR 18:24, 23 cze 2025

UlaB napisał(a)

ale to wiedzą tylko właściciele białasów które mają wolność większość moich znajomych jest zdziwiona gdy widzi tą moją żabę wychodzącą z krzaków uświnioną od góry pazurków po grzywkę gdyby jeszcze pani nie kąpała, to w ogóle byłoby cudownie....

Tak wlasnie, chyba w piatek bialym kapiel zrobie, bo kurz i pyl z nich leci
TAR 18:27, 23 cze 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale fajnie jak się spotkają ogrodowo zakręcone osoby to dzień i noc by było mało żeby się nagadać

A zebys wiedziala ale kazdy ma swoje obowiazki. I tak sie ciesze ze dziewczynom udalo sie wyrwac na jeden dzien.

Kurcze ale susza. 2 ostatnie tygodnie wiatru sponiewieralo moj ogrod. Hakonki zwiniete w ruloniki.
Makao 18:29, 23 cze 2025

TAR napisał(a)

Sprostuje: 4 kobiety i 2 mężczyzn

No Ciebie i Twojego męża ścigać o zdjęcia nie będę bo Ty ich wrzucasz dużo więc Twój punkt widzenia znam. No ale o dodatkowym mężczyźnie nie wiedziałam. Któraś z obstawą przyjechała
Basieksp 18:33, 23 cze 2025

U nas akurat pada, rano trochę też popadało, ale nie jest to narazie jakiś duży deszcz. Pod samymi roślinami sucho, o i już po deszczu, nawet nie skończyłam pisać