Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wiejski ogród Magdy

Wiejski ogród Magdy

Ichigo 14:23, 23 kwi 2025

Te mniejsze chyba przesadzę jesienią. Może miejscówka im nie odpowiada. Rosną zbyt blisko tych większych, z pąkami. Piwonie ponoć nie lubią konkurencji.
Ichigo 14:30, 23 kwi 2025

MagdaLenka napisał(a)

Czy to jest narcyz Thalia? Polowałam na nie w zeszłym sezonie, ale jakoś nie udało mi się. Najbardziej urzekają mnie właśnie te białe...

Tak, to Thalia. Kupiłam zeszłej jesieni na Allegro.
Z białych mam jeszcze Mount Hood i poetyckie, ale te jeszcze nie zakwitły. Ostatnio też najbardziej trafiają do mnie białe narcyzy, są takie eleganckie i eteryczne.
Wafel 16:29, 23 kwi 2025

Śliczne narcyzy, piękne ukwiecone drzewka i trawnik faktycznie ma też swój urok, bzyki wszelkie pewnie są zachwycone
Kordina 10:20, 24 kwi 2025

Bogaty wiejski ogródek masz ładne kloniki i poidełko też niczego sobie
Narsilia 15:30, 24 kwi 2025

Madzia wkoncu więcej zdjęć u ciebie jak pięknie jakie klony perełki , niektórych kwiatów to ja nawet takich nie znałam nie widziałam , wszystko pięknie kwitnie u się zieleni , mam nadzieję że jesteś dumna ze swojego ogrodu i wszystkie źle myśli poszły a sio
Ichigo 20:03, 24 kwi 2025

Asia, Bożena, dziękuję . Wszystko się zieleni i kwitnie, najpiękniejszy czas.
Ichigo 20:15, 24 kwi 2025

Narsilia napisał(a)
Madzia wkoncu więcej zdjęć u ciebie jak pięknie jakie klony perełki , niektórych kwiatów to ja nawet takich nie znałam nie widziałam , wszystko pięknie kwitnie u się zieleni , mam nadzieję że jesteś dumna ze swojego ogrodu i wszystkie źle myśli poszły a sio

Do dumy mi jeszcze daleko, Klaudia, zwłaszcza jak widzę ogrom chwastów na rabatach i całkiem zarośniętą różankę z Pashminami . Postaram się wziąć za nie w poniedziałek. Będę miała wtedy luźniejszy dzień, planuję sadzić tylko cebulki lilii, nic więcej. Kryzys ogrodniczy mnie jeszcze nie dopadł. Nie ma totalnych upałów, komary nie zjadają żywcem, jest okej.
GingerO 20:55, 24 kwi 2025

Magda podziwiam Cie za te dojazdy, wożenie, prace tam i powrót. Musisz kochać to miejsce
MagdaLenka 21:55, 24 kwi 2025

Ichigo napisał(a)

Do dumy mi jeszcze daleko,

A właśnie powinnaś być z siebie dumna! Nie masz ogrodu na wyciągnięcie ręki, tylko musisz dojeżdżać. To jest spora komplikacja, a i tak udaje Ci się zagospodarowywać kolejne połacie. Ja jestem pod wrażeniem Twojej determinacji.
Monika83 10:40, 25 kwi 2025

Ichigo napisał(a)

Pięknie zakwitły