Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wiejski ogród Magdy

Wiejski ogród Magdy

Narsilia 08:31, 17 paź 2025

Madzia piękne kolory jesieni u Ciebie klonów zazdroszczę ja miałam jednego narodowego i wiosna mrozy wiosenne scinaly mu liście raz za razem i w końcu padł z racji tego że nie są tanie nie wiem czy kupować kolejnego choć ich urodą jest niepodwazalna
Ichigo 16:32, 19 paź 2025

Klaudia, z klonami to nigdy nie wiadomo. Warto im znaleźć miejsce na pewno zaciszne, bo one nie lubią wiatrów. Choć ten na kortenowej rośnie na wygwizdowie, więc sama nie wiem. Ruletka. Może posadź blisko domu? Ja marzę o tym, aby posadzić u siebie jakiegoś zwykłego klona, może żółtego Princeton Gold, ale na pewno nie teraz, w dalszej przyszłości. Myślę też o judaszowcu Eternal Flame, ale boję się go sadzić ze względu na karczowniki. Ta odmiana jest niestety bardzo droga.

Szkoda Twojego klona. To jedne z moich ulubionych drzew.
Monika83 10:04, 21 paź 2025

Ichigo napisał(a)

Madzia pięknie wybarwiły się twoje horty ogrodówki❤️ Ta jasno różowa horta wygląda mi na odmianę Otaksę. Ja u moich ogrodówek to krótko cieszyłam się ich przebawieniami bo szybko pojawił się przymrozek i wszystko zmarzło i teraz to straszą w ogrodzie
Ichigo 15:42, 21 paź 2025

Monika83 napisał(a)
Madzia pięknie wybarwiły się twoje horty ogrodówki❤️ Ta jasno różowa horta wygląda mi na odmianę Otaksę. Ja u moich ogrodówek to krótko cieszyłam się ich przebawieniami bo szybko pojawił się przymrozek i wszystko zmarzło i teraz to straszą w ogrodzie

Dobrze poznałaś, różowa to Otaksa. Odmian pozostałych nie znam. U mnie przymrozki były tej nocy i przedostatniej i w sumie nie wiem, jak one się teraz trzymają. Na pewno już po daliach. Byłam na wsi wczoraj i wszystkie już były zmarznięte.
Ichigo 15:46, 21 paź 2025

Klony Orange Dream:

Ichigo 15:55, 21 paź 2025

Klon NN coraz bardziej rudzieje, ale zaczyna też tracić liście:

Orszelina też pięknie się przebarwia: