Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wiejski ogród Magdy

Wiejski ogród Magdy

Ichigo 13:43, 24 paź 2025

Agatorek napisał(a)
Ten rudy klon, to może być dissectum viridis. Wiosną i latem ma zielone liście, później pomarańczoweje

U nas też wczoraj była piękna pogoda, dziś leje od rana.

Ooo, rzeczywiście to może być on. Wygląda identycznie. Też kwitnie na czerwono.
Dzięki . Super będzie w końcu wiedzieć, jaką mam odmianę .

U mnie to samo. Wczoraj pięknie, a dzisiaj ciemno, szaro i pada. Udało mi się wczoraj z tą pogodą.
Ichigo 13:52, 24 paź 2025

MagdaLenka napisał(a)
Ale cudne te krokusiki. Też mam je w planach.
A ryjówek nie ma co się bać. Ja je lubię, bo są pożyteczne w ogrodzie (i do tego urocze). Żywią się owadami i nie zagrażają roślinom.

I tak się przestraszyłam. Człowiek coś robi zamyślony, a tu nagle jakieś żyjątko wyskakuje mu spod ręki. Malutkie i równie przestraszone co ja, ale i tak strach się bać .

Te krokusy są super o tej porze roku. Kup koniecznie, bardzo wdzięczne roślinki.
Kordina 15:15, 24 paź 2025

Ichigo napisał(a)

Madziu, ale cudeńka!
Ichigo 15:29, 24 paź 2025

Kordina napisał(a)

Madziu, ale cudeńka!

Prawda? Pięknie to wygląda o tej porze roku. Mam też inne kępki, ale nie aż tak okazałe.
ajka 15:40, 24 paź 2025

Ichigo napisał(a)
Klon NN coraz bardziej rudzieje, ale zaczyna też tracić liście:

Ależ urodziwy

Piękne masz krokusiki, ja dopiero wczoraj się dowiedziałam że są jesienne. Muszę kupić sobie latem i posadzić.
Wafel 16:07, 24 paź 2025

Jak to nie masz się czym chwalić, piękne te twoje klony, choć nieduże jeszcze a fioletowe żaróweczki pięknie świecą, normalnie mam jakiś dysonans poznawczy - krokusy to u mnie oznaka wiosny (wiem, wiem to zimowity )
Ichigo 22:01, 24 paź 2025

ajka napisał(a)

Ależ urodziwy

Piękne masz krokusiki, ja dopiero wczoraj się dowiedziałam że są jesienne. Muszę kupić sobie latem i posadzić.

Ania, te krokusy są w sprzedaży wtedy, kiedy pojawiają się cebule roślin wiosennych. Ja swoje kupowałam we wrześniu, kiedy już kiełkowały. Zakwitły tej samej jesieni.

Aha, lubią je nornice i inne gryzonie. Jeśli masz ten problem, lepiej jakoś zabezpieczyć je przed szkodnikami.
Ichigo 22:15, 24 paź 2025

Wafel napisał(a)
Jak to nie masz się czym chwalić, piękne te twoje klony, choć nieduże jeszcze a fioletowe żaróweczki pięknie świecą, normalnie mam jakiś dysonans poznawczy - krokusy to u mnie oznaka wiosny (wiem, wiem to zimowity )

Nie, nie, to na pewno nie zimowity .
Klony, odpukać, czują się u mnie dobrze. Cieszę się, że innym też się podobają .
ajka 22:25, 24 paź 2025

Ichigo napisał(a)

Ania, te krokusy są w sprzedaży wtedy, kiedy pojawiają się cebule roślin wiosennych. Ja swoje kupowałam we wrześniu, kiedy już kiełkowały. Zakwitły tej samej jesieni.

Aha, lubią je nornice i inne gryzonie. Jeśli masz ten problem, lepiej jakoś zabezpieczyć je przed szkodnikami.

A, bo czytałam, że najlepiej sadzić w sierpniu. Dzięki, będę wypatrywać jeśli nie zapomnę.
Wafel 23:57, 24 paź 2025

Ichigo napisał(a)

Nie, nie, to na pewno nie zimowity .
Klony, odpukać, czują się u mnie dobrze. Cieszę się, że innym też się podobają .

Serio ??? To ja też w nieświadomości żyłam