Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wiejski ogród Magdy

Wiejski ogród Magdy

Ichigo 15:08, 21 sie 2025

Edenka napisał(a)
Madziu mam nadzieję, że u Ciebie wszystko w porządku i wracasz pomału do siebie...
Piękne masz róże, moja Eden nie zakwitła ani jednym kwiatem, ale ona jest sadzona z jesieni 2024 , więc podaruję jej to lenistwo.
Namiary na iryski wyślę Tobie na priv.

Buziaki

Edenka, w przyszłym roku na pewno zakwitnie wspaniale .
U mnie Eden Rose kwitły, ale widać było, że coś im dolega. Kwiaty były zwieszone na łodyżkach i szybko marniały. Pewnie mają podgryzione korzenie, bo w tym miejscu grasują gryzonie - wiem, bo jednego gagatka już tam na własne oczy widziałam. I nawet zrobiłam mu zdjęcie .

Pozdrawiam
MagdaLenka 17:15, 21 sie 2025

Magda, dobrze, że się odezwałaś.
Szkoda złamanego drzewka, ale poza tym ogród nie wygląda źle. Pociesz się tym, że duże chwasty łatwiej wyrwać.
Rabata cienista z różowymi hortensjami jest boska!

Nie przejmuj się brakiem motywacji, bo masz pełne prawo czuć się słabo po operacji. Niby laparoskopowo, ale to jednak ingerencja chirurgiczna, a do tego jeszcze przeboje z antybiotykiem. Daj sobie więcej czasu na rekonwalescencję, a ogrodem się nie przejmuj.
kasiab 19:59, 21 sie 2025

Magda wspaniale, że już jesteś tak, jak pisze MagdaLena: duże chwasty= łatwe wyrywanie, ja dodam tylko: szybki efekt "wow" na rabatach po ich osunięciu a to już pocieszające
Dużo zdrówka
Bee 10:26, 22 sie 2025

Magda dobrze. że jesteś znowu.

Dużo zdrowia życzę i nie przejmuj się ogrodem. Poradził sobie dobrze. Chwasty ogarniesz jak będziesz mogła a jak nie to skosi je zima i na wiosnę znowu wystartujesz z ogrodem. Dobrze, że masz pomocników w koszeniu a reszta da radę.

Trzymaj się ciepło!
Wafel 12:17, 22 sie 2025

Dobrze, że jesteś cała i zdrowa siły na ogród przyjdą prędzej czy później z ogrodem to jest jak z myciem okien musi nastąpić strzał - "wstaję i robię". Sporo ładnych roślin zakwitło mimo wszystko Dużo sił życzę i samej pozytywnej energii. Jakbyś była blisko to bym wskoczyła w te twoje rabaty i ci pomogła, może jacyś znajomi by się zmobilizowali? Potem wspólne ognisko?
LIDKA 23:05, 23 sie 2025

Madzia dobrze że już jesteś. Ogród sobie poradzi. Robota co się odwlecze to nie uciecze.

Zdrowia i powrotu do formy Ci życzę.
Margo2 22:32, 27 sie 2025

I ja życzę powrotu do zdrowia i ogrodu.
Mimo, że zarośnięte w większości rośliny sobie poradzą.
Przeżywałam to samo co 3 lata temu, więc wiem co czujesz