Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wiejski ogród Magdy

Wiejski ogród Magdy

Wafel 14:37, 22 mar 2026

Witaj Madziu! Może powinnaś sobie jeszcze załatwić turnus rehabilitacyjny - należy ci się jeszcze po takim złamaniu 3-6 tygodni. Mojej cioci bardzo to pomogło, bo to intensywna rehabilitacja.

Śliczne masz te wiosenne kępki, no i grujecznik cieszy
Zdrówka i sił życzę, ogrodem się nie przejmuj zobacz jak ładnie wygląda Nie widzę gdzie ta róża zjedzona?

Skleroza już pisałam o tym turnusie rehabilitacyjnym...
Ichigo 18:21, 22 mar 2026

Wafel napisał(a)
Nie widzę gdzie ta róża zjedzona?

Asia, może tego nie widać na zdjęciu, ale tam całego dołu z korzeniem nie ma, suchy patyczek . Wiatr przywiał ten krzaczek w zupełnie inne miejsce, niż rósł.

Grujecznik cieszy, zresztą teraz wszystko cieszy, co się tylko zieleni i daje oznaki życia.

Planuję posadzić tej wiosny wiśnię Amanogawa w miejsce lilaka, który został skoszony. I jeszcze na liście chciejstw mam judaszowca Eternal Flame. Może się uda. Kupiłam już takie duże, 50-ciocentymetrowe worki z siatki ze stali nierdzewnej, aby ochronić drzewka przed szkodnikami. Na innych szkodników, tych z kosiarką, też mam już sposób. Więc może będzie dobrze.

Miałam nie robić na razie żadnych zakupów około ogrodowych - poza drzewkami i nawozami - ale obejrzałam rano nowy filmik na youtube Oli Krzysiak, no i popłynęłam. Pokazywała tam takie wspaniale ogromne cebulki lilii i kłącza kosaćców, że musiałam zajrzeć do sklepu, w którym je kupiła. Oczywiście nie oparłam się pokusie i też zrobiłam tam zakupy. Shame on me.
Narsilia 22:28, 22 mar 2026

Hej miło cię widzieć spowrotem na forum dziękuję też za odwiedziny to Mike że zawsze do mnie zajrzysz ,cieszę się że dochodzisz do siebie i to bez operacji , sezon ogrodowy i ćwiczenia napewno pomogą , współczuję strat łączę się w bolu bo wygląda na to że też mam karczownika , choć nawet jestem pozytywnie zaskoczona bo szykowałam się że tulipana nie zobaczę po zimie żadnego a o dziwo trochę wzesclo ciekawa jestem ile zakwitnie , jakie klacze kosascow kupiłaś bo mnie też w tym roku wzięło i dziś nawet sądziłam dwie nowe odmiany
Wafel 23:59, 22 mar 2026

Aaa, ok myślałam, że ta gałązka róży z ziemi wyrasta...

Zakup mówisz no i fajnie!