Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wiejski ogród Magdy

Wiejski ogród Magdy

Ichigo 11:43, 10 kwi 2026

MagdaLenka napisał(a)

Ta przestrzeń w Twoim ogrodzie to jest coś niesamowitego!

Przestrzeń jest, nie ukrywam . Widać ją zwłaszcza teraz, kiedy drzewa są w stanie bezlistnym. Lubię tę chwilę, zanim wszystko zarośnie. W ogrodzie jest więcej powietrza i słońca.
Ichigo 12:04, 10 kwi 2026

Narsilia napisał(a)
Jakie piękne cebulowe i ile ich jest , te białe narcyze cudo ,trawa jaka już zielona i ile na rabatach .

Pogoda generalnie nie zachęca ja też mam teraz więcej czasu , a w sumie jak nie ja szukam zajęć w domu bo nic przyjemnego na dworze i poza spacerem to niewiele robię dziś wycięłam 6 miskantow bo ciągle to odwlekalam ,łe mentalnie też jestem nie jestem tak wkręcona w ogród przez ta pogoda

Spokojnie nie przeforsuj się wszystko się wyrówna praca w ogrodzie jak rehabilitacja poza tym pozytywne nastawienie :*

Klaudia, czarno widzę ten sezon. Bo nie dość, że ja po złamaniu, to na dodatek odpadł mi mój pomocnik ogrodowy. Okazało się, że mąż ma przepuklinę. Więc skończyło się noszenie worków z ziemią, kopanie i wożenie ciężkich taczek. Już zapowiedział, że nie zamierza jeździć do ogrodu, nawet do towarzystwa. Smutno mi z tym. No ale cóż, będę musiała jakoś sama teraz wszystko ogarnąć. Z tą moją ręką będzie raczej ciężko.

Pogoda nas zdecydowanie nie rozpieszcza w tym tygodniu. Doskonale Cię rozumiem. Też miałam jechać wczoraj na wieś, a tu lipa. Tyle rzeczy czeka do zrobienia. Muszę przede wszystkim w pierwszej kolejności nawieźć róże. Traw na szczęście nie mam dużo, tych kilka wycięłam ostatnim razem. Kilka stip mi wygniło po zimie, będę musiała je wymienić.

Niestety uległam pokusie i zrobiłam pierwsze zakupy internetowe. Kupiłam cztery róże - dwie Pashminy do wymiany, Bonica i Gartenprinzessin Marie-Jose z serii Parfuma. I wreszcie mój wytęskniony klon. Czyli czeka mnie dużo kopania. Ech... a miałam sobie oszczędzać pracy.
Ichigo 16:07, 10 kwi 2026

Hahaha, moje zakupy "spożywcze" w Biedronce

LIDKA 16:31, 10 kwi 2026

No to muszę jechać do biedry.
Ichigo 16:48, 10 kwi 2026

Lidka, koniecznie .

A to zakupy "świąteczne", ta sama Biedronka:

Niby biały, ale w pąku różowy.

MagdaLenka 20:16, 10 kwi 2026

Cuningham's White jest właśnie różowy w pąku. Zazdroszczę, bo jak ja kiedyś kupiłam rodki w bierze, to odmiana była pomylona. Miał być też CW, ale kwitnie na fioletowo (to ten, co mam w avatarku).
Kordina 21:21, 10 kwi 2026

Ichigo napisał(a)

...Niestety uległam pokusie i zrobiłam pierwsze zakupy internetowe. Kupiłam cztery róże - dwie Pashminy do wymiany, Bonica i Gartenprinzessin Marie-Jose z serii Parfuma. I wreszcie mój wytęskniony klon. Czyli czeka mnie dużo kopania. Ech... a miałam sobie oszczędzać pracy.

"Ja wiedziałam, że tak będzie"
mrokasia 21:56, 10 kwi 2026

O kurka, sporo zieleniny w tym biedronkowym koszyku. To na sałatkę?

A co do kopania i sadzenia - może w okolicy Twojej działki znajdzie się silny nastolatek chętny zarobić parę groszy?
Ichigo 14:25, 11 kwi 2026

MagdaLenka napisał(a)
Cuningham's White jest właśnie różowy w pąku. Zazdroszczę, bo jak ja kiedyś kupiłam rodki w bierze, to odmiana była pomylona. Miał być też CW, ale kwitnie na fioletowo (to ten, co mam w avatarku).

Madzia, to mój drugi rodek z Biedronki. Pierwszy, Roseum Elegants, kupiłam chyba z 10 lat temu i jestem z niego zadowolona. Nie przemarza, ładnie rośnie i kwitnie. Z innych odmian mieli jeszcze Nova Zembla i taki fioletowy, jak na Twoim avatarze.

Oby rósł zdrowo .
Ichigo 14:27, 11 kwi 2026

Kordina napisał(a)

"Ja wiedziałam, że tak będzie"

Sama siebie oszukiwałam, że w tym sezonie będzie inaczej .