Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boso przez ogródek

Boso przez ogródek

Darecka 09:01, 04 paź 2024

Oj, ale się szykuje fajna rabatka trawiasto- hortensjowa! Werbena pasuje tu idealnie, jeśli dasz jej słuszną kołderkę z kory, to najprawdopodobniej przetrwa zimę ( u mnie zimuje tak już kilka sezonów). Ogródeczek pięknie oczyszczony i przygotowany na następny sezon .

Trzymam kciuki za plantację rozchodników, ale sądząc po zdjęciach jesteś skazana na sukces .

U mnie też ten rok cosik kapryśny, jeśli chodzi o kwiaty jednoroczne. Nic to, spróbujemy ponownie w następnym roku .
basia3012 23:24, 07 paź 2024

Agnieszko, widzę praca wre. Rabaty powstają piękne. Gdy podrosną będą jeszcze bardziej cieszyć oczy. Powodzenia.
AgaBoso 09:30, 08 paź 2024

Oj, wre Tym bardziej, że mam męską pomoc i ciężkich prac staram się nie tykać.

Tutaj zostało zerwane jakieś 15 cm ziemi (to ten margiel leżący wzdłuż) i nasypujemy ładnej ziemi, która nam została z wykopania miejsca na kostkę pod domek. Gdzie niegdzie kładłam kartony i na to zdarta darń z miejsca na rabatę. Na tej będą trawy jako żywopłot i kwiaty jednoroczne.

Miskanta Memory podzielę na wiosnę, bo mocy przerobowych brak. Zaczęły mu rosnąć nowe listki, więc pozwolę mu przezimować tak jak teraz rośnie.
Kordina 11:55, 08 paź 2024

Agnieszka_Z napisał(a)
Oj, wre Tym bardziej, że mam męską pomoc i ciężkich prac staram się nie tykać.

Aga ale masz fajnie, doceniaj tę męską współpracę
AgaBoso 15:21, 08 paź 2024

Staram się, a to procentuje.
AgaBoso 21:38, 09 paź 2024

Zastanawiam się, czy moje hortensje przycinać w lutym? Mają kilka pędów z liśćmi, żadnych kwiatów.

AgaBoso 18:26, 13 paź 2024

Wypad do szkółek z dziewczynami bardzo udany, pogoda nad dopisała, jak na zamówienie.

Zakochałam się w hortensjach Wim's Red i kupiłam 4 sztuki.
Dziś je posadziłam a pędy odłożyłam do przyrostu tak ja Beata z Ogrodowych Skarbów poleciła za co dziękuję

Kupiłam także 2 rozchodniki Mr Goodbud oraz Thunderhead.
Patrycja, Ania, Beata dziękuję za pomoc w doborze najładniejszych okazów.
Marcin89 18:32, 13 paź 2024

Agnieszka_Z napisał(a)
Zastanawiam się, czy moje hortensje przycinać w lutym? Mają kilka pędów z liśćmi, żadnych kwiatów.

Przycinać jak najbardziej. Z tych młodziutkich, chudych pędów będą małe kwiaty. Jak przytniesz to wyrosną nowe, silne pędy. Jak masz obawy to możesz skrócić do 10 cm, choć ja bym prawie przy ziemi przyciął
AgaBoso 18:37, 13 paź 2024

Marcin, dzięki za podpowiedź. Dziś trafiłam na film Beaty o Annabell i mam zamiar obciąć pędy w listopadzie, aby były sztywniejsze.
Marcin89 18:46, 13 paź 2024

Agnieszka_Z napisał(a)
Marcin, dzięki za podpowiedź. Dziś trafiłam na film Beaty o Annabell i mam zamiar obciąć pędy w listopadzie, aby były sztywniejsze.
Oki Jeszcze nigdy tak nie przycinałem, tylko luty i marzec.