Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Gosi

Ogródek Gosi

vita 10:22, 11 kwi 2025

Margo2 napisał(a)

Na widok przylaszczek moje serducho zawsze przyspiesza Co rośnie za nimi, mukdenia, tarczownica ?

Gosialuk 10:36, 11 kwi 2025

Obstawiam mukdenię - wygląda jak u mnie.
Margo2 23:18, 11 kwi 2025

LIDKA napisał(a)
Gosia zgłoś urlop jakiś w pracy na jesienne sadzenie cebul.

Ja doszłam do tego że jak nie wezne urlopu to bede chodzić sflustrowana. Mam dodatkowe 10 dni i wolałam wcześniej forse. A teraz to wole urlop.

Nie wiem co robisz zawodowo ale sądzę że jak sie przyjrzysz firmie to dojdziesz do wniosku jak ja. Że jak 3 dni mnie nie bedzie to sie nie zawali.

No właśnie ja jestem sfrustrowana, że nie mogę wziąć urlopu. Akurat czas do połowy maja jest u mnie w firmie najintensywniejszy. Co roku planuję, że musze koniecznie wziąc urlop na wiosenne porządki, ale co roku mi się nie udaje. Przez ostatnie 2 tygodnie nawet nie mogłam wziąć jednego dnia. Wcześniej chorowałam, więc i tak bym nic nie robiła.
A jeszcze oprócz ogrodu mam inne rzeczy, na które musze wziąć urlop. Na przykład taki lekarz.
2 dni wyjęte w kwietniu.
Potem już będzie łatwiej, ja zużywam ostatnio cały urlop, bo często wyjeżdżam na zwiedzanie ogrodów. Jak jade dalej to wyjeżdżam zazwyczaj w piątek, a czasem wracam w poniedziałek.
I tak wycykam cały urlop. Każdy dzień urlopu jest więcej wart niż kasa.

April napisał(a)

Ładne, co to?
U mnie dziś bardzo pada, wczoraj wiatr był niesamowity. Marzę znów o ociepleniu. Taki ma być weekend, oby się sprawdziły prognozy bo muszę okna pomyć.

Wykopię
To puszkinia
Dzisiaj u mnie też padało, ale akurat z tego to się cieszę. Sucho juz było straszliwie.
Okna już pomyłam, najważniejszy teraz taras. No i nakupowałam dzisiaj kwiatów jednorocznych w Leroyu. Będe sadzić

vita napisał(a)

Jak ja to pamiętam! Emerytura jest fajna, zawsze kiedyś przyjdzie , ale trzeba naprawdę dobrej organizacji czasu, aby wszystko ogarnąć
Porządki na tarasie zaczęłaś, rabaty w kwieciu, nie jest tak źle
Podziwiam ciemierniki, ja właśnie likwiduję swoje, te najstarsze kępy.
Jak będziesz wertykulować zrób fotkę, jestem bardzo ciekawa jak duża ta maszyna
I czy kobiece ręce dadzą sobie z nią radę?

Już liczę do tej emerytury. Jestem coraz bardziej poirytowana praca. Jest jej coraz więcej, albo ja już mam coraz mniej siły. Fakt, że kiedyś wracałam do domu czasem po 12 godzinach pracy. Teraz zdarza się to już dużo rzadziej, ale wchodzi tyle nowych programów komputerowych, tyle nowych przepisów, że ja już nie nadążam. Kiedyś mam wrażenie, że dużo wolniej to wszystko się zmieniało.
Dlaczego wyrzucasz ciemierniki?
Co do wertykulacji sam jestem w strachu, czy ja dobrze zrobiłam kupując tego potwora. Dopiero jak przyjechał zdałam sobie sprawe, że może być dla mnie za cięzki. Ale tak nie cierpię wszelkich narzędzi z kablem, że chyba jestem w stanie przecierpieć jego ciężar
Zobaczymy. Zdjęcie mam z zeszłego roku jak go kupiłam

vita napisał(a)

Na widok przylaszczek moje serducho zawsze przyspiesza Co rośnie za nimi, mukdenia, tarczownica ?

Gosia już odpowiedziała, to mukdemia. Tarczownica niestety nie chce u mnie rosnąć. Jest za sucho
Cieszę się, że przylaszczki ładnie się sieją

Margo2 23:19, 11 kwi 2025

Magara 23:28, 11 kwi 2025

Gosia, na ostatnim zdjęciu to wrzośce???
Margo2 00:00, 12 kwi 2025

Tak, to wrzośce. Wolę je bardziej niż wrzosy
Magara 00:14, 12 kwi 2025

Gosia - to zapodaj co zrobić, żeby je mieć w ogrodzie Piękne one
U mnie wrzośce pojawiają się w punktach sprzedaży roślin jesienią, kilka lat próbowałam, ale nic nie przezimowało
Margo2 00:19, 12 kwi 2025

Teraz chyba widziałam w Leroju.
Warunki podobne do wrzosów, czyli kwaśna ziemia, ale u mnie najlepiej rosną w półcieniu, w przeciwieństwie do wrzosów.
Poza tym dla mnie sa bezproblemowe.
Magara 00:31, 12 kwi 2025

No to chyba Ty szczęściara wrzoścowa jesteś Wrzosy ze mną współpracują, wrzośce - nie
Juzia 11:00, 12 kwi 2025

Margo2 napisał(a)

Ale piękne!
Tak teraz mnie naszło czy sobie w jagodniku nie posadzić kilku wrzośców