Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przy ścieżce

Przy ścieżce

Kasya 14:50, 05 maj 2025

Tajemnicze parasolki…

vita napisał(a)

Kordina 15:03, 05 maj 2025

vita napisał(a)

To może być P. vulgaris 'Snow White', sprawdź też 'Alba' i 'White Perfection'.

Śliczny

Dzięki to chyba ten pierwszy, mam wrażenie a właściwie pewność, że wyszukiwarka sterowana pewno już teraz przez AI jest coraz gorsza, np po wpisaniu pierwiosnek 'White Perfection'. pierwsze 6 obrazków w grafice pokazuje co prawda "White Perfection"ale wrzosiec, jak wyraźnie pierwsze słowo to "pierwiosnek"....
Wafel 16:18, 05 maj 2025

Tajemnicze, ażurowe parasolki pod murkiem z kamieni... Czyje takie ciekawe listki?
vita 18:44, 05 maj 2025

Makao napisał(a)

No to sprawdź i daj znać co to za dereń.

Sprawdziłam, to Cornus florida 'Cloud Nine'
vita 18:46, 05 maj 2025

Kasya napisał(a)
Tajemnicze parasolki…

Japońskie dmuchawce Dekoracyjne głównie z liści, bylina do cienia
vita 18:51, 05 maj 2025

Kordina napisał(a)
Dzięki to chyba ten pierwszy, mam wrażenie a właściwie pewność, że wyszukiwarka sterowana pewno już teraz przez AI jest coraz gorsza, np po wpisaniu pierwiosnek 'White Perfection'. pierwsze 6 obrazków w grafice pokazuje co prawda "White Perfection"ale wrzosiec, jak wyraźnie pierwsze słowo to "pierwiosnek"....

Też obstawiałam ten pierwszy. Co do wyszukiwarki podobne wrażenia, ale można przebrnąć te sześć obrazków
vita 18:53, 05 maj 2025

Wafel napisał(a)
Tajemnicze, ażurowe parasolki pod murkiem z kamieni... Czyje takie ciekawe listki?

Japońskich dmuchawców, czyli Syneilesis palmata
sierika 20:19, 05 maj 2025

Miło patrzeć na perełki, szczególnie cudze bo radują oczy i nie wymagają pracy. Też zdarza mi się pojojczeć, co roku więcej zresztą, pomału opanowuję więc sztukę rzucania się na każdą ujrzaną roślinę by nie dokładać pracy. Owszem co nieco zawsze wpadnie w ręce ale to już nie to, owczy pęd zanika, hehe. Zrozumiałam, że ładny ogród to niekoniecznie katalog roślinny.

Miałam przyjemność i szczęście odwiedzić ogród Vivy, ciekawe czy kiedyś dotrę do Vity hehehe ?
Joku 20:52, 05 maj 2025

vita napisał(a)

Znalazłaś bardzo przytulną miejscówkę swojej sangwinarii. Ja lubię bardzo jej liście, nawet bardziej niż ulotne piękno kwiatów.
Magara 23:36, 05 maj 2025

vita napisał(a)
Ach, można tego nie rozumieć, he he Czasami po prostu chciałabym mieć ogród, w którym pracuje się kilka dni w miesiącu i jest tej pracy efekt. Ja pracuję dużo więcej, a zawsze sprawia wrażenie zaniedbanego. Jest za duży jak na moje możliwości. Gdybym zlikwidowała tylko kilka rabat (tak, wykopując i usuwając rośliny) i posiała tam trawę może dałabym radę z pielęgnacją?

Vita, kibicuję
Ale obstawiam, że wiosna to jest taki czas kiedy wielu ogrodników myśli o betoniarce w celu zabetonowania ogrodu Roboty wiosną jest mnóstwo, nie do przerobienia. Ja uwielbiam wykreślanie z listy prac, ale widzę, że dwa wykreślę a trzy dopiszę No taki lajf Ogrodów bezobsługowych chyba nie ma jednak
Zaciekawiło mnie czemu uważasz, że pozbycie się irysów i piwonii ułatwi Ci życie??? Postrzegałam jedne i drugie jako rośliny bezobsługowe...