Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 19:43, 18 lut 2012

Do sikorki było bliżej, bo byłam wtedy w ogrodzie. To w innym miejscu robione.
EPODLAS 19:47, 18 lut 2012

Już teraz wiem - ogrodnicy kochają zwierzęta, prawie wszyscy na ogrodowisku mają psy,koty i dokarmiają ptaki zimą. Koło mojego domu są głogi, które jeszcze w styczniu były oblepione owocami. Dzisiaj nie ma już nic. Ptaszki już zjadły. A ja jak będę na działce, oprócz roślin będę też fotografować zwierzęta i ptaki, oczywiście jak sobie te zdjęcia dadzą zrobić. Najbardziej zgodne w tej kwestii będą ropuchy, bo u mnie jest ich pełno. Ropucha chociaż nie jest piękna, ale jaka pożyteczna.
agniecha973 19:51, 18 lut 2012

Powiem tak, może niezbyt piękna, ale bardzo ciekawa z wyglądu.
Bogdzia 20:06, 18 lut 2012

Tak miałam nadzieje że bedziesz juz chciała robic zdjęcia ptakom. Zoom to podstawa. Mój aparat jest już stary bo ma 7 lat ale zoom ma 12 krotny. Tak to chodzi o zoom optyczny bo cyfrowy nic tu nie daje. Jak będziesz kupowac kiedyś aparat to oprócz zoom-u jeszcze zwróc uwagę by była stabilizacja obrazu i możliwośc robienia zdjęc seryjnych tzn kilku czy kilkunastu w ciagu sekundy. I to by było na tyle. Życzę dalszych sukcesów.
agniecha973 20:13, 18 lut 2012

Ten taty ma opcję robienia kilku zdj. w ciągu sekundy, nawet dziś użyłam, ale za mało go jeszcze znam i chyba nie zdążę się zbyt zapoznać Ten aparat też już 7-8 letni. Tato marzy o lustrzance. Fotografia to od zawsze jego hobby. Mieliśmy ciemnię i wywoływaliśmy zdjęcia. Jedna szafka w salonie zawsze należała do aparatów i dodatków. A my dzieci zawsze wiedzieliśmy jak należy robić zdjęcia, żeby nie uciąć nóg, nie zrobić zdjęcia nieba zamiast ludzi, nie potrząsnąć aparatem podczas robienia zdjęcia itp. To ciągłe upominanie jednak coś dało
agniecha973 20:14, 18 lut 2012

A, dziękuję za porady
Bogdzia 20:14, 20 lut 2012

Ja tez od dziecka robiłam zdjęcia i w ciemni też i filmy kręciłam kamerka 16mm . Stare dzieje. Dziś zupełnie inne zdjęcia sie robi ale jest łatwiej i milej bez tych chemikaliów.
agniecha973 20:24, 20 lut 2012

Bogdziu, miło, że wpadłaś. Dzisiaj idąc rano do szkoły z młodszym synem usłyszałam najprawdopodobniej jastrzębia. Wiesz jak mi się słuch teraz wyostrzył na odgłosy ptaków. Ale nic nie zauważyłam. Zastanawiam się czy nie urzędują w starej dzwonnicy kościelnej poniemieckiej jeszcze. Stoi stara opuszczona. Będę obserwować.
Mala_Mi 20:37, 20 lut 2012

No Agnieszko......dzięcioł lux...... tyle stron przybyło, że chwilkę mi zajęło przeczytanie..... Oczywiśce wskoczyłam jak Filip z konopii w jakimś punkcie ..... środek zostawie na inny czas. Ale dzięcioł obfotografowany..... I kolejna maniaczka fotografii .... jeszcze troche i album wydany pod szyldem ogrodowiska...Ptaki w polskichogrodowiskach......bajki ogrodowiskowe i Poezja Ogrodowiskowa. Będzie to najbardziej wszechstrony portal A teraz lecę zobaczyć co tam z moimi różami słychać,, bo męczę wszystkich o pomoc w doborze
agniecha973 20:51, 20 lut 2012

To niezły pomysł. Niektórzy robią naprawdę niezłe zdj.