Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowe migawki z ogrodu

Nowe migawki z ogrodu

mirkaka 17:27, 19 cze 2025

tulucy napisał(a)
Ja sobie upatrzyłam w wątku Gosi Margo rodka Goldbukett. Udało mi się go upolować w internetach. Chociaż i tam niestety zdarza się dorzucić coś do koszyka. W moim przypadku wpadły mi azalia, kolejny rodek, klon tatarski, żylistek i hortka pnąca.
Rodki zrobią rabatę na froncie, będzie biało, żółto i fioletowo. A miałam plan, żeby ich w ogóle nie mieć w ogrodzie. Hortka pójdzie na ogrodzenie od wschodu, zasłonię sobie nią od sąsiadów część użytkową. Akurat oni w tym miejscu będą mieć taras...
W jeszcze innym sieciowym sklepie kupiłam białe bodziszki.
Jutro odbieram paczki od mamy. I sadzę
A wczoraj przy okazji przeglądania mojego starego wątku (szukałam zdjęć moich robot brukarskich, żeby pokazać znajomej), znalazłam info, gdzie kupowałam kiedyś żółte naparstnice. Mieli je tam i teraz. Ta paczka dopiero przyjdzie.
Jak ja się cieszę, że mam teraz tak dużo miejsca. I nikogo, kto by mi ciągle narzekał, że znowu coś do ogrodu kupiłam .

Wspaniałe ostatnie zdanie
tulucy 23:46, 19 cze 2025

Dziś koszmarnie wieje.

Pojechałam na pół dnia, posadziłam Mrokasiowe stipy, posadziłam klona tatarskiego i żylistka, 3 bodziszki, dwa iryski syberyjskie i kartuzki.

I przycięłam żywopłocik z bukszpanów przy warzywniku in spe.

Zdjęć nie robiłam, bo jakoś mnie wena opuściła.
Zakwitły 3 liliowce. Wszystkie 3 to rdzawe, czyli te, które teoretycznie usuwałam w starym.
Wykopałam i zawiozłam mamie.
Magara 23:59, 19 cze 2025

Dziś chyba wszędzie wieje :/
Mnie nie było w domu trzy i pół doby, ogrodu prawie nie poznałam
Miałam wielkie plany, ale ten wiatr mi je skutecznie wywiał z głowy - szacun, że coś w ogóle porobiłaś

Co to "kartuzki"???