Ewo, 15szt. Artemis nijak się nie da pominąć.
Olu, dziękuję pięknie, myślę, że się uda. Na wiosnę kupiłam śnieżyce, podobne, a później doczytałam, że one letnie.
A w ogrodzie ma nam być bosko, oczywiste, a czasem jak nasze ulubione rośliny są modne to i mamy modnie.
Ando, niemodna, jeśli to w ogóle prawda, za to może bardziej zaciekawiasz przez to, bo ładnie na pewno masz w ogrodzie.
Gabrielo, chyba to częściej lub rzadziej używanie można nazwać modą w ogrodzie, wyszukiwanie nowych, zapomnianych czasem roślin, także wprowadzanie nowych odmian nas inspiruje, a każdy niech już sobie z tego wyciąga to co lubi.
Róże wielkokwiatowe, może po prostu teraz mniej lubiane przez to słabe ich kwitnienie i wygląd więc niemodne. Muszę jednak stanąć w ich obronie, lubi je moja siostra, zakupiła taką różyczkę, Rosa Belmonte 3szt, posadzone są przy tarasie za bukszpanem. Stanowią prawdziwą ozdobę tego miejsca, produkują dużo urodziwych kwiatów, mają piękne zielone duże liście, nie choruje. W tamtym roku udało się je wykorzystać, do bukietu na grób na Wszystkich Świętych, było ich tak z 15szt, wygląd typowo kwiaciarniany.
Reniu, dziękuję za info, muszę zaglądnąć.