Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w cieniu brzozy

Ogród w cieniu brzozy

lojalna_ 11:14, 20 mar 2015

Fotki jak z bajki ....posiedze tutaj sobie
renatamama3 15:03, 20 mar 2015

Widzę ,że sekator poszedł w ruch ,u nas zielone zabierają .pozdrawiam
mirkaka 15:11, 23 mar 2015

Znów przeleciałam cały wątek od początku. Masz b.dużo bylin i Twoje rabaty wyglądają z nimi cudnie. Ja będę musiała wziąć z ciebie przykład. I tak np. wykopane karpy irysków które bardzo się już zestarzały wyrzuciłam pod śmietnik a dzisiaj wróciłam po nie i będę sadzić w puste miejsca, to samo zrobię z liliowcem, którego wykopałam jesienią, ale on pomimo tego nie przemarzł i zaczyna rosnąć, więc podzielę karpę i gdzieś posadzę
Miałam taki zwyczaj, że jak mi się znudziła jakaś roślina to ją wykopywałam i wyrzucałam, a moja siostra śmiała się ze mnie że ja wolę mieć pustą wypieloną ziemię niż rośliny. Teraz postaram się nic nie wyrzucać
Agatko pokaż zdjęcie twojej NN o której pisałaś u mnie. Ja wstawiłam mojej u mnie, chciałabym porównać
laurowisnia 10:05, 24 mar 2015

Dziewczyny, ja oczywiście palę badylki różane ale miejsca ubywa i nie mam gdzie umiejscawiać tego ogniska.

Renato, u nas zielone również zabierają, dotąd dawałam tylko ścinki iglaste i muszę pomyśleć nad sposobem Mirkaka czyli rozdrabniarka by się przydała gdyż bez tego trudno by było je spakować.

Przemku, wiosna już obudzona, my także, ciekawe jak tam sobota, pewnie popracowałeś gdyż było ciepło, ja róż jeszcze nie ścinam, tylko dwa potwory raz kwitnące obciachałam. Czekam na forsycje.

Myszo, Jolu, dziękuję, brakuje mi czasu i to zimno ogranicza mocno moje zapędy fotkowe.

Mirko, ja kocham byliny tak jak róże, ciągle nowe bym kupowała, trochę ślimaki mnie ograniczają oraz nornice, sieją zniszczenie, właśnie odkryłam wyjedzoną kępę jarzmianek, został tylko z wierzchu taki talerzyk bez korzeni. Aż się boję dalej sprzątać. Irysy bardzo się rozrastają i je akurat sama ograniczam, one potrzebują swojej rabaty, a ja na taką nie mam miejsca.
Z tą wolną przestrzenią, to u mnie odwrotnie, raczej zapełniam aby było mniej pielenia.
Fotka hortensji, chodzi o tą różową, może nie widać ale jest w rzeczywistości dość ciemna w stosunku do innych, nie mam fotki z jesieni ale podobnie się przebarwiała jak Twoja chociaż mniej, u mnie ma mało słoneczka.

Viola 10:45, 24 mar 2015

Ta róża Brother Cadfael jest piękna, podobna do piwonii. Uwielbiam takie
Gardener27 21:38, 26 mar 2015

Przyszedłem zapytać w sprawie ciemierników Znajoma z kwiaciarni twierdzi że na giełdzie na Balickiej się z nimi nie spotkała ale jak robi się zakupy o 5 rano po ciemku to można przegapić Pamiętasz może w jakiej cenie były ? w niedziele wybieram się do OBI i chcę mieć porównanie Z góry dziękuję
laurowisnia 08:39, 27 mar 2015

Były tylko na hali, sadzonki pełne kwiatów, nie mam fotki ani aparatu na razie aby cyknąć fotkę. Był zwykły biały i odmiana Royal Emma, 25zeta. Ja zaglądnę do OBI, może inne kolory będą.
Gardener27 20:35, 27 mar 2015

W niedzielę wybieram się do OBI Na swojej stronie mają jakieś po 20 zł Zobaczymy co w trawie piszczy
07_Rene 15:01, 29 mar 2015

Byłyście kiedyś na tej giełdzie na Balickiej? Zastanawiam się czy warto się wybrać. W sumie na razie na liście zakupowej mam iglaki, ale jakby było coś fajnego to pewnie bym się skusiła
laurowisnia 10:32, 30 mar 2015

Renato, ja czasem jestem, kupuję bratki na wiosnę, albo później jednoroczne, teraz oczywiście są wiosenne kwiaty, cebulowe w doniczkach i mnóstwo ozdób na święta. Są w sprzedaży niektóre byliny i iglaczki, jak większe ilości ktoś potrzebuje to można się wybrać, ceny w miarę przystępne. Im wcześniej się przyjedzie tym większy wybór.

Przemku, ciekawe czy coś kupiłeś. Moje ciemierniki, biały

Royal Emma

Mam też taki mały z ogrodniczego, ciekawe jaka będzie między nimi różnica za rok.

I bratki.