Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w cieniu brzozy

Ogród w cieniu brzozy

laurowisnia 11:55, 09 lut 2015

U mnie też jakieś nieotwarte paczki zostały, teraz już mam nowe, ale zawsze coś sieję, bardzo to lubię, a problem jest tylko z miejscem.
rozark 10:47, 17 lut 2015

laurowisnia napisał(a)

Hortensję do półcienia, u mnie ma słońce tylko przed południem, ale jest na zboczu, ma sucho - to chyba nie za dobrze, bo latem jak są duże upały i susza to nie daje rady i więdną jej liście.

Rozark, bardzo mi miło, chyba lubisz róże więc, róża na powitanie.

Ja mam hortensję nie na piaskach ( glina + kompost), cień ma od zachodu i w upały podlewałam ją rano i wieczorem po konewce a i tak miały oklapnięte liście. W tym roku je wysadzam do większego cienia - zobaczymy jak będzie z kwitnieniem.
Z hortensją krzewiastą jest lepiej, rośnie w miejscu co ma tylko 2 godz. światła od zachodu, kwitła a że młoda to mam nadzieję że się rozrośnie i będzie mieć więcej kwiatów.

Zdecydowanie jestem różana, za różyczkę dziękuję i koniecznie napisz co to za odmiana i jak się sprawuje, bo tej nie mam.

I namawiam na zrobienie wizytówki koniecznie
Viola 11:23, 20 lut 2015

laurowisnia napisał(a)

Agatko, jaka to odmiana żurawek za buksikami?
renatamama3 14:16, 20 lut 2015

Puk ,puk jak tam śnieg już stopniał czy jeszcze jest w ogrodzie ,u mnie jeszcze w niektórych miejscach.Pochwal się co cię zainteresowało z oferty różane u Hajdrowskich ?pozdrawiam
laurowisnia 15:28, 20 lut 2015

Renato - Rozark, to jest Brother Cadfael, piękne i duże kwiaty ma, ale nie za dużo przynajmniej u mnie, rośnie jednak od północnej strony domu więc ma pod górkę.
Wizytówka, może kiedyś, na razie mały wątek to i łatwo wszystko znaleźć.

Violu, to jest Southern Comfort, bardzo dobrze rośnie i się rozrasta, tylko nie ten kolor, właśnie myślę gdzie ją wysadzić aby nie wadził ten jej pomarańczowy kolor.

Renato, jeszcze jest na części ale topi się i owszem. A oferta, no cóż, nie bardzo na razie, ponieważ wcześniej już powybierałam gdzie indziej, a tu na miejscu zawsze można podjechać, zwłaszcza, że sprzedają w doniczkach.
renatamama3 16:42, 20 lut 2015

To tak jak u mnie topi się .Ja zrobiłam listę ,jest ich 6 sztuk na razie ,sprzedaż pewnie od mają u nich ruszy ,wcześniej polować będę na krzewy .pozdrawiam
rozark 18:13, 20 lut 2015

laurowisnia napisał(a)
Renato - Rozark, to jest Brother Cadfael, piękne i duże kwiaty ma, ale nie za dużo przynajmniej u mnie, rośnie jednak od północnej strony domu więc ma pod górkę.
Wizytówka, może kiedyś, na razie mały wątek to i łatwo wszystko znaleźć.

Wpisuję na listę chciejstw, a lista już dłuuuga, tylko gdzie ja to posadzę??

Może w przed ogródek coś jeszcze wcisnę. Jakąś białą, myślałam o Cover Withe ale nie pachnie i może coś jeszcze, czerwoną albo białą. Hm, mus pomyśleć

pogody ładnej życzę na weekend
kosolka 18:20, 20 lut 2015

Też mam Cadfaela zapisanego, już od lata.. Piękny jest! Pozdrawiam!
Mala_Mi 18:19, 23 lut 2015

No dobra.. spróbuję gdzieś dać szansę ponownie krwawnikom.. jak przeżyły.. posadzę na samym piasku.
renatamama3 09:52, 14 mar 2015

Agatko,porządeczki zrobione czy się robią?