Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

monteverde 22:56, 09 cze 2012

Ewa napisał(a)

Wszyscy kibicuja...co wpis na ogrodowisku to o Euro....... a ja się

Miodzio widoczek - i na ogród, i na dziewczyny... I na psa!!! A co Misio-Everest śpiewa???

Potwierdzam piękność zdjęcia, tła, pań ogrodniczek, clematisa i pieseczka. Pozdrawiam Aniu i Aldonko.

I ja się zgadzam, że pierwszy i drugi plan rewelka!!!

Aniu wiem ,że to katalog, ale nie wiedzialam czy nowy bylinowy czy o różach , mam też tylko nie nowy o bylinach kawała roboty odwaliliście, pochwala dla M., za robotę taki M to skarb
Elfik 23:07, 09 cze 2012

asc napisał(a)
icznych........... porażka.... Na 5 złaczek... 3 skręcone żle..... i weż sobie fahcowca do pomocy.... grrrrr I było kopanie dziury w trawniku.... i walka ze skręcaniem..... pół dnia poszło.... oczywiście walka w deszczu... i w śliskiej glinie... w dole z wodą...

Ale mój M nie głupi i naprawił.... działa.

Ania, świętego masz chłopa... Na zdjęciu nawet na zeźlonego nie wygląda... A jak czyściutko wykonuje tą rozbabraną robotę... ! No naprawdę jestem zachwycona
agata19762 23:30, 09 cze 2012

Aniu hakuro cuuuuuuuuuuuuuuuuudna w nowej odsłonie
masz talent!!!!!
Mala_Mi 23:34, 09 cze 2012

A to moja nowa rabatka z rh... jeszcze nie skońcozna, ale prawie ,prawie... idalsza koncepcja byłą..piszę byłą..bo wymyśliłam jeszcze lepszą wg mnie.... najgorsze, żę moej koncepcje zawsze wymgają totalnej demolki

A to moja nowa rabata z trawami.....obsadziła mna razie aksamitką..ale pod katalpą lawenda ma cień... jakby zamiast aksamitki zrobić z niej żywopłocik wokół..co Wy na to..bojęsie tylko, że bedzie miałą za mokro..ale wybiorę ziemiei zrobiebardziej piaszczystą..wystawa jest południowa /// A pod katalpę dam obwódkęz żurawek. tylko jak ikolor...cytrynowe.... do lisci..czy kontrastowe...np pomarańczowe..podobają mi się....

Pomocy pomóżcie....
marzena 23:37, 09 cze 2012

bardzo ladnie się prezentuje ! a te kamienie oczywiscie dodaja uroku olbrzymiego
Sebek 23:37, 09 cze 2012

asc napisał(a)
Dziś walczyłam z wieloma rzeczami na raz.... głównie to biłam kilometry po ogrdzie.... wszystko po trochu, bo gdzie nei spojrzeć to coś pilnego..w rezultacie truskawek i poziomek nie pozbierałam..... były już przejżałe..po tym deszczu już nic z nich nie bedzie...tylko zgniją....
Ale za to z grubsza wytyczony plac pod oczko wodne i złapany poziom..a raczej to juz prawie stawik... wybieramy żyną ziemię aby rozplantować ją w miejscu nowego trawnika... to nasza młodzież do pomocy robi..i mieszają ziemie do rabaty z rh.... w miedzy czasie jazda po kamienie...
A to plac pod oko wodne..

Chemy zrobić też trawnik pod katalpą, bo nigdzie mnei tak jego brak nie drazni jak własnie pod nią..... niedługo zrobi siękwitnąca, liscie ma cudniaste..i ten dół... od razu z tego widoku ma się dół psychiczny.... W zwiazku z tym M musi powykańczać instalację nawadniajacą w tym rejonie...... i jest wielki ZONG...... gdzieś instalacja nie jest szczelna.... tylko gdzie????? Trawnik zrobiony..i szukaj wiatru w polu..M poczekał, aż wody sie dużo wyleje i w miejscu przecieków.... trawnik chodził jak materac..... Okazało się, że pomocnicy nie potrafia nawet połączyć jak trzeba dwóch rur.... gość po instalacjach hydraulicznych........... porażka.... Na 5 złaczek... 3 skręcone żle..... i weż sobie fahcowca do pomocy.... grrrrr I było kopanie dziury w trawniku.... i walka ze skręcaniem..... pół dnia poszło.... oczywiście walka w deszczu... i w śliskiej glinie... w dole z wodą...

Ale mój M nie głupi i naprawił.... działa.

Ania - no walkę dziś stoczyliście niezłą - ale na szczęście udało się wygrać - zraszacz super działa
Mala_Mi 23:38, 09 cze 2012

marzena napisał(a)
Ania, no to wielkie plany już realizowane - świetnie, ale roboty mnostwo !
ciekawa jestem, jak będzie wygladał efekt ostateczny ?

hi hi hi ..ja też ..i tego nikt nie wie..... bo ja też nawet nie mam pojęcia co che....ja tworze w trakcie działania...
Dzięki wszystkim zaglądajacym .... i piszącym jeszcze bardziej....
Sebek 23:40, 09 cze 2012

asc napisał(a)

A to moja nowa rabata z trawami.....obsadziła mna razie aksamitką..ale pod katalpą lawenda ma cień... jakby zamiast aksamitki zrobić z niej żywopłocik wokół..co Wy na to..bojęsie tylko, że bedzie miałą za mokro..ale wybiorę ziemiei zrobiebardziej piaszczystą..wystawa jest południowa /// A pod katalpę dam obwódkęz żurawek. tylko jak ikolor...cytrynowe.... do lisci..czy kontrastowe...np pomarańczowe..podobają mi się....

Pomocy pomóżcie....

Lawenda jest o wiele bardziej szlachetna niż śmierdziuchy

A żurawki możesz pomarańczowe, a możesz też bordowe - cytrynowe też będą OK, nie zleją się z kalalpą
Martek 23:43, 09 cze 2012

Tak opowiadasz,że ja też tą walkę z wami stoczyłam ...
Bardzo zazdroszczę oczka wodnego ponieważ w upał różne ptaki przylatują .
Dziś mijałam w mieście gołębia tak mokrego,że aż się sama do siebie głośno zaśmiałam.W chodniku standardowy dół i dookoła rozchlapana deszczówka,szkoda,że nie widziałam kąpieli .Inne ptaki obok nie skorzystały
Martek 23:44, 09 cze 2012

Ja też tworzę po omacku,a potem przekładam )))))))Ale wolę na wyczucie jedno z drugim musi współgrać i tyle