Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Joku 21:35, 08 lut 2012

Mnie też bardzo nurtuje kiedy będzie można przesadzać rośliny. Muszę się sprężać żeby przenieść co nieco w nowe miejsce. Liczę na wczesną wiosnę
Przy pracy w ogrodzie też nie prezentuję się zbyt ciekawie
Bogdzia 21:36, 08 lut 2012

Zajrzyj do mnie chyba że juz byłaś . Wkleiłam Kermesiny.
aldonaz 21:39, 08 lut 2012

Prawdziwego ogrodnika można poznać po gumiakach i ziemi za paznokciami. Moja córka ciągle mi zwraca uwagę, że mam bardzo zaniedbane ręce. Niby pracuję w rękawicach, ale wszystkie tak szybko się przecierają. Czasami w pracy muszę chować ręce ze wstydu.
Co do stroju w ogrodzie, też najczęściej chodzę w gumiakach (mam takie ładne w kwiatki i w panterkę) i w chustce na głowie. Nikt we wsi nie poświęca ogrodowi tyle czasu co ja. Pewnie myślą, że jakaś dziwaczka z miasta przyszła.
Aniu, narcyzy boskie. Pozdrawiam
Bogdzia 21:42, 08 lut 2012

aldonaz napisał(a)
Prawdziwego ogrodnika można poznać po gumiakach i ziemi za paznokciami. Moja córka ciągle mi zwraca uwagę, że mam bardzo zaniedbane ręce. Niby pracuję w rękawicach, ale wszystkie tak szybko się przecierają. Czasami w pracy muszę chować ręce ze wstydu.
Co do stroju w ogrodzie, też najczęściej chodzę w gumiakach (mam takie ładne w kwiatki i w panterkę) i w chustce na głowie. Nikt we wsi nie poświęca ogrodowi tyle czasu co ja. Pewnie myślą, że jakaś dziwaczka z miasta przyszła.
Aniu, narcyzy boskie. Pozdrawiam

Jak Ci wszystko urośnie to będą zazdrościc.Zresztą Twój ogród już jest piękny i bardzo ciekawy.
Pszczelarnia 21:46, 08 lut 2012

Ania, ja nie mogę latać w negliżu (kostium kąpielowy albo piżama), bo za strumieniem mieszkają mili panowie i ja słyszę, że podglądają). Kiedyś o 5 rano myślałam, że jestem sama w ogrodzie (biegałam kuso odziana z wężem ogrodowym) i niestety Tadzio (miłośnik warzywnego ogródka) kawaler (na niego mówimy), sąsiad już był na grządkach. Koło południa, nie koło 10ej ale dla mnie to prawie południe, przychodzi do niego zawsze jego pani i sobie razem plewią. A w tym samym wielkim domu mieszkają jeszcze 2 rodziny w tym polonista, co teraz w hurtowni pracuje, miły młodszy rówieśnik i za każdym razem mnie pyta, co ja robię. I jak mam powiedzieć, co ja robię? Przecież tego nie da się powiedzieć jednym słowem. Jest jeszcze miła 12-letnia sąsiadeczka (wszyscy mieszkają po drugiej stronie strumienia), ona pojawia się zawsze sprawdzić, co się dzieje i zlustrować gości. Miłe towarzystwo.

Większy szacun wzbudzałby pewnie osobnik, który pod sklepem na płocie ma na sznureczku swój plastikowy kubeczek na jabola a w sklepie dzienniczek. Ja takie coś widziałam w jednej wsi.

Dobra wracam do RH.
hanka_andrus 21:58, 08 lut 2012

PszczółkoEwo! Masz bardzo miłych i ciekawych sąsiadów! Przecież to jest ich jedyna rozrywka i temat do pogaduszek,co u sąsiadów się dzieje!Jakbyś nic nie robiła, to gadaliby,że leń i nierób,a jak widzą uporządkowywanie terenu,i gości wizytujących Ciebie, to mimo podglądania,szacunek mają!

Aniu ,nie przejmuj się czarną obwódka za paznokciami,Przecież nie chodzisz z takimi rękoma doić krów....
Pozdrawiam!Miło tu !
Mala_Mi 22:35, 08 lut 2012

Hanuś, święte słowa. Z ust mi wyjęłaś i nie muszę tego już po raz drugi pisać.
Ja na szczęście mam dużą działke, w drugim rzędzie zabudowy i widzą mnie co najwyżej sąsiedzi i muszą też zaglądać pomiędzy choinkami. Natomiast jak ktoś inny podgląda to jest jego problem, na wsi muszą ludzie o czymś gadać Nawet przy jabolu........ Nie odbiorę im tej przyjemności. Świnka nie jestem.
Z sąsiadką która najwięcej widzi żyjemy dobrze, jest bardzo pogodna i bezkonfliktowa.... na lato wstawiam drabinę nad płotem, by mogła w każdej chwili wpaść na SPA, bez biegania na około czy jej dzieci ... Trzeba kiedy zrobić furtkę w ogrodzeniu
Pazurki z żałobą jak przy kocie to problem chyba wszystkich grzebiących w ziemi.... też mi czasami wstyd....
Kaloszki mam tylko takie zwykłe niebieskie...a te u Zbysia były takie fajne. Ale M. obiecał , że mi takie kupi
I mamy załatwiony temat mody ogrodowej....by dalej było, że forum jest wybitnie ogrodnicze...
Acha, mam za to trampki w różową kratkę
AgnieszkaBK 22:53, 08 lut 2012

Jak widzę jest to kolejny punkt naszego podobieństwa ....pierwszy to oczywiście rośliny, drugi miłość do zwierząt a kolejny to nasza moda ogrodowa i znak rozpoznawczy .....pazurki Ja również mam swoje ogrodowe zestawy ....kaloszki nieocieplane, kaloszki ocieplane i kaloszki -klapki , ale takiego fajnego kapelusza jak Ty Aniu, to nie mam
monteverde 00:30, 09 lut 2012

a mnie się zdarza wyjść do ogrodu w pidżamie, po szczypiorek, pietruszkę lub rzodkiewkę lub po pomidory do śniadania
Pszczelarnia 00:37, 09 lut 2012

Pazurki - a ja słyszałam o wampirkach?
A nie ma wątku o modzie (konfekcja i obuwie) ogrodowej jeszcze? Kto zakłada?