Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Milka 17:57, 21 sie 2012

i tak się nie boję
Klamber 21:07, 21 sie 2012

Witaj Anuś, zaniedbuje wszystkich i siebie, nie wyrabiam się z niczym, chyba jedziemy na tym samym wózku Nie byłem u Ciebie z tydzień albo i dwa, coś się doczytałem ze Bogdzia Cię odwiedziła, to super, nie ma jak to ogrodowiskowe spotkania. A ja nawet fotek nie miałem kiedy wkleić w spotkaniowym.
Idę do siebie, trza maznąć i foty wkleić. Pozdrówka
Bogdzia 09:29, 22 sie 2012

Klamber napisał(a)
Witaj Anuś, zaniedbuje wszystkich i siebie, nie wyrabiam się z niczym, chyba jedziemy na tym samym wózku Nie byłem u Ciebie z tydzień albo i dwa, coś się doczytałem ze Bogdzia Cię odwiedziła, to super, nie ma jak to ogrodowiskowe spotkania. A ja nawet fotek nie miałem kiedy wkleić w spotkaniowym.
Idę do siebie, trza maznąć i foty wkleić. Pozdrówka

Odwiedziłam ale nie Anię tylko Dzidkę i Jasie na Śląsku. Miłego dnia.
KasiaWB 10:33, 22 sie 2012

Ania, to jak to z tym pędzelkowaniem skrzypa jest? napisałaś, że wystarczy kapnąć tzn. naprawdę wystarczy gdziekolwiek raz maznąć skrzypa czy raczej namaścić mniewięcej całego?
Z góry dzięki za odpowiedz
malgocha1960 11:09, 22 sie 2012

Tez jestem ciekawa jak pozbyc sie skrzypa,bo nie mogę sobie dać z nim rady tak jak z kretem.
monteverde 13:04, 22 sie 2012

Ania chyba pędzelkiem macha po skrzypie?
Martek 17:34, 22 sie 2012

Ania szukaj tej hortensji co ja szukam - warto
bociek 18:54, 22 sie 2012

Czesc Aniu, pedzisz jak szalona

Co do skrzypa podpowiadam metode naszej Hanusi. UWAGA, sprawdzone empirycznie na wlasnej "skorze" i to niesamowite, ale dziala. Naprawde dziala. Robota - fakt - mozolna

Skrzypa ucinamy sekatorkiem, nie urywamy, nie wyrywamy - ucinamy. Mieszamy Starane z Bofixem i taka mieszanka pedzelkiem w miejscu ciecia. Efekt piorunujacy

Anus, macham
eliza3 19:01, 22 sie 2012

Dzisiaj już czytałam o pędzelkowaniu skrzypu. Oj, jest on nie chcianym gościem, więc każdy sposób jest mile widziany. Wypróbuję. Pozdrawiam.
Mala_Mi 23:07, 22 sie 2012

Skrzypa czy inne zielsko wystarczy pacnąć gdziekolwiek po zielonym.... Jak siezetnie i posmaruje od razy w środke "rdzenia" efekt piorunujący...... tylko jak to zrobić jak skrzypek siedzi sobie w środku innych roślin.. można niechcący pacnać i to co nie trzeba.... Dlatego ja czekam, aż podrośnie, odginam go w bok.. i pacnę jak leci. Jak jest kępa to odginam w bok.. przyciskam kamieniem, by nic nie skapnęło na inne ...
Nie ma znaczenia jak i gdzie.... i tak uschnie.... Ja robiezawsze mieszankę randapu ze starane.. i mam zachomikowny słoiczek i pędzelek.. W tym roku niestety z powodu rewolucji ogrodowych.. nie namieszałam i skrzyp panoszy się jak głupi w moim przydrożnym skalniaczku... z rozchodnikami i rojnikami... Ale jeszcze się za niego wezmę....
Na razie wydarłąm ogórki, bo już je trafiło.... i przerobiłam pomidory..tak dojrzałe, że miałam ochotę je wyrzucić... wieczorkiem się nad nimi zlitowałam i zrobiłam paprykarz.... z moja"zabójczą" papryczką. Skroiłam 4 malutkie papryczki i paluchy mam tak poparzone, że nie moge pisac na klawiaturze.. Tak ostrej papryki to w zyciu nie próbowałąm.. wystarczy polizać i gęba jak po znieczuleniu u dentysty... A ja lubię jeść potrawy bardzo ostre Ale nawet ja przy tych wymiękłam.....