Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 21:01, 18 wrz 2012

an_tre napisał(a)

"Tajemnica górki się rozwiązała..... to zamierzone i celowe działanie........ projektując droge .. projektant nie przewidział w projekcie zjadzów i dojazdów do posesji...... na projekt dostali dofinansowanie unijne..... wiec musi być tak ja kprojekcie zrobione, aby kasiora nie uciekła... "

Aniu bardzo dziwny ten projekt unijny, u nas w takim projekcie musiało być wszystko i dojazdy do posesji, chodnik, znaki poziome łącznie z pasami dla pieszych, barierki na skrzyżowaniach, a poza wsią zjazdy do domostw i utwardzone pobocza...

Mi też sie to wydaje dziwne...... ja fotografuję i czekam na cd nastąpi....... .. mi się po odciskach nie depcze....

A teraz sorki, że uciekam z forum, ale obowiazki wzywaja mniej przyjemne niz Forum
Martek 15:15, 19 wrz 2012

Ja przypomniałam sobie o co miałam zapytać .O nazwę kamyczków,żwirowiska tego na którym są ciurkające kamienie duże.
Bo to taki piaskowy kolor jest ładny
Martek 15:19, 19 wrz 2012

Joanka napisał(a)
Normalnie jeden z robotników powinien być oddelegowany do przenoszenia gości i domowników na rękach..... hihihihihihi....... właśnie doznałam wizualizacji, jak Anię na rękach z tymi worami i zakupami przenosi....... hihihihihihihi.......

Wiesz Joanko Anię ...? Spokojnie mogę sobie to wyobrazić.Wyobraźnia płata mi figla gdyby to mnie ,nawet bez zakupów, pan musiał przenosić ))))))))))
marzena 20:22, 19 wrz 2012

Ania, no faktycznie przedziwny ten projekt.... ktoś wziął kasę za to i bezsensowne projekty teraz się realizuje...
ale z drugiej strony... ja nawet bym chciała miec taki dojazd do siebie...bo nie mam żadnego
Madzenka 20:33, 19 wrz 2012

Aniu pozdrawiam z rokopanej wsi: ) U mnie od kwietnia drogę przez całą wieś robią.... Co dziennie w innym miejscu zakazy skrętu na moim osiedlu stawiają bo podobne niespodzianki krawężnikowe robią
Może im się uda jednak wspólny poziom znaleźć
Pocieszam się tylko, że kiedyś będzie pięknie....
Buziam
Mala_Mi 20:42, 19 wrz 2012

Martek.. Pan który by mnie chiał podnieść..... nie wie nawet ile ryzykuje...... bo ja czasmi się nie zastanawiam.....
Marzenko.. to ja do Ciebie będe musiałą na nózkach dojść? (Tak dyskretnie się wpraszam... )

Madzenko.. to łączymy sie w naszyh utrapieniach drogowych, by było pięknie.... chodnik jest nam potrzebny bardzo... dzieci chodzą do szkoły a ruch jest duzy na drodze... zresztą mielismy nawet spotkanie na ruchliwej drodze też przy próbie wyjazdu z drogi.. motocykl z prędkością śwatła (ograniczenie do chyba 30km/h) jak przyzdwonił w auto, to aż pokosiło dostawczaka i cudem chłop się nie zabił... okazał osię że to katacheta.. wiec mandat dostalismy MY, a on kupi nowy motor którym kiedy jakie dziecko zabije pędząc ze 140 ........ Wiec na takich wariatów chodnik musi być..... bo u nas to nawet pobocza nie było......
Konstancja30 20:44, 19 wrz 2012

dziewczyny ... ten projekt ... no on nasz taki jest ... polski ...
Martek 20:53, 19 wrz 2012

Konstancja30 napisał(a)

No właśnie
Mala_Mi 20:56, 19 wrz 2012

Konstancja30 napisał(a)

A dziś wiatr znów mi popyrgał doniczkami... i schowane za chałpupą... szkoda kfiatków, ale powoli rezygnuję z badyli tarasowych....... potłukło podstawki, doniczki.... już mam dość zbierania skorup.... ale pastik się nie zbił I to zaleta doniczki za 50zł nad doniczką za 300 zł.... A kfiatek juz ma wysokosc co najmniej 2,5 metra.. gdzie go schowam na zimę???????

I rzut oka na wsiowy bałagan....

an_tre 21:01, 19 wrz 2012

Aniu to nie wsiowy bałagan tylko niestety oznaki jesieni...
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies