Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

Dorota123 21:21, 15 mar 2014

Nazwy zamówionych przezemnie róż
AUSfather,AUSmary
Elfe,Giardina ,
Hans Gonewein Rose,Naw Dawn, Penny Lane

LEANDER, LOUIS ODIER, REINE DES VIOLETTES, WELLEING
ewa004 21:23, 15 mar 2014

Aniu dzięki że odpowiedziałaś na moje pytanie u mnie ,teraz już bym chyba odpowiedzi u Ciebie nie znalazła ,taki tu tłok
Powiedz mi jeszcze czy te pomalowane jakimś mazidłem końcówki tych róż obciąć czy zostawić ?

Skleroza nie boli miałam jeszcze zapytać co ile można sadzić róże pnące ?
Kondzio 21:27, 15 mar 2014

ewa004 napisał(a)
Aniu dzięki że odpowiedziałaś na moje pytanie u mnie ,teraz już bym chyba odpowiedzi u Ciebie nie znalazła ,taki tu tłok
Powiedz mi jeszcze czy te pomalowane jakimś mazidłem końcówki tych róż obciąć czy zostawić ?
zostawić
ewa004 21:28, 15 mar 2014

Dzięki
anna_g 20:40, 16 mar 2014

Aniu - to ja Cię jeszcze pomęczę Strasznie się różano zrobiło na O. - duża część ogrodomaniaków zapadła na "różyczkę" i ja też między innymi Ale że na razie mogę kupić tylko kilka krzaczków to muszę wybrać takie co mi będą pasowały... no taki mój los że się musze "umarudzić" zanim coś zrobię
Aneczko - jak wysoka rośnie Aphrodite - bo jest tak piękna że nie mogę oderwać od niej oczu... a jeśli chodzi o te wysokości róż podane w internecie czasem bardzo różnią się od rzeczywistości... np. myślałam o róży Beverly która też mi sie bardzo podoba i pachnie w dodatku i wyczytalam że rośnie na 80 cm (to jest na razie moja górna norma ) a w opiniach ludzie piszą że ma u nich 1,60 - noooo taka jakby ciut różnica Aphrodite, Beverly, Senteur Royale, z rabatowych Bailando, Baronesse, Melusina.... możesz słówko o nich napisać... zastanawiałam się też nad różami miniaturowymi - dałabym je na przód rabatki - takie do 50 cm to mnie by nawet wystarczyły - Heidi Klum - w której nadal jestem zakochana i choć wiem że może chorować to ja ją chyba muszę kupić Biedermeier, Honeymilk...
Anuś - no przepraszam, ale już chyba taki los Królowej Różanej że się wszyscy przychodzą pytać buziaki
anna_g 20:44, 16 mar 2014

AniaDS napisał(a)

Aneczko, te płyty przykrywają nasz kanał przeciwpowodziowy, nie mogę tego ruszyć.
Cisy muszą się zmieścić na rabacie, czyli tu:

Rabata w lecie nie wyglądała źle, ale nie taki był cel, z tyłu rosły róże angielskie i miały zrobić żywopłot, który niestety tworzył się 3 lata i nic z tego, wkurzyłam się, dałam angielki do przodu a żywopłot zrobię z cisów, będzie szczelny, ładny cały rok i ochroni ogród przed wiatrem, bo to miejsce na wskroś przewiewa niestety.

Rozumiem o co chodziło Rabata była fajna ta będzie też fajna ale po prostu inna - z cisami faktycznie bedzie świetne tło i osłona i od wiatur i od drogi tylko jakieś wąskie je tam dać musisz albo formować i ciąć. Ciekawa jestem jak to wyjdzie Tym bardziej że ja róze chcę sadzić przy płotku (takim drewnianym) a za płotkiem chcę dać cisy - bo w razie jak się płotek rozleci - już nie jest pierwszej młodości to będzie taki zielony ekran. Ale ostatnio wyczytałam, że róż nie powinno się sadzić blisko krzewów no to się zastanawiałam czy to dobry pomysł. Ale jak widzę to u Ciebie to jestem spokojna że można tak zrobić
MagdalenaK8 20:04, 19 mar 2014

Przyleciałam się przywitać ...do raju
Pozdrawiam
alinak 20:11, 19 mar 2014

ja tez do raju wpadam i widzę że pracowicie wszędzie ...w poniedziałek pośle ci paczkę Aniu ,,wyglądaj listnosza we wtorek ...
Gosiniak 18:06, 20 mar 2014

Wiosna piękna, rabatka po zmianach będzie jeszcze piękniejsza- taki nasz los ciągle musimy udoskonalać. Pozdrawiam
Dorota123 21:05, 20 mar 2014

Aniu coś dla Ciebie może się spodoba. http://www.art-pol.pl/oferta/figurki/aniolki-male/