Mnie do przycięcia zostały pnące, ale z nimi trochę zabawy jest, to muszę czas na to spokojny znaleźć.
Pokazywałaś rabatkę z czyśćcem przy różach. Chyba zmałpuję taki sposób, tylko najpierw muszę czyśćca naprodukować. Do jesieni zdążę.
Jolu, mój Winchester już ma swoje lata i to jest spory, gęsty i wysoki.
Bardzo go lubię .
Dzięki
Liczymy każdy pąk, ale patrząc tylko na pędy o grubości min. ołówka, te cienkie, o słabej jakości można wyciąć lub mocno skrócić.
Oj tam, oj tam .
Ale jak je robię to normalnie na wdechu, ani nie drgnę a łapy i tak mi się trzęsą .
Nie wgłębiam się w żywot powojników, bo mam kilka, ale one u mnie ledwo zipią, mają za gorąco i za sucho (gleba piaszczysta). Ale jeżeli jest to preparat doglebowy, to myślę, że to w sam raz dla powojników, które często dopada uwiąd, wiem, że są też jakieś preparaty, którymi podlewa się powojniki w sezonie, szczególnie, te bardziej podatne na choroby.
Bogdziu, u mnie tylko kilka róż w takim stadium, reszta dopiero budzi się do życia.
Pozdrawiam ciepło .
Czyściec się szybko mnoży, ja z jednej sadzonki już obwódki zrobiłam na połowę rabat, sama nie wiem kiedy .
Róż pnących, o ile nie ma potrzeby - w tym roku nie tnę wcale.
Aniu ja po poradę
Kupiłam Chopiny i nie mam gdzie posadzić (teraz bo później jak wyburzę gospodarczy to mam dla nich miejsce )
Myślisz że jak bym je wsadziła do dużej donicy będą rosły ?
kurcze już druga jesteś co ostróżki wyginęły ...u mnie tez tak było 10 lat temu ale wtedy zwaliłam to na bark swojej niewiedzy i głupoty ogrodowej ..i co teraz ..ja siem napaliłam ..spróbuje ...