Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

Kondzio 19:05, 22 mar 2014

Zdjecia sliczne
Sebek 19:16, 22 mar 2014

Prześliczne zdjęcia Twoje róże widzę o wiele szybsze od moich
Bea 19:22, 22 mar 2014

Róże już przycięłam, ale u mnie to jakieś takie słabizny może dadzą radę.

Po wizycie u Ani to zaraz człowiek chory na "róże".

Wiosenne pozdrowienia zostawiam.
Bogdzia 20:27, 22 mar 2014

Piękne zdjecia i róze z listkami a u mnie do lisci jeszcze daaleko, dopiero pączki sa.Pozdrawiam.
hanka_andrus 20:36, 22 mar 2014

Mnie do przycięcia zostały pnące, ale z nimi trochę zabawy jest, to muszę czas na to spokojny znaleźć.
Pokazywałaś rabatkę z czyśćcem przy różach. Chyba zmałpuję taki sposób, tylko najpierw muszę czyśćca naprodukować. Do jesieni zdążę.
AniaDS 22:46, 22 mar 2014

Joku napisał(a)
Aniu pozdrawiam wiosennie. Moje nieliczne róże mają się dobrze. Z ciekawością obejrzałam fotorelację o cięciu. Mój Winchester dużo mniejszy od twojego, dzięki tobie wiem już wiem jak się do niego zabrać.

Jolu, mój Winchester już ma swoje lata i to jest spory, gęsty i wysoki.
Bardzo go lubię .

Agcia napisał(a)
Doświadczenie masz ogromne!! nawet jeśli zdobyte na oko (: weszłam w link z Twoją listą róż... noo...
Rabatowe mówisz nad 5 pąkiem. To każdy pąk mam liczyć a nie tylko te zewnętrzne. To raczej logiczne. Dziękuję Ci za podpowiedzi

Dzięki
Liczymy każdy pąk, ale patrząc tylko na pędy o grubości min. ołówka, te cienkie, o słabej jakości można wyciąć lub mocno skrócić.

agniecha973 napisał(a)
Śliczne te zdjęcia Ci wychodzą. Ja nie umiem uzyskać takiej głębi ostrości.

Oj tam, oj tam .
Ale jak je robię to normalnie na wdechu, ani nie drgnę a łapy i tak mi się trzęsą .

MagdalenaK8 napisał(a)

Aniu czyli Previcurem można wiosną podlać powojniki? Mi w zeszłym roku padły 4 nagle
Pozdrawiam

Nie wgłębiam się w żywot powojników, bo mam kilka, ale one u mnie ledwo zipią, mają za gorąco i za sucho (gleba piaszczysta). Ale jeżeli jest to preparat doglebowy, to myślę, że to w sam raz dla powojników, które często dopada uwiąd, wiem, że są też jakieś preparaty, którymi podlewa się powojniki w sezonie, szczególnie, te bardziej podatne na choroby.

ewsyg napisał(a)
Pooglądałam jak ciąć róże. Na pewno się przyda bo mam zamiar sporo róż zaprosić do mojego ogrodu

Bardzo się cieszę , będę podglądać
AniaDS 22:49, 22 mar 2014

Kondzio napisał(a)
Zdjecia sliczne

Dzięki, dzięki

Sebek napisał(a)
Prześliczne zdjęcia Twoje róże widzę o wiele szybsze od moich

Tylko te od południa, reszta ma ledwo widoczne pąki liściowe .

Bea napisał(a)

Róże już przycięłam, ale u mnie to jakieś takie słabizny może dadzą radę.

Po wizycie u Ani to zaraz człowiek chory na "róże".

Wiosenne pozdrowienia zostawiam.

U mnie na róże a u innych na inne rośliny, to cały urok odwiedzania różnych ogrodów, bo jak to mówią, wszędzie pięknie, gdzie nas nie ma na dłużej .
AniaDS 22:51, 22 mar 2014

Bogdzia napisał(a)
Piękne zdjecia i róze z listkami a u mnie do lisci jeszcze daaleko, dopiero pączki sa.Pozdrawiam.

Bogdziu, u mnie tylko kilka róż w takim stadium, reszta dopiero budzi się do życia.
Pozdrawiam ciepło .

hanka_andrus napisał(a)
Mnie do przycięcia zostały pnące, ale z nimi trochę zabawy jest, to muszę czas na to spokojny znaleźć.
Pokazywałaś rabatkę z czyśćcem przy różach. Chyba zmałpuję taki sposób, tylko najpierw muszę czyśćca naprodukować. Do jesieni zdążę.

Czyściec się szybko mnoży, ja z jednej sadzonki już obwódki zrobiłam na połowę rabat, sama nie wiem kiedy .
Róż pnących, o ile nie ma potrzeby - w tym roku nie tnę wcale.
ewa004 23:03, 22 mar 2014

Aniu ja po poradę
Kupiłam Chopiny i nie mam gdzie posadzić (teraz bo później jak wyburzę gospodarczy to mam dla nich miejsce )
Myślisz że jak bym je wsadziła do dużej donicy będą rosły ?
alinak 23:05, 22 mar 2014

AniaDS napisał(a)

Alinko, strzeliłaś w dziesiątkę, nóg tylko już nie zdążyłam wymoczyć .
Większość ostróżek już mi wyginęła, nie są u mnie zbyt długowieczne.
Przetaczniki mnie też trochę rozczarowały, nie podoba mi sie ich pokrój i długość kwitnienia też nie ta, dużo lepiej spisują się u mnie szałwie i kocimiętki, teraz zasypuje nimi cały ogród, w miarę możliwości finansowych .
Obok Queen os Sweden rośnie Pirouette.

kurcze już druga jesteś co ostróżki wyginęły ...u mnie tez tak było 10 lat temu ale wtedy zwaliłam to na bark swojej niewiedzy i głupoty ogrodowej ..i co teraz ..ja siem napaliłam ..spróbuje ...

wiosenne fotki jak zwykle czarujące ....