Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój ogród w cieniu drzew

Mój ogród w cieniu drzew

Syla 18:22, 10 lip 2013

Zostawiłam Ci namiary na pw
Netka 10:42, 11 lip 2013

polichlorek napisał(a)
ile ja bym dała, żeby mieć takie piękne drzewa w ogrodzie... CUDNIE tu u Ciebie!!
zaglądam i pozdrawiam

Alu dzięki choć to dopiero początki, bo muszę uzbroić się w cierpliwość, bo fundusze niestety nie pozwalają na szybkie założenie ogrodu ale co sezon coś działamy, więc pomalutku do przodu

Alu czasem mam wrażenie, że naszej trawie bardziej jednak brakuje słońca niż wody

Beatko no jest to niesamowite, że człowiek już nie chce więcej zielonego

kilka zdjęć, niestety tylko zielonych

ogłowione na wiosnę wierzby:

Netka 10:45, 11 lip 2013

Myślicie, że pod tym wielkim kasztanem ( całkowity cień i sucho ) dałyby sobie radę funkie ?Nie mam pomysłu, co zrobić, żeby nie było takiego klepiska

polinka 12:25, 11 lip 2013

Ta ławeczka pośród tych drzew wygląda ekstra. Romantycznie, nastrojowo,cudnie
Szefowa Danusia u Alicji z Krainy Czarów polecała właśnie hosty do miejsca zacienionego i suchego, do tego bluszcz.
AlicyaLK 12:59, 11 lip 2013

i turzyce jeszcze mi polecała I tak będzie!
No i Limki jeśli puszczę nawadnianie
martika 21:29, 11 lip 2013

Netka, łaeczka super między drzewkami
Keri 11:24, 12 lip 2013

Witaj Anetko, widziałam że zaglądnęłaś ostatnio do mnie.
Ja ostatnio skupiam się w ogrodzie tylko i wyłącznie na tym żeby skończyć rabatę z tujami bo na początku nie mam jeszcze kory, więc strasznie zarastała chwaściorami a oprócz tego odchwaszczanie na bieżąco pozostałych części, reszta to koszenie co tydzień, podlewanie, mam jeszcze do wsadzenia jedną tuje i muszę przesadzić 5 rh ;( posadziłam w takim miejscu że chłopaki jak grają w piłę to by mi złamali rh, więc musze przesadzać bo oni mogą tylk w tym miejscu grać (jedyne prosta powierzchnia u nas w ogrodzie;/). Także skupiam się na razie na pielęgnacji tego co mam.
Widzę że u Ciebie całkiem fajnie wyglądają te drewniane panele jeszcze z tą ławeczką to już zupełnie sielsko, bardzo fajnie!!!
Netka 23:23, 13 lip 2013

Dziewczynki dzięki za odwiedzinki

W tym sezonie niestety zbliżam się do końca "ogrodowych szaleństw" Mamy w planie zrobić jeszcze miejsce na ognisko w pobliżu tych drewnianych paneli - tylko kółeczko z kostki granitowej. Chciałabym jeszcze porządnie odchwaścić fragment ziemi pod sosnami przed domem i wysypać go korą i to samo przy tujach Kórnik posadzonych przy bramie wjazdowej. Będziemy jeszcze stawiać garaż blaszak, więc czeka nas jeszcze przygotowanie terenu pod niego bo przecież u nas wszędzie spadki ...
pozdrowionka

jolka 23:31, 13 lip 2013

Netka napisał(a)
Myślicie, że pod tym wielkim kasztanem ( całkowity cień i sucho ) dałyby sobie radę funkie ?Nie mam pomysłu, co zrobić, żeby nie było takiego klepiska

A ciekawe czy barwinek by sobie nie poradził??
Tylko nie wiem, czy go lubisz.
Ja kiedyś miałam taki ciemnozielony i rósł praktycznie wszędzie.
Teraz mam odmianę białopstrą. Nieźle zadarnia i fajnie wygląda.

Pozdrawiam
Kapibara 22:56, 14 lip 2013

Witaj,

przyciągnęło mnie hasło ogród w cieniu drzew i zostałam Piękny ten ogródek leśny stworzyłaś, mnie też się taki marzy przed domem, ale na razie w obróbce tyły

Pod kasztanem niesmiało proponuję podagrycznik / taka odmiana z liśćmi biało zielonymi /, on wszędzie urośnie, chociaż na początku trochę trzeba mu pomóc podlewaniem. Ma on tylko jedną wadę... jest bardzo ekspansywny nawet jak wsadzi się go w donicach do ziemi.

pozdrawiam, będę zaglądać