Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

monteverde 17:33, 17 lip 2012

będę
majkel0326 22:30, 17 lip 2012

Robert,dzięki za liliowce,są przecudne! Cała reszta też,mostek uroczy
Martek 00:41, 18 lip 2012

Puki co mamy lato,pora tak pięknie uchwycona na twoich obrazkach.Soczysta zieleń i mocne barwy.Trzymajmy się tego co tu i teraz nie tego co w sierpniu czy za 3 miesiące.Nich czas płynie w leniwym tempie ...
Mala_Mi 06:59, 18 lip 2012

Widzę, że udzielasz się aktywnie na wszystkich forontach..... fajnie wygląda ten strumyk u koleżanki......
Gardenarium 08:26, 18 lip 2012

Niezapomniane wrażenia po obejrzeniu zdjęcia strumyka z mostkiem, to najprawdziwsza prawda, że takie cudowności masz Liliowce obłędne i Adam w raju równie fajny

Instagram Ogrodowiska
Klamber 09:53, 18 lip 2012

Aniu, jakoś trzeba utrzymywać sąsiedzkie znajomości. Widzę cały czas szalejesz żebyś się tylko nie zamęczyła do naszego przyjazdu, już mam wyrzuty sumienia że dokładam się do Twojego stresu.
wanda7 17:24, 18 lip 2012

Robercie, od wczoaj czytam sobie powolutku cały twój wątek. Nie chciałm pisać byle czego, więc musiałam wygospodarować czas na jego dokładne przejrzenie. Twój ogród jest piękny. Bardzo duży w porównaniu z moim ogryzkiem. Te zielone przestrzenie są tak kojące dla zmysłów. Dużo masz ciekawej roślinności. Pięknie ją umiesz pokazać. Sposób kadrowania zdjęć i zwracania uwagi na pewne szczegóły świadczy o twojej dużej wrażliwości. Piękne zdjęcia natury to coś, co bardzo sobie cenię. Po prostu przyjemnie się ogląda.
Moją uwagę przykuły szczególnie rozmaite klony i kloniki. Masz to szczęście, że posiadasz tak duże areały i możesz drzewka i krzewy świetnie wyeksponować. Nie muszą się tłoczyć i ściskać, tak jak u mnie. Druga grupa to trawy ozdobne. Ja je wprost uwielbiam, bo dzięki nim ogród jest jakby w ruchu. Na wietrze powiewają pióropusze i źdźbła traw, a ja mogę wtedy tak siedzieć i gapić się w nie bez końca. Zauroczyłam się trawami w zeszłym roku, niestety po zimie oprócz dwóch miskantów i jednego prosa wszystko wymarzło. Uzupełniłam jednak swoje zbiory i cierpliwie czekam na moją ulubioną porę roku - jesień. I tutaj jesteśmy ze sobą zgodni, prawda? To cudowny, barwny czas, kiedy to widoki w ogrodzie wydają się wręcz nierealne.
Godziny spędzone w twoim wątku uważam za bardzo miłe i pouczające. Pozdrawiam serdecznie
Syla 18:05, 18 lip 2012

Piękny klimatyczny ogród .... czuć w nim spokój i harmonię .... pozdrwiam
Klamber 23:36, 18 lip 2012

Oj Wandziu, tyle miłych słów, bardzo Ci dziękuje i ciesze się że mogłem umilić kilka chwil które spędziłaś na moim wątku. Widzę mamy sporo wspólnych upodobań, musimy je obgadać na spotkaniu.
Uwielbiam jesień, te kolorowe liście i szmer traw, to jest nie zapomniany widok. Ja swojego miskanta cukrowego mam już 20 lat ale po po tym jak zapisałem się na forum i zobaczyłem ile jest różnych traw, zapragnąłem powiększyć swoją kolekcję. Moja nowa rabata pokaże swoje piękno pewnie dopiero za dwa lata ale całe szczęście że mam swojego olbrzymiego cukrowego który nigdy nie zawodzi Październik to miesiąc w którym robię najwięcej zdjęć, dziękuję za pochwałę moich fotek. Nie mów o swoim ogródku ogryzek, że jest mniejszy od mojego, to nie znaczy że nie można się w nim dopatrzeć pięknych miejsc.
To przykre jak ulubione rośliny padają zimą a na wiosnę człowiek wygląda co dzień i czeka kiedy puści kieł i czy w ogóle puści. Ja w ogrodzie strat nie miałem, jedynie dąb błotny jest jakiś schorowany, niby żyje ale nie roście i chyba nic z niego nie będzie. No i w mojej szkółce miałem straty zmarzły mi wszystkie tawułki, pigwowce i połowa berberysów.
Dajana, wczoraj nie miałem czasu dopiero dziś mogę napisać. Nie pzejmój się ja też jak zapisałem się na forum dopiero wzrok mi się wyostrzył i zobaczyłem ile jest odmain jednej rośliny. Na warzywniku mama pracuję ja tylko jej pomagam, powiem że warzywka są bardzo liche w tym roku. Chwastów jest od groma, Jesień u mnie jest piękna ale tylko wtedy gdy pogoda jest odpowiednia np. 3 lata wstecz przyszła nawałnica śniegowa i zniszczyła mi kilka drzew i miskanta i nie było złotej Polskiej jesieni. Pokazałem to w swoim wątku gdzieś na środku. Ostatnio to pogoda tak szwankuje że bez tunelu nie ma co bawić się w warzywnik. U mnie bażanty są bezpieczne, śpią wysoko na sosnach, psa nie mam, koty tempie a lisy nie przychodzą. Bywają takie zimy że śpi 20 szt. mają u mnie jak w raju. Ptaków mam b. dużo, na każdym drzewie budka i zimą dokarmiam. Pozdrawiam, jutro zajrzę do ciebie.
Sylwio, witam Cię i zapraszam częściej.
Tzeba zmykać spać bo zaczynam się już kiwać. Dzisiaj pokażę zdjęcia nocne.

monteverde 23:42, 18 lip 2012

ładnie ale i też strasznie