Oj
Wandziu, tyle miłych słów, bardzo Ci dziękuje i ciesze się że mogłem umilić kilka chwil które spędziłaś na moim wątku. Widzę mamy sporo wspólnych upodobań, musimy je obgadać na spotkaniu.
Uwielbiam jesień, te kolorowe liście i szmer traw, to jest nie zapomniany widok. Ja swojego miskanta cukrowego mam już 20 lat ale po po tym jak zapisałem się na forum i zobaczyłem ile jest różnych traw, zapragnąłem powiększyć swoją kolekcję. Moja nowa rabata pokaże swoje piękno pewnie dopiero za dwa lata ale całe szczęście że mam swojego olbrzymiego cukrowego który nigdy nie zawodzi Październik to miesiąc w którym robię najwięcej zdjęć, dziękuję za pochwałę moich fotek. Nie mów o swoim ogródku ogryzek, że jest mniejszy od mojego, to nie znaczy że nie można się w nim dopatrzeć pięknych miejsc.
To przykre jak ulubione rośliny padają zimą a na wiosnę człowiek wygląda co dzień i czeka kiedy puści kieł i czy w ogóle puści. Ja w ogrodzie strat nie miałem, jedynie dąb błotny jest jakiś schorowany, niby żyje ale nie roście i chyba nic z niego nie będzie. No i w mojej szkółce miałem straty zmarzły mi wszystkie tawułki, pigwowce i połowa berberysów.
Dajana, wczoraj nie miałem czasu dopiero dziś mogę napisać. Nie pzejmój się ja też jak zapisałem się na forum dopiero wzrok mi się wyostrzył i zobaczyłem ile jest odmain jednej rośliny. Na warzywniku mama pracuję ja tylko jej pomagam, powiem że warzywka są bardzo liche w tym roku. Chwastów jest od groma, Jesień u mnie jest piękna ale tylko wtedy gdy pogoda jest odpowiednia np. 3 lata wstecz przyszła nawałnica śniegowa i zniszczyła mi kilka drzew i miskanta i nie było złotej Polskiej jesieni. Pokazałem to w swoim wątku gdzieś na środku. Ostatnio to pogoda tak szwankuje że bez tunelu nie ma co bawić się w warzywnik. U mnie bażanty są bezpieczne, śpią wysoko na sosnach, psa nie mam, koty tempie a lisy nie przychodzą. Bywają takie zimy że śpi 20 szt. mają u mnie jak w raju. Ptaków mam b. dużo, na każdym drzewie budka i zimą dokarmiam. Pozdrawiam, jutro zajrzę do ciebie.
Sylwio, witam Cię i zapraszam częściej.
Tzeba zmykać spać bo zaczynam się już kiwać. Dzisiaj pokażę zdjęcia nocne.