Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

anula_wn 09:57, 27 paź 2012

Izuś, pozdrawiam o poranku
pada śnieg, zimno, ponuro jakoś.... ale wpadłam na Ogrodowisko, pocztałam i mi lepiej !
w kominku czas rozpalić, fotel bujany zakupić i zimę przetrwać
ja TV lubię wieczorową porą, choć nie ma tam nic ciekawego, więc lepiej jakiś film na DVD po ciężkim dniu... ale łapię się na tym, że mógłby nie istnieć ! tv czywiście

Milka 10:27, 27 paź 2012

Konstancja30 napisał(a)

Kosmos porwał co napisałam..... .. u nas troszke wyżej , bo wiesz że u mnie też górki są.... pada deszcz ze śniegiem... drań upierdzieli kolorowe liście... gorzej, bo drzewa w liściach i jak oblepi je to znów połamie gałęzie .. a akcję to może całą ułamać.. wiec my w pogotowiu do rwania liści.... M. chciał już dziś...ale mi ich żal.. może prognozy się nie sprawdzą...
Ale śnieg to wiesz co oznacza......

ten śnieg ... i po co siem pcha ... poczekałby na swoją kolej ... tak do grudnia ... a z tym oznacza to ... wow ... wow ... wow ... tylko bardzo proszę siem bardzo nie śmiać ... tak patrzę na ludzików w narciarskim odzieniu i jak nie spojrzę to mi wychodzi, że będę jak dynia w czapce ))) ... no więc prosze obiecać ... bardzo siem nie smiać ... w sumie zakładam w przeważającej części pozycję leżącą i dźwigającą się z ziemi więc ... pociesza mnie to ... przecież nikt nie kopie leżącego ...

Iza, będziemy na tym samym poziomie, nie martw się...mowa o nartach
ale śnieg teraz...jak ja w planach cała..i w łeb wzięło robotę!
pozdrawiam z wilgotnego, brzydkiego Miłkowa
Konstancja30 19:09, 27 paź 2012

Marzena2007 napisał(a)
Poczytalam o tv Glinę bardzo lubiłam oglądać
A Szcęściarza tylko przeczytałam ale tak pieknego opisu werandy jak u Ciebie w książce nie było

tak ... w ksiązce weranda została zignorowana ... różanki nie było wcale ... dlatego film ma plusa ... a ja dziekuję ...

szkoda, że Glina miał tylko dwa sezony ... podobał mi się też "Instynkt" ... i tylko jedna seria ... przynajmniej ja w necie znalazłam jedną ...
Konstancja30 19:11, 27 paź 2012

asc napisał(a)
Ale zawsze można ukrócić męki Sylwestrowo będziemy ukrócać ???

będziemy )) ... ale muszę uważać bo w pracy dopiero od połowy stycznia spodziewają się mnie w gipsie ))
Konstancja30 19:17, 27 paź 2012

anula_wn napisał(a)
Izuś, pozdrawiam o poranku
pada śnieg, zimno, ponuro jakoś.... ale wpadłam na Ogrodowisko, pocztałam i mi lepiej !
w kominku czas rozpalić, fotel bujany zakupić i zimę przetrwać
ja TV lubię wieczorową porą, choć nie ma tam nic ciekawego, więc lepiej jakiś film na DVD po ciężkim dniu... ale łapię się na tym, że mógłby nie istnieć ! tv czywiście

zaskoczył mnie rano widok dachów w śniegu ... ... wiatr ... zmrożony deszcz ... z perspektywy kanapy ... kocyka i kubka kawy nad którym jeszcze unosi się dymek ciepełka to nawet fajne ... do tego bigosik i czytadło ... taki reset po tygodniu ... a jest co resetować )) ... oj poczułam, że żyję ... Anulka zapomniałam zapytać ... jak postępy w decoupage ? ... już działasz czy się zbroisz ? ... buźka

wczoraj minęłam piękną chryzantemę ... nie wiem dlaczego jej nie kupiłam ... wiem, że to na pewno na skutek pomrocznosci ... mam nadzieję, że jeszcze będzie taki "model" w poniedziałek ))
Konstancja30 19:35, 27 paź 2012

irena_milek napisał(a)

Iza, będziemy na tym samym poziomie, nie martw się...mowa o nartach
ale śnieg teraz...jak ja w planach cała..i w łeb wzięło robotę!
pozdrawiam z wilgotnego, brzydkiego Miłkowa

Irenko jeżeli o narty chodzi to pion przewiduje tylko w trakcie podtrzymywania )) a tak to w rzeczy samej poziom ...

jeszcze będzie cieplej ... pamiętam listopad 2 lata temu ... Krynica i takie okoliczności przyrody

andziulka 19:57, 27 paź 2012

Witaj wesoła kobietko Wspomnienia i marzenia trzymają nas z dala od depresji
pozdrawiam cieplutko
Mala_Mi 20:04, 27 paź 2012

Przyleciałam za zapachem bigosu........zwanego przez nas "bi dżisem"....... Mój M nic tylko bigos by jadł........ a ja ani myślę się tym skalać.....
Taokolicznosć przyrody na schodkach bardo mi się podoba, dyplomatycznie o stojącejokolicznosci nie wspomnę...... bo wiesz, że do A. mam swoisty sentyment...

A rok temu 2 listopada też było ładne ....
To Twoja alejka.. z 2 listopada 2011.... w tym jak dziś pogoda nie spłata figla też taka będzie.. przymrozku i śniegu u mnie nie było Nie chcę go.. zapomniałam o doniczkach zakopanych w rabacie... zapomniałam podlać szklarni... nie wypompowałam wody z nawadniania i ujęć... nie wyjęłam pompy z ciurkadełka.... kanny (jednej, jedynej....) nie wykopałam..... pory i marchewki też sobie siedzą na grządkach....... Może Bozia będzie litościwa....

a rok temu było szur, szur, szur...
13 listopad 2010 też jeszcze było ładnie .....

W 2009 też ładnie............
Konstancja30 20:11, 27 paź 2012

Ania ja długo unikałam tematu bigosu w mojej kuchni )) ... teraz też sporadycznie ale w sumie to łatwizna ... no to na sylwestra zrobimy ... aktualnie "dochodzi" wersja eksperymentalna z kapusty mieszanej ...

jaki piękny kolor ma zeszłoroczne szur szur ... ja też wiele mam jeszcze do zrobienia ... kanny zalecono mi wykopać dopiero po pierwszych przymrozkach ... za takie uznaje dzisiejszy śnieg i jak tylko przestanie lać i kilka stopni temperatura podskoczy muszę je wykopać ... w ich miejsce zakopać trochę na ten cel zostawionych cebulek (wyznaję Twoją teorie popartą praktyką, że można ) ... no i jeszcze tonę kory muszę chyba kupić żeby okryć to wsio ...
Konstancja30 20:12, 27 paź 2012

andziulka napisał(a)
Witaj wesoła kobietko Wspomnienia i marzenia trzymają nas z dala od depresji
pozdrawiam cieplutko

Anuś pozdrawiam ... ja już kiedyś mówiłam ... przynajmniej jedno marzenie trzeba mieć przed sobą ...