Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

Evchen 13:56, 31 paź 2012

Betyśka... jak pragnę zdrowia.. tym mnie tak różowością kosmiczną kusisz, że przełamię moją niechęć do LOTu i zabukuję bilet
Urszulla 14:08, 31 paź 2012

Cudne te fotki, piękny wianuszek na drzwiach-takie mchowe mi się bardzo podobają i ogólnie zielone wspaniała jeżówka biało-zielona i klimaty letnie jakie nam dajesz to jest to. Dziękuję Ci
popcorn 14:51, 31 paź 2012

Betysia zwłaszcza gdy u nas tak paskudnie zazdroszczę klimatu!!
jak pieknie u Ciebie, te zawilce i mchowy wianek!
Urszulla 00:19, 01 lis 2012

Rano nie będzie mnie w kawiarence ale odrobię w piątek. Na razie pozdrawiam, widzę że urlop Cię odstresował i zniknęłaś..........buziaki tylko zostawiam nocną porą na dobranoc
Madzenka 08:01, 01 lis 2012

Betysia zaintrygowałaś mnie tymi feriami dziecka? Z jakiej okazji?
W Niemczech jesienią są Kartoffelnferien a u Was?
Pogody zazdraszczam i tuliskam
betysia 08:17, 01 lis 2012

Witajcie kochani....

Dzisiaj to jeden z natrudniejszych dla mnie dni... latwiej znosze Boze Narodzenie, Wielkanoc....ale gdy zostawilo sie oboje rodzicow a raczej ich mogily w Ojczyznie nic nie jest w stanie zlagodzic bolu i tesknoty w tym dniu...
Dzisiaj zazdroszcze Wam najbardziej jak mozna zazdroscic...
Szczesliwych wyjazdow i szczesliwych powrotow Wam zycze kochani....

Ulenko
zaczekam do jutra, milego dnia...

Marzenko-
tutaj dzieci maja 2 tygodniowe ferie co 2 miesiace...pazdziernik/listopad, grudzien/styczen, luty/marzec, kwiecien/maj i od lipca normalne 2 m-ce!
W calej Francji dzieci zaczynaja szkole o 9-tej maja zajecia do 16.30 ( wszedzie i wszystkie dzieci od 3 do 14 lat) , bez lekcji po np 45 min, tutaj nauczyciel po wylozenu i skonczeniu danego tematu decyduje kiedy robi przerwe, np po ok 1.5-2 godz francuskiego dzieci maja ok 45 min wolnego, o 12.30 wszystkie ida do restauracji na obiad po ktorym jeszcze maja przerwe. W srody szkoly nie ma...tak wiec edukacja trwa 4 dni w tygodniu...oj duzo by pisac o ich sytemie ipoziomie nauki...bardzooooo wysoki! Mateusz jako 5-cio latek musial umiec liczyc do 75-ciu...w I klasie mial juz tabliczke mnozenia, dodawanie i odejmowanie w zakresie tysiaca w slupkach, zadania z trescia i lektury do czytania... Teraz na poczatku II klasy mial juz np: uklad oddechowy i trawienny....

Milka 08:20, 01 lis 2012

Betysia, witaj z rana, ja po 2 kawach; po twoim opisie zapragnęłąm byc dzieckiem, ale tylko we Francji; o rany, cudowne to!
buziam i przytulam
Enya73 09:38, 01 lis 2012

Witaj Betysiu, bardzo Ci współczuję. Dla mnie ten dzień też jest bardzo trudny. Mój tata odszedł 7 lat temu i nawet nie zdążyłam się z nim pożegnać, bo utknęłam w korku i jak przyjechałam do szpitala, było już za późno. Prześladuje mnie to cały czas, a dziś szczególnie dokucza.

Moje dzieci też by się pewnie ucieszyły z takiego systemu nauki

Pozdrawiam serdecznie i buziaczki przesyłam

Evchen 17:46, 01 lis 2012

Betyś... tulam...
Mala_Mi 18:08, 01 lis 2012

Betyś.. ja też tulam.... i Cię rozumiem. Moja rodzina jest na drugim końcu Polski, nie miałam jak jechać na 1 dzień.... jutro praca..... wiec siedzę sobie i tak rozmyślam... a nastrój wiadomo jaki........