Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Powitania » Powitania - poznajemy się i przedstawiamy

Powitania - poznajemy się i przedstawiamy

katrinka 20:52, 15 kwi 2013

Witam wszystkich!
Moja pierwsza tu bytność miała miejsce w zeszłym roku, ale dopiero teraz wróciłam i mam nadzieję na stale podglądać, podpytywać i uczyć się od bardziej doświadczonych.

Mam zaniedbaną działeczkę, na którą chcę wprowadzić trochę kwiatowego koloru w klimacie kolorowej łąki oraz zebrać trochę plonów spożywczych

Pozdrawiam!
08:23, 16 kwi 2013
Witam wszystkich
Znalazłam to forum przypadkiem a zarejestrowałam się z rozmyslem.
Jestem pod wielkim wrażeniem wiedzy która jest na tym forum opisana i mam zamiar tą wiedzę od zaraz zacząć przyswajać.

Serdecznie pozdrawiam
kryla 19:46, 16 kwi 2013

MamaMagda 09:56, 19 kwi 2013

Witajcie Bardzo miło mi się z Wami przywitać. Czytam Was od dawna, jednakże zalogowałam się dopiero teraz.
Mam nadzieję, że pomożecie mi w moich małych ogrodowych rewolucjach

Ala_d 22:00, 20 kwi 2013

Witam serdecznie!

Trafiłam do Was dzięki Mai w ogrodzie w zeszłym roku. Danusi ogród to szczyt marzeń.

W ubiegłym roku do mojego straciłam serce, zmarzło mnóstwo roślin, min moja róża, którą wsadziłam jako pierwszą.

W tym chyba ta zima, która mam nadzieję już się skończyła)) dała czas na zatęsknieniem za nim.
Co w nim lubię, ciszę i spokój. Jest dla mnie odpoczynkiem i ogromną radością ale i ciężką pracą (jak ma nie być jak wiecznie coś przesadzam))

Z roślin uwielbiam te z ciemnymi liśćmi jak berberysy czy buki - mój w ubiegłym roku zmarzł, żurawki. Hortensje to jedne z kwiatów, na które zwracam szczególną uwagę ale nie mam do nich ręki a róż jakoś się już boję sadzić.

W swoim ogrodzie popełniłam mnóstwo błędów, o których już wiem i pewnie jeszcze więcej, o których się niebawem dowiem)

Pozdrawiam serdecznie
Ala
AquaBreeder 23:52, 21 kwi 2013

Witam Wszystkich wiosennie.
Mieszkam na stałe w Szkocji i tutaj tez mamy nasz nieco niesforny ogród.
Sporo w nim pracy, więc będe Was prosić o pomoc.
Pozdrawiam gorąco.
Beata
NatP 11:17, 22 kwi 2013

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów,
trafiłam do Was przypadkiem, gdyż rozmyślam jak zmienić mój skromny kawałeczek przydomowej działki w tajemniczy ogród.
Mam ogromną nadzieję, że mi w tym pomożecie.
Przejrzałam mnóstwo wątków i ogródków i jest pod ogromnym wrażeniem pasji, pomysłowości i wiedzy forumowiczów.
Proszę o ciepłe przyjęcie laika i pędzę do innego działu wgrywać foto mojej działki
Pozdrawiam
Natalia
justa35 12:38, 23 kwi 2013

Witam się bardzo serdecznie ze wszystkimi.
Dużo jeszcze czasu upłynie zanim będę mogła coś pokazać. A tutaj przybyłam po naukę i dobre rady
Od niedawna jesteśmy z małżem posiadaczami działki....... planujemy budowę....... ja planuję ogród..... Trochę ciężko to widzę, bo ja do tej pory tylko skrzynki na balkonie miałam ( i mam....)
I tu mam pytanie - czy znacie jakieś roślinki które nie potrzebują zbytniego doglądania? działka jest spory kawałek od obecnego miejsca zamieszkania i nie mam możliwości częstego bywania na niej......
I czy jeśli teraz posadzę jakieś krzaczki owocowe to ewentualnie będę mogła je potem przesadzić?
No tak ledwo przybyłam już stwarzam problemy
Pozdrawiam Justyna
Roberto37 09:22, 24 kwi 2013

Witam moje imię Robert mieszkam teraz na podkarpaciu i postanowiłem z żoną zmierzyć sie z borówka wysoką zwana amerykańską.
monia_1981 13:51, 25 kwi 2013

Witajcie.
Mam na imię Monika mam małą działeczke wraz z mężem od roku mielismy w tamtym roku duzo pracy z trawnikiem a w tym roku planujemy zaprojektować kącik do odpoczynku i przyjmowania zanjomych-rodziny.
Podobają mi sie różne kawiaty,koloey ale chyba najbardziej uwielbiam kolory jesnieni drzewa szczególnie.
Zarejestrowałam sie z myślą że pomocni bedziecie a ja jeśli coś bede wiedziała to też odpowiem