Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Bogdzia 21:19, 03 wrz 2013

U mnie przód kompostownika jest zabudowany pustakami stropowymi które zostały po budowie , bardzo fajne rozwiązanie bo w każdej chwili można ułozyc ściane albo ją rozebrac do połowy albo do końca , jak akurat jest potrzeba. Są stosunkowo lekkie do przenoszenia a dośc ciężkie zeby sciana sie nie rozleciała pod naporem kompostu, oczywiście są ułożone luzem.Pozdrówka Ulciu.
grazyna 21:39, 03 wrz 2013

Urszulla napisał(a)

Grażynko- fajne kurki zgadzam się lubię patrzyć latem jak przychodzi sąsiadka z ziarnem, a one za nią biegną truchcikiem

No ja tak jakoś z sentymentu do lat dziecięcych, kurki i od razu obrazek: wieś u babci, wakacje i stado licznych kur, kogutów - szkoda, że nie mam miejsca. Lubię kurki, ale rosołu NIE. Za to moi domownicy przepadają
Mala_Mi 22:36, 03 wrz 2013

Za kurkami nie przepadam, szczególnie w ogrodzie

Miałam trochę nadrabiania...

ka1sia 14:59, 04 wrz 2013

I ja nadrabiam i macham, Ula, mocno mocno...
Urszulla 17:37, 04 wrz 2013

Madziarzeszow napisał(a)
Kompostownik będzie służył wiele lat

O, tak, tak
witam nową osóbkę na forum, zaglądnę może jutro jak będę bardziej czasowa

Bogdzia napisał(a)
U mnie przód kompostownika jest zabudowany pustakami stropowymi które zostały po budowie , bardzo fajne rozwiązanie bo w każdej chwili można ułozyc ściane albo ją rozebrac do połowy albo do końca , jak akurat jest potrzeba. Są stosunkowo lekkie do przenoszenia a dośc ciężkie zeby sciana sie nie rozleciała pod naporem kompostu, oczywiście są ułożone luzem.Pozdrówka Ulciu.

Ciekawe Bogdziu rozwiązanie może ktoś skorzysta.
U mnie po budowie nic nie zostaje, bo M. ma wszystko prawie na sztuki wyliczone
przody będą z desek, ale też mu mówiłam żeby może były zdejmowane.

grazyna napisał(a)

No ja tak jakoś z sentymentu do lat dziecięcych, kurki i od razu obrazek: wieś u babci, wakacje i stado licznych kur, kogutów - szkoda, że nie mam miejsca. Lubię kurki, ale rosołu NIE. Za to moi domownicy przepadają

A ja rosół tłusty ze swojskiej kury uwielbiam

asc napisał(a)
Za kurkami nie przepadam, szczególnie w ogrodzie

Miałam trochę nadrabiania...

Aniu, do Ciebie jak się codziennie nie wejdzie to się ma takie zaległości jak u mnie po miesiącuha,ha

ka1sia napisał(a)
I ja nadrabiam i macham, Ula, mocno mocno...

Odmachuję mocno Kasiu i pozdrawiam
Urszulla 17:40, 04 wrz 2013

Dziewczyny, u mnie rzeczywistość stara nastąpiła,
tzn. praca, obiad, dzieci, grzanie wody, spanie
dzieci o 20 w łóżkach, a bez mamusi ani rusz z zasypianiem

w tym tygodniu jestem więc mniej czasowa do czwartku,
ale od piątku i następny tydzień lajcik
jeśli można tak nazwać

dyspozycyjna jestem czasem nocą...jak wiecie, gdy nie mogę spać ha,ha
i wtedy u Was nadrabiam zaległości

eliza3 17:49, 04 wrz 2013

Ulcia, jak już wpadniesz w rytm to i czasu więcej sobie wygospodarujesz i wszystko powolutku skończysz a późnym wieczorkiem do nas na pogaduchy
Trzymam kciuki i pozdrawiam.
ewa004 19:12, 04 wrz 2013

Ulcia buziam i pozdrawiam
alinak 23:12, 04 wrz 2013

ty już lepiej w nocy śpij a nie buszuj po forum . bo jesień idzie i znowu praca w ogrodzie większa .
wiesz - tak myślę że przód jakbyś sobie zostawiła nie zabudowany to miałabyś lżej podrzucać kompost do góry i przesypywać czasem .. widziałam takie rozwiązanie w angielskich ogrodach .
u mnie te deski z przodu się nie sprawdzają , ale z uwagi na ilość kompostu muszę je mieć , bo kupa rozsypywała by się . może ty nie będziesz mieć aż tyle - pomyśl dobrze . waż siły . mnie to przesypuje z komory do komory najęty pracownik , bo dla mnie to za ciężka robota .
Bogdzia 07:36, 06 wrz 2013

Ula miłego dnia i fajngo weekendu życzę.Buziaki.