... nie prowokuj, bo powiem:.." czekam na Twoje następne bezsenne noce".. Gorączki naturalnie nie życzę - to zbędny element
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Bociany - jeżeli mają wybór - wybierają najlepsze gniazdo.
Ba no masz, odkrycie
Trzeba tu rozprawić się z kolejnym dość powszechnym przekonaniem, że bociany łączą się w stałe pary.
Eeeeeee????
Bociany nie są monogamistami.
Nieeeeeee, to nie jest mozliwe
Owszem, łączą się w pary, i takie związki potrafią trwać latami, ale samice, kierowane instynktem zachowania gatunku, jeżeli mają wybór, wybierają dorodne samce z wypasionym gniazdem
hehehehe, no coz, wypasione gniazdo kuszace jest niezwykle
Samce najczęściej przylatują kilka dni wcześniej, niż samice. Zdarza się, że kiedy poprzednia partnerka przylatuje do gniazda, zastaje już tam inną, często młod-sz-ą, samicę Stąd i wśród samic zdarzają się potyczki
No juz ja bym jej pokazala gdzie raki zimuja. Pierze by fruwalo. Mlodsza samice, tez mi cos
Bociany najczęściej mają 3- 4 młode. W ubiegłym roku w "nasze" bociany dochowały się pięciorga piskląt!!!!:)
Bociany - jeżeli mają wybór - wybierają najlepsze gniazdo.
Ba no masz, odkrycie
Trzeba tu rozprawić się z kolejnym dość powszechnym przekonaniem, że bociany łączą się w stałe pary.
Eeeeeee????
Bociany nie są monogamistami.
Nieeeeeee, to nie jest mozliwe
Owszem, łączą się w pary, i takie związki potrafią trwać latami, ale samice, kierowane instynktem zachowania gatunku, jeżeli mają wybór, wybierają dorodne samce z wypasionym gniazdem
hehehehe, no coz, wypasione gniazdo kuszace jest niezwykle
Samce najczęściej przylatują kilka dni wcześniej, niż samice. Zdarza się, że kiedy poprzednia partnerka przylatuje do gniazda, zastaje już tam inną, często młod-sz-ą, samicę Stąd i wśród samic zdarzają się potyczki
No juz ja bym jej pokazala gdzie raki zimuja. Pierze by fruwalo. Mlodsza samice, tez mi cos
Bociany najczęściej mają 3- 4 młode. W ubiegłym roku w "nasze" bociany dochowały się pięciorga piskląt!!!!:)
B ez przesady
Buziaki Tess. Dzieki za fajna opowiastke
Bociek, uśmiałam się do łez
Ten tekst mi po raz kolejny uświadomił, jak bardzo mi Cię brakowało...
Buziolek - za to, że jesteś
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Dzień dobry Tess
zazdroszczę Ci tych bocianów!.. mają takie cudne oczy - ciemne kreski w górnej części jakby przystroiły się na bal
I ust tfu! dziobow korale
Czerwone korale czerwone niczym wino...
A skąd Ty znasz to powiedzenie "ust korale"...?... zawsze mi się wydawało, że to takie hasło-odzew mnie i mojej przyjaciółki ze studiów... jak się malowałyśmy (pomadką ochronną PRZEZROCZYSTĄ), to mówiła, że robimy sobie "ust korale"
Kurcze.. ale by było gdybyś Ty była nią.. Ale to niemożliwe, ona do NRFiu wyjechała , wróć.. - do Niemców
Tess piękne widoki wstawiasz i wzruszającą historią nas raczysz a boćki w liczbie wprawiającej o zawrót głowy, najdłużej oglądał mój przedszkolaczek. Dobrze, że jeszcze są takie miejsca jak to, bo biedne dziecko bociana nie może uświadczyć "na żywo". Dzięki
Teresko próbuję nadgonić Twoje dwa wątki, bo oba ciekawe. Jednak czasu ciągle mało i przyznaję, że nawet wszystkich zdjęć nie przejżałam.
Do tego wątku na bank bedę zaglądać - fajnie nad tym Twoim rozlewiskiem.