Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

vita 09:29, 02 maj 2020

Milka napisał(a)
Ciekawe byliny, obce mi.
Jedynie zawilce znam, ja mam białe, twoje śliczne, mnie się mocno rozrastają, cieszy mnie to bardzo

Bo ja chyba byliniarą jestem? W połowie

vita 09:32, 02 maj 2020

Margo2 napisał(a)
Jak mogłabym zapomnieć nasze spotkanie.
To był magiczny czas. Najpierw noc kupały, a potem wizyty w cudownych ogrodach
Mam nadzieje, że kiedyś to powtórzymy

Noc Kupały, to akurat jakoś mi umknęło. Zdecydowanie, Margo to był magiczny czas i trzeba to powtórzyć. Może niebawem?
mirkaka 13:38, 02 maj 2020

vita napisał(a)

Byłam i widziałam, cieszę się z Twojego sukcesu. Nie dosadzaj w pobliże niczego
Nie kupiłam klatki, gmina po silnych interwencjach, weterynarza poleciła. Kupiłam już wcześniej klatkę na kunę. Niepotrzebny wydatek. No trudno, moje postanowienie jest takie: z dziczyzną funkcjonować. A gdyby lis się w klatkę jednak złapał, to telefon do weterynarza i lisa z klatki uwalniają w lesie. Ale mój lis nie głupi

Mariolka pisze u mnie, że u niej też wyszły i później zeszły, czyli cały czas muszę na nie uważać. Na Twoje mam już przygotowane inne miejsce
Ja też walczę z kuną, dach mamy do przeróbki między innymi przez nią
Kuna nie lubi ludzkiego zapachu, więc wszystko trzeba w rękawiczkach robić, poza tym długo się przyzwyczaja do nowych "sprzętów" w jej okolicy
Ewa777 19:25, 02 maj 2020

Ale masz cudne rarytasiki Twoje rośliny są dla nie jak z innego świata, nie widziałam takich, ani nie słyszałam o nich Bardzo ciekawe
popcorn 14:01, 05 maj 2020

Same cuda masz Vit. Szczęka opada!!! Przynajmniej moja
vita 23:12, 06 maj 2020

mirkaka napisał(a)

Mariolka pisze u mnie, że u niej też wyszły i później zeszły, czyli cały czas muszę na nie uważać. Na Twoje mam już przygotowane inne miejsce
Ja też walczę z kuną, dach mamy do przeróbki między innymi przez nią
Kuna nie lubi ludzkiego zapachu, więc wszystko trzeba w rękawiczkach robić, poza tym długo się przyzwyczaja do nowych "sprzętów" w jej okolicy

Trzeba pustynniki oswoić i wtedy wszystko pójdzie gładko
Moja kuna to chyba dała się złapać w pułapkę u sąsiada. Nie słyszę oznak egzystencji pod dachem, jak na razie.
vita 23:15, 06 maj 2020

Ewa777 napisał(a)
Ale masz cudne rarytasiki Twoje rośliny są dla nie jak z innego świata, nie widziałam takich, ani nie słyszałam o nich Bardzo ciekawe

Dzięki Ewa, mam ich jeszcze trochę
vita 23:18, 06 maj 2020

popcorn napisał(a)
Same cuda masz Vit. Szczęka opada!!! Przynajmniej moja

Bez przesady Karola Skrót mi się spodobał.
vita 22:52, 10 maj 2020

Wisna przyspiesza.
Zawilce nemorosa. Sporo odmian się zebrało, niektóre piękne, inne piękniejsze, tutaj z czosnkiem niedźwiedzim.

I Gigantea Rubra.

Wawrzynek główkowaty, sieje zapach na równi z kaliną angielską.

Piwonie botaniczne zaczynają kwitnąć.

vita 22:58, 10 maj 2020

Pierwiosnki, co nieco

Rabarbary, o których wiele można powiedzieć. Do ciasta, ale i z ozdobnych, o wielkich liściach, ach!