Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

vita 22:18, 29 kwi 2020

Joku napisał(a)
No tak, nie pomyślałam że posiadasz różne rzadkości.

Pocieszyłaś mnie tym co napisałaś o zawilcach. Marzy mi się taki dywan pod krzewami jak w lesie.

E tam, moje rzadkości Zawilce pod krzewy to bardzo dobry pomysł.
Jestem na etapie szukania zadarniaczy. Epimedia, fiołki (tych to mam różnorodność zatrzęsienie), zanotowałam jeszcze pomysł od Mirki, marzankę pod iglaki.

Ale i stopowce

Czwórlisty, po dwóch latach silnie się zagęszczają.

Jeszcze raz zawilec, Gigantea Rubra już wybarwiony.

vita 22:31, 29 kwi 2020

Z dnia na dzień wyszła powitana z radością roślina, którą w lutym lis mi wydarł z ziemi. Robi mi wykopki ten jegomość, głównie roślinom którym podsypywałam wióry rogowe. Szkoda by było stracić rzadką roślinę, posadziłam, podlałam, na szczęście wyszła.

Pana lisa próbowałam złapać, ale szczwany z niego lis.

Jeszcze jedna dobra wiadomość. Dereń controversa 'Variegata', po paru ładnych latach u mnie, po kilku przeprowadzkach wreszcie przyrasta, a nawet chce zakwitnąć. Może jest jeszcze przyszłość dla klonów palmowych u mnie?

Joku 20:30, 30 kwi 2020

Z zadarniaczy podpowiem jeszcze pragnię syberyjską. Niziutka. O czwórlistach jeszcze nie słyszałam. Kwitną?
AgnieszkaW 21:27, 30 kwi 2020

Wito, piękne te Twoje roślinne "rarytasy", ogród ślicznie się prezentuje. Proszę, pokaż większe kadry ogrodu, przecież cudnie masz.
mirkaka 06:29, 01 maj 2020

vita napisał(a)
Z dnia na dzień wyszła powitana z radością roślina, którą w lutym lis mi wydarł z ziemi. Robi mi wykopki ten jegomość, głównie roślinom którym podsypywałam wióry rogowe. Szkoda by było stracić rzadką roślinę, posadziłam, podlałam, na szczęście wyszła.

Pana lisa próbowałam złapać, ale szczwany z niego lis.

Jeszcze jedna dobra wiadomość. Dereń controversa 'Variegata', po paru ładnych latach u mnie, po kilku przeprowadzkach wreszcie przyrasta, a nawet chce zakwitnąć. Może jest jeszcze przyszłość dla klonów palmowych u mnie?

Czyli co to za roślinka którą lis dręczył?
Kupiłaś klatkę na lisa? Co chciałaś z nim zrobić po złapaniu?

Vito, moje kupione i posadzone wiosną pustynniki wychodzą z ziemi czyli się przyjęły
Milka 10:10, 01 maj 2020

vita napisał(a)

E tam, moje rzadkości Zawilce pod krzewy to bardzo dobry pomysł.
Jestem na etapie szukania zadarniaczy. Epimedia, fiołki (tych to mam różnorodność zatrzęsienie), zanotowałam jeszcze pomysł od Mirki, marzankę pod iglaki.

Ale i stopowce

Czwórlisty, po dwóch latach silnie się zagęszczają.

Jeszcze raz zawilec, Gigantea Rubra już wybarwiony.

Ciekawe byliny, obce mi.
Jedynie zawilce znam, ja mam białe, twoje śliczne, mnie się mocno rozrastają, cieszy mnie to bardzo
Margo2 23:19, 01 maj 2020

Jak mogłabym zapomnieć nasze spotkanie.
To był magiczny czas. Najpierw noc kupały, a potem wizyty w cudownych ogrodach
Mam nadzieje, że kiedyś to powtórzymy
vita 09:19, 02 maj 2020

Joku napisał(a)
Z zadarniaczy podpowiem jeszcze pragnię syberyjską. Niziutka. O czwórlistach jeszcze nie słyszałam. Kwitną?

Pragnia syberyjska! Dzięki Jola, zawsze próbuję ją wprowadzić do ogrodu i umyka mi. Pora może na jakiś szkółking ruszyć? Czwórlisty kwitną niepozornie, ale w masie wyglądają dobrze.
vita 09:20, 02 maj 2020

AgnieszkaW napisał(a)
Wito, piękne te Twoje roślinne "rarytasy", ogród ślicznie się prezentuje. Proszę, pokaż większe kadry ogrodu, przecież cudnie masz.

Ja zawsze z większymi kadrami mam problem Dzięki.
vita 09:28, 02 maj 2020

mirkaka napisał(a)
Czyli co to za roślinka którą lis dręczył?
Kupiłaś klatkę na lisa? Co chciałaś z nim zrobić po złapaniu?

Vito, moje kupione i posadzone wiosną pustynniki wychodzą z ziemi czyli się przyjęły

Byłam i widziałam, cieszę się z Twojego sukcesu. Nie dosadzaj w pobliże niczego
Nie kupiłam klatki, gmina po silnych interwencjach, weterynarza poleciła. Kupiłam już wcześniej klatkę na kunę. Niepotrzebny wydatek. No trudno, moje postanowienie jest takie: z dziczyzną funkcjonować. A gdyby lis się w klatkę jednak złapał, to telefon do weterynarza i lisa z klatki uwalniają w lesie. Ale mój lis nie głupi