Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

vita 21:31, 07 lis 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Vito, co robię jak szukam czegoś na grypę? Zaglądam do Twojego ogrodu i czytam co piszesz. Miło się patrzy i czyta.

GrypoVita? Znamy, znamy, hi hi. Współczuję, jeśli Cię dopadła. Zabawne, ale odkąd zapytałaś mnie w 'A może sielski ogródek?' o to, czego od miejsca oczekuję....zaczęłam normalnie myśleć.
Sądzę, że dzięki temu będę zawdzięczała Ci całkiem fajny kawałek ogródka. Wzajemnie
vita 21:59, 07 lis 2012

Przetacznik napisał(a)
Narnia... zaraz pojawi się faun Tumnus...

Nic nie miałabym przeciw wizycie Tumnusa, nic a nic. Wiesz, Weroniko? Faun z fletem, na tle tego żywopłotu może i byłby na miejscu? Wieczorem podświetlany lampą, która tam już jest. Nie sądziłam, że aż tyle można skorzystać z pokazywania ogródka na forum. Dzięki
Gabriela 22:23, 07 lis 2012

Może taki ? Z ogrodu Coton Manor. "Popołudnie fauna".

Pszczelarnia 22:45, 07 lis 2012

A ja sobie właśnie na You T. oglądam filmy z tego ogrodu....
vita 23:07, 07 lis 2012

Ula, taką zimę jak u Pietera Brueghela (świeży, puszysty snieżek, słoneczko, ogólna wesołość),to lubią wszyscy. Łącznie ze mną. Ale, jaką zimę miewamy, wiemy!
Agato, to drzewko to kalina. Miało być kaliną o pełnych, okrąglutkich kwiatach, ale jest o talerzykowatych.
Nie bardzo pamiętam odmianę, ale wszystkie kaliny, jesienią są malownicze. Wiem o tym od niedawna i co nieco z kalin dokupiłam do ogródka. Czytałam o wizycie i spotkaniu z Weroniką. U niej podobno, zakwitną tulipany, od Ciebie?
Mira, bez książek ani rusz. Długa, pozbawiona ogrodowania, przyjemna, dzięki książkom, zima! Co to by było bez książek, trudno mi sobie wyobrazić
Gabi, zdjęć nie ma, tylko informacja, że podobnie jak wirzbę białą można ciąć dąb czerwony.
Tak na wyobraźnię wzięłam tę informację. Bliżej wiosny dopytam, bo pomysł spodobał mi się.
Robert, zima pojawiła się i zniknęła. Ale czujemy jej obecność, ten oddech na plecach! Opony czas zmienić, ale Ciebie, szczęściarzu to nie dotyczy. Z tym sikaniem na opażenia to dałeś czadu. Po męsku tak, ale muszę się chwilę jeszcze z tym oswoić.
Karola, nie ma się co cieszyć, spłynęło, ale dopada i to niebawem. Byle szybko, im szybciej się wypada, tym do wiosny bliżej. Ale miałam nie narzekać. Nie narzekam
Vivo, do grusz przymierzę się wiosną. Nie sądziłam, że można je zdobyć tak blisko. I jeszcze leszczyny tureckie...bardzo Ci jestem wdzieczna za te namiary.
vita 23:19, 07 lis 2012

Gabriela napisał(a)
Może taki ? Z ogrodu Coton Manor. "Popołudnie fauna".

Nadałby się, ale wolalabym fauna z fletem. Nie podpuszczajcie mnie dziewczyny, potrafię to zrobić, ale to kosztowne.
Gabriela 23:21, 07 lis 2012

Och, on ma flet, powiększ sobie zdjęcie...
Gabriela 23:23, 07 lis 2012

Pszczelarnia napisał(a)
A ja sobie właśnie na You T. oglądam filmy z tego ogrodu....

Ewa, nie bądź żyła i zapodaj linka. Wiesz, że kocham ten ogród.
vita 23:27, 07 lis 2012

Podaj, podaj, nie bądź żyłą
grembosia 23:37, 07 lis 2012

Ja też się przyłączam do próśb!