Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

nieszka 20:04, 23 lis 2012

Ależ metamorfoza! Super że pokazałaś to zdjęcie!
Pisałaś wcześniej że ogród ma kształt trójkątny a ja wogóle sobie tego nie mogłam wyobrazić.
Jak dla mnie to genialnie zostało zaprojektowane
Oj dawkujesz przyjemność oglądania, dawkujesz
popcorn 20:13, 23 lis 2012

Wiktorio przed i po fantastyczne! Moje kikutki tak wyglądają teraz... 12 lat będę czekać! masakra... po ilu latach żywopłot z cisa przypomina żywopłot?

pozdrawiam!
vita 21:08, 23 lis 2012

A wiesz, Karola, że nie bardzo pamiętam. Nawet nie mam fotek z czasów, kiedy się zagęszczał.
Jak obsadziłam z grubsza ogród, to akurat zajęłam się innymi sprawami. Wróciłam do dreptania przy roślinkach kilka lat temu no a wtedy był już duży. Ale Tobie nie polecam, nie chciałabyś nawet...

Hej, Agnieszko. To pierwsze zdjęcie musiałam wyszperać ze stosów papierowych i zeskanować, dobrze się złożyło, bo sama jakoś nie mogę uwierzyć, że było tak łyso.
Lena 21:18, 23 lis 2012

I dobrze, Aniu prawisz
Prosiłaś mnie o porównanie żywopłotu, proszę bardzo:
To te kikutki po obu stronach wyższych słupków ceglanych, dwanaście lat temu,

i w tym roku

Vita cudnie że pokazałaś cały ogród ,bo nigdy nie byłam pewna gdzie co i jak
Czy to jest część ogrodu za domem? A przedogródek jak wygląda po zmianach?Muszę się cofnać do zdjeć bo uwielbiam takie tajemnicze ogrody

Zachwycająca zmiana - wspaniale sobie całość zaplanowałaś

Powiedz mi moja droga, gdzie ty po małopolsce pomykasz że mnie wypatrujesz?Pewnie mi powiesz że na motorze - świetnie móc Cię zobaczyć w odjechanym kasku
Zaintrygowałaś mnie - jak będziesz w okolicach Wieliczki to ja zapraszam -zawsze!!!

monteverde 21:21, 23 lis 2012

musiałaś Vito dobrze o te cisy dbać, że tak ładnie urosły mnie też podoba się Twój ogród
vita 21:38, 23 lis 2012

gusiarz napisał(a)
Aniu - właśnie światnie powiedziane o piwoniach. I JAK PACHNĄ. Piwonie to pierwsze kwiaty, którymi się zachwycałam w młodości. Mogę siedzieć z nosem w ich pąkach. Ubóstwiam te kwiaty. Ale jaeszcze żadnej w swoim ogrodzie nie mam. Ale to się zmieni. Są jakieś odmiany dla początkujących?

Wszystkie mogą być dla początkujących Ja lubię też wiosną te ich czerwone, szparagowate pędy.
Szkoda, że niejadalne, hi hi.
vita 21:51, 23 lis 2012

Witaj Marleno

monteverde napisał(a)
Vita kiedyś też miałam eonie 1 doniczkę, ale nie wiedziałam jak się z nią obchodzić i zmarnowałam ale za to piwonie masz piękne, to moje ulubione kwiaty chociaż kwitną tak krótko, przypominają mi okres dzieciństwa i sypanie kwiatków w procesji zawsze były to płatki piwonii uzbierane przez mamę Agapanty też masz śliczne pozdrawiam

Aniu, moje pierwsze aeonium też nie miało ze mną łatwego życia. Cudem je odchuchałam.

vita 21:59, 23 lis 2012

marzena napisał(a)
witaj vita
dopiero teraz zaglądnęłam do Twojego ogrodu ( nie da się wszystkich ogarnąć...) i z podziwem sobie wędruję po nim...bardzo pięknie i intrygująco...idę na dalszy spacerek po Twoich włościach...

Witam miłego gościa Rzeczywiście trudno wszystkich ogarnąć, tym bardziej mi miło Marzenko.
KasiaWB 22:11, 23 lis 2012

Świetne zdjęcia porównawcze! wspaniała metamorfoza czyli jeszcze tylko ...12 lat ....poczekam i może się doczekam )
Pozdrawiam!
vita 22:28, 23 lis 2012

To właściwie nie metamorfoza, tylko upływ czasu, niewiele dosadziłam w tej części ogrodu.
Są jeszcze dwie, okołotarasowa i ta, na sielski ogródek. Przedogródka nie pokazywałam, rzadko go fotografuję. Nie bardzo jest się czym chwalić. A żywopłot cisowy...wstyd pisać, nigdy nie dostał grama nawozu. Kasiu, ani się obejrzysz...
Lenka, pomykam, pomykam dzięki za zaproszenie.