Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek na trzy lata

Ogródek na trzy lata

madzielena 12:22, 14 maj 2013

Ewo, pomimo, że jak czytam Twoja przygoda z tym ogrodem dobiega powoli końca, pozwolę sobie troszkę u Ciebie posiedzieć

Miłe i ładne stworzyłaś miejsce. Lubię do tego Twój humor (cóż za śmiałość mnie naszła) przebijający pomiędzy wierszami, więc pewnie nie raz do Ciebie wrócę.

Pozdrawiam - Magda

ewalm 20:18, 14 maj 2013

Przetacznik napisał(a)
Agato, tylko tak wyszły ładnie. To zasługa zachodu słońca. W rzeczywistości są całkiem zwyczajne i nikt nie zwraca na nie uwagi.

O właśnie tak jest jak piszesz, i przykład na to co się da zrobić ze zwykłoscią przy odrobinie starania...

Weroniko - piękne rzeczy same sie dzieją, trzeba je tylko zauważyć, tak myślę.
agata_chrosc... 20:20, 14 maj 2013

Jak to same??? to po co ja tyle godzin w tym ogrodzie spędzam na kopaniu, pieleniu, grabieniu i juz wyliczac nie będę bo każdy wie na czym! To może przestanę i będzie lepiej?
ewalm 20:23, 14 maj 2013

Magda - serdecznie zapraszam
Co do kończącej się przygody to ten rok doprowadza mnie do rozpaczy, taras kompletnie się marnuje z powodu wiecznego deszczu i ponurej pogody. Za zimno, nie da się posiedzieć. Dzisiaj mamy nareszcie słoneczny wieczór (co jeszcze nie znaczy że ciepły ale Pan Mąż wyszedł z gazetą i udaje że jest OK) ale tego roku było ich zaledwie kilka. Jest połowa maja a ludzię chodzą w kurtkach. I jeśli sądzicie, że w Polsce nie ma prawdziwego lata, mylicie się. Jest. To tutaj go nie ma.

ewalm 20:26, 14 maj 2013

Agata, żeby mieć piękne rzeczy zgodne z zamówieniem. Jakbyś nie kopała to nie wiadomo co by Ci się trafiło .

Jak to miło coś napisać i od razu przeczytać komentarz. Rzadko mi się zdarza bo ja przy kompie to jestem w porach aktywności Ani Monteverde ale nie reszty. A tak - jakby się człowiek ze znajomymi na kawie spotkał.
agniecha973 20:29, 14 maj 2013

Czasami i w moje godziny się wstrzelisz
ewalm 20:52, 14 maj 2013

A to fakt. Czy to nie ma aby związku z posiadaniem dzieci. I tym zawołaniem "Mamo, mamoo..."
agata_chrosc... 21:00, 14 maj 2013

ewalm napisał(a)
Agata, żeby mieć piękne rzeczy zgodne z zamówieniem. Jakbyś nie kopała to nie wiadomo co by Ci się trafiło .

Jak to miło coś napisać i od razu przeczytać komentarz. Rzadko mi się zdarza bo ja przy kompie to jestem w porach aktywności Ani Monteverde ale nie reszty. A tak - jakby się człowiek ze znajomymi na kawie spotkał.

wiadomo! własnie dlatego zaczęłam kopać, że to co się trafiało to być było, ale nie bardzo. (mój ulubiony cytat z filmu Pułkownik Kwiatkowski)
A z tym tarasem to święta prawda! I po co człowiek się tak urabia skoro nawet przez chwilę posiedziec nie można i się pogapić na to, co się zrobiło. W tym roku 2, słownie dwa! dni pozwalające na siedzenie na tarasie. Ja wiem, że narzekanie na pogodę to jest kompletny idiotyzm, ale nie mogę się powstrzymać. No szlag mnie trafia! Co to za klimat jest?! Kraina deszczowców i to podbiegunowych. Tfu!
ewalm 21:08, 14 maj 2013

No przecież ustaliłyśmy już, że to za kolonie. A na południu Polski upały podobno były. Aha! i o czym to świadczy?
ewalm 21:10, 14 maj 2013

Co do pogody to jest jasny znak, że czas wyjeżdżać.
Do cieplejszych krajów na północny-wschód. Co to się porobiło.
Poza tym podobno w polskim Lidlu też już mają te duże greckie oliwki w ładnych słoikach, więc nic mnie już tu nie trzyma.