U nas rzepak przekwita już. Mam też zaktualizowane zdjęcia lewej strony ogrodu ale jeszcze nie zgrane, a że zaraz będą u nas goście, to na razie tylko rzepak.
Ciekawe przemyślenia o naturze człowieka
Ciekawi mnie bardzo jaki będzie Twój przyszły ogród. Może opiszesz co tam masz na wizji. Ciekawie będzie zakończyć wątek wizją nowego. A jak już nowy powstanie skonfrontować rzeczywistość z tą wizją.
Pozdrawiam.
EDIT: U nas rzepak już nie jest żółty. A to ciekawe! Szybciej przekwitł niż u Was???
Nie mam wizji. Za słabo znam to miejsce. Dom będzie miał dodatkowy kuchenny taras i ogród funkiowy przy nim. W zasadzie od tego tarasu i ogrodu "kuchennego" zaczęłam planowanie domu. Reszta ogrodu - zobaczymy. W zasadzie zawsze dostosowuję się do miejsca i waruków zastanych. Kiedy powstanie dom popatrzę jakie są, gdzie jest ile światła, co będzie w tle - i pomyślimy. Lubię na przykład ogrody żwirowe, ale jakos nie bardzo widzę taki ogród w środku lasu. Mnie to razi, takie niezgrania z otoczeniem, więc poczekam aż pomysł sam się pojawi.
Kwitnie już bodziszek czerwony i nadal żurawki krwiste. Nijak nie pasują kolorem do reszty. Ale za to są prezentem. Dostałam je na zeszłoroczne urodziny.