Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek na trzy lata

Ogródek na trzy lata

Juzia 15:59, 18 cze 2013

A ja bym tego pawia z dachu na amerykańskim cmentarzu widziała. Na takiem ładnym trawniczku, pod pięknym niebem.
Póki nie doczytałam nie zauważyłam, że to cmentarz!

Przetacznik 17:03, 18 cze 2013

ewalm napisał(a)

Chyba nigdy nie widziałam pawia w locie i zastanawiam się czy one aby w ogóle latają. Chyba nie bardzo. Widziałam za to kiedyś jak uciekały z Łazienek do Belwederu przez płot. Taką kurzą niezgrabną metodą ale za to skutecznie.

Już w weekend będę w Warszawie i cieszę się niesamowicie A jeśli dzisiaj otworzą antyki to chyba kupię butelkę i będziesz miała Weroniko swój udział w tej decyzji [/quote

Ja też lecącego nie widziałam, a chciałabym... ale jak dostały się na dach szkoły 3 piętrowej?
tak myślałam ostatnio o butelkach, czy się zdecydowałaś ostatecznie....] : )
ewalm 22:25, 18 cze 2013

Juzia_G napisał(a)
A ja bym tego pawia z dachu na amerykańskim cmentarzu widziała. Na takiem ładnym trawniczku, pod pięknym niebem.
Póki nie doczytałam nie zauważyłam, że to cmentarz!

Dobry pomysł Faktycznie, pasowałby tam jak ulał.
ewalm 22:27, 18 cze 2013

Weroniko, jak się dostały tego nie wiem. No chyba nie po schodach Widać ta ich przysłowiowa głupota to tylko czarny PR ze strony brzydszego ptactwa, one w gruncie rzeczy całkiem zmyślne są.

Edit. : albo może dokształcić sie chciały? Wiekszość ludzi w poszukiwaniu wolności nie udałaby się akurat do szkoły ale może uznały, że wiedza je wyzwoli ?
Przetacznik 23:20, 25 cze 2013

Ewalm co słychać chaos czy już zapanowałaś nad sytuacją? Dużo sił i energii życzę : )
EPODLAS 23:28, 25 cze 2013

Przetacznik napisał(a)

piękne zdjęcie jak okładka do książki...

Piękne zdjęci i jakie nastrojowe, a o to ponoć w fotografi chodzi.
ewalm 01:18, 26 cze 2013

Przetacznik napisał(a)
Ewalm co słychać chaos czy już zapanowałaś nad sytuacją? Dużo sił i energii życzę : )

O, Weroniko...chaos. W moim salonie słońce tropików, w korytarzu chyba burzowe niebo (podobałoby Ci się) a w sypialni pąki akacji. A może w korytarzu to był bezkresny ocean? Hmm, nie jestem pewna, przeczytam jutro na puszce. Poza tym moje kolorowe wnętrza wypełnia rosnąca entropia

(cudownej Pani z działu z Farbami w LM przy Modlińskiej bardzo, bardzo dziękuję. Przemiła osoba. I Pani z Poczty też. Spotkałam dzisiaj mnóstwo miłych ludzi)
ewalm 01:20, 26 cze 2013

EPODLAS napisał(a)

Piękne zdjęci i jakie nastrojowe, a o to ponoć w fotografi chodzi.

Bożenko, cieszę się, że Ci się podoba. To takie miłe : )
Tak myślisz, że o nastrój chodzi? Nie wiem, chyba się nad tym nie zastanawiałam, choć coraz częściej ostatnio myślę o fotografii. Może dlatego że aparat został daleko ?
monteverde 01:31, 26 cze 2013

ewalm napisał(a)
Zakwitają kolejne czosnki:

Te będą białe, a nieco poniżej rozwinęły się już czosnki Krzysztofa:

I moja różyczka rozkwitła. Kwitnie bardzo krótko ale ładnie.

Ewa ta róża podobna jest do mojej Jacqueline du Pre
jesteś już w domu? pozdrawiam
Przetacznik 16:45, 27 cze 2013

ewalm napisał(a)

O, Weroniko...chaos. W moim salonie słońce tropików, w korytarzu chyba burzowe niebo (podobałoby Ci się) a w sypialni pąki akacji. A może w korytarzu to był bezkresny ocean? Hmm, nie jestem pewna, przeczytam jutro na puszce. Poza tym moje kolorowe wnętrza wypełnia rosnąca entropia

(cudownej Pani z działu z Farbami w LM przy Modlińskiej bardzo, bardzo dziękuję. Przemiła osoba. I Pani z Poczty też. Spotkałam dzisiaj mnóstwo miłych ludzi)

Bardzo fajnie, że miałaś miły dzień, pytanie czy czasem się oko w oko nie spotkałyśmy bezwiednie, bo byłam tam wczoraj ok 12 : )
Pozdrawiam w chaosie kolorowym